Je bent hier: Home > Nieuws > Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

03 september 2020

De broker Binckbank gaat vanaf oktober een halve procent negatieve rente aanrekenen op de rekeningen die meer dan 25.000 euro cash bevatten.

Binckbank is een broker die vooral de iets actievere belegger bedient. Het platform is gebruiksvriendelijk en maakt het voor particuliere beleggers mogelijk om tegen concurrentiële tarieven te beleggen in beursgenoteerde aandelen.

Beleggers die tijdelijk geld aan de zijlijn houden parkeren dat niet altijd meer op een spaarrekening, gezien de extreem lage rentevoeten. Daarom wordt steeds vaker gewoon geld aangehouden op de rekening van Binckbank. Deze plaatst het geld op haar beurt weer bij de ECB, waar ze een strafrente van 0,5% moet betalen. Binckbank is namelijk geen gewone bank die ook leningen verstrekt, waardoor ze met cash geld niets kan aanvangen. Om te voorkomen dat mensen hun rekening bij Binckbank als een wachtrekening gebruiken, zal er voortaan een negatieve rentevoet worden aangerekend.

Het is uiteraard de bedoeling van Binckbank om de klanten aan te sporen om overtollig cash geld te gaan beleggen op de beurs. Klanten die veel handelen en op kwartaalbasis minstens 500 euro aan transactiekosten betalen, moeten pas een negatieve rente betalen vanaf 100.000 euro.

Andere klanten met veel cash geld worden aangeraden om zich in te schrijven op de vermogensbeheerdienst van Binckbank. Het geld wordt daar dan aan het werk gezet waardoor er geen strafrente meer wordt aangerekend.


Laatste artikels over Sparen

Vlamingen besparen op uitgaven door coronacrisis

18 september 2020

Uit de Grote Geldenquête van Telefacts Nu blijkt dat 40% van de Vlamingen vreest dat ze in financiële problemen zullen komen door de coronacrisis.
Lees meer


Weer meer miljonairs in België

30 juli 2020

Uit de jaarlijkse studie van Capgemini blijkt dat er eind 2019 maar liefst 132.700 dollarmiljonairs in België wonen.
Lees meer


Spaarboekjes blijven aandikken

02 juli 2020

Uit een rondvraag van de krant De Tijd blijkt dat de gereglementeerde spaarrekeningen in het eerste half jaar met 9,8 miljard euro aandikten.
Lees meer


Belg spaart meer tijdens coronacrisis

12 juni 2020

Ruim 40% van de Belgen zegt meer gespaard te hebben tijdens de coronacrisis. Door de gesloten horecazaken kon er minder geld worden uitgegeven.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken