Je bent hier: Home > Nieuws > Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

03 september 2020

De broker Binckbank gaat vanaf oktober een halve procent negatieve rente aanrekenen op de rekeningen die meer dan 25.000 euro cash bevatten.

Binckbank is een broker die vooral de iets actievere belegger bedient. Het platform is gebruiksvriendelijk en maakt het voor particuliere beleggers mogelijk om tegen concurrentiële tarieven te beleggen in beursgenoteerde aandelen.

Beleggers die tijdelijk geld aan de zijlijn houden parkeren dat niet altijd meer op een spaarrekening, gezien de extreem lage rentevoeten. Daarom wordt steeds vaker gewoon geld aangehouden op de rekening van Binckbank. Deze plaatst het geld op haar beurt weer bij de ECB, waar ze een strafrente van 0,5% moet betalen. Binckbank is namelijk geen gewone bank die ook leningen verstrekt, waardoor ze met cash geld niets kan aanvangen. Om te voorkomen dat mensen hun rekening bij Binckbank als een wachtrekening gebruiken, zal er voortaan een negatieve rentevoet worden aangerekend.

Het is uiteraard de bedoeling van Binckbank om de klanten aan te sporen om overtollig cash geld te gaan beleggen op de beurs. Klanten die veel handelen en op kwartaalbasis minstens 500 euro aan transactiekosten betalen, moeten pas een negatieve rente betalen vanaf 100.000 euro.

Andere klanten met veel cash geld worden aangeraden om zich in te schrijven op de vermogensbeheerdienst van Binckbank. Het geld wordt daar dan aan het werk gezet waardoor er geen strafrente meer wordt aangerekend.


Laatste artikels over Sparen

Rabobank.be vindt geen overnemer

22 juni 2021

Rabobank.be lokte jaren geleden massaal veel klanten met hoge rentevergoedingen, maar de bank gaat deze spaarrekeningen volgend jaar afsluiten.
Lees meer


Belgen kunnen 2,8 miljoen euro verliezen door negatieve rente

20 mei 2021

Het lijkt alleen een kwestie van tijd vooraleer meer Belgische banken een negatieve rente zullen hanteren op grote spaardeposito's...
Lees meer


ING rekent sneller strafrente aan op grote spaarsaldo's

23 april 2021

ING voerde in de tweede helft van 2020 al een negatieve rentevoet in voor spaarrekeningen die meer dan 1 miljoen euro bevatten. Die limiet wordt nu verlaagd.
Lees meer


Aantal Belgen zonder spaargeld groeit met 3%

14 april 2021

Zo'n 11 procent van de Belgen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een enquête van Aion Bank onder meer dan 1.000 Belgen.
Lees meer


Haast geen opbrengst voor tak21-spaarverzekeringen

09 april 2021

Door de lage rente en hoge kosten brengen de tak-21 spaarproducten haast niets meer op.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken