Je bent hier: Home > Nieuws > Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

03 september 2020

De broker Binckbank gaat vanaf oktober een halve procent negatieve rente aanrekenen op de rekeningen die meer dan 25.000 euro cash bevatten.

Binckbank is een broker die vooral de iets actievere belegger bedient. Het platform is gebruiksvriendelijk en maakt het voor particuliere beleggers mogelijk om tegen concurrentiële tarieven te beleggen in beursgenoteerde aandelen.

Beleggers die tijdelijk geld aan de zijlijn houden parkeren dat niet altijd meer op een spaarrekening, gezien de extreem lage rentevoeten. Daarom wordt steeds vaker gewoon geld aangehouden op de rekening van Binckbank. Deze plaatst het geld op haar beurt weer bij de ECB, waar ze een strafrente van 0,5% moet betalen. Binckbank is namelijk geen gewone bank die ook leningen verstrekt, waardoor ze met cash geld niets kan aanvangen. Om te voorkomen dat mensen hun rekening bij Binckbank als een wachtrekening gebruiken, zal er voortaan een negatieve rentevoet worden aangerekend.

Het is uiteraard de bedoeling van Binckbank om de klanten aan te sporen om overtollig cash geld te gaan beleggen op de beurs. Klanten die veel handelen en op kwartaalbasis minstens 500 euro aan transactiekosten betalen, moeten pas een negatieve rente betalen vanaf 100.000 euro.

Andere klanten met veel cash geld worden aangeraden om zich in te schrijven op de vermogensbeheerdienst van Binckbank. Het geld wordt daar dan aan het werk gezet waardoor er geen strafrente meer wordt aangerekend.


Laatste artikels over Sparen

Fiscale vrijstelling spaarrekeningen weer ter discussie

04 november 2020

De Europese Commissie stelt het Belgische belastingvoordeel op gereglementeerde spaarrekeningen weer ter discussie.
Lees meer


ING rekent vanaf januari strafrente aan voor vermogende klanten

26 oktober 2020

Vanaf januari zal een spaarrekening bij ING maximaal 1 miljoen euro mogen bevatten. Tegelijk wordt er een strafrente ingevoerd op zichtrekeningen die over meer dan 1 miljoen euro beschikken.
Lees meer


Santander verhoogt spaarrente

23 oktober 2020

Santander Consumer Bank roeit tegen de stroom in en verhoogt nu zelfs de rente op zijn spaarrekeningen.
Lees meer


Rekeningstand niet langer geheim

15 oktober 2020

De regering de Croo heeft beslist dat de banken de rekeningstanden jaarlijks aan het CAP zullen moeten overmaken. De fiscus kan deze database raadplegen bij vermoedens van fraude.
Lees meer


Op naar meer niet-gereglementeerde rekeningen?

13 oktober 2020

Triodos bank stopt met het aanbieden van gereglementeerde rekeningen, die een wettelijke minimumrente hebben.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken