Je bent hier: Home > Nieuws > Vlamingen besparen op uitgaven door coronacrisis

Vlamingen besparen op uitgaven door coronacrisis

Vlamingen besparen op uitgaven door coronacrisis

18 september 2020

Uit de Grote Geldenquête van Telefacts Nu blijkt dat 40% van de Vlamingen vreest dat ze in financiële problemen zullen komen door de coronacrisis.

De economische impact van de coronacrisis laat zich voelen en zal nog lang nazinderen. Zo geeft 50% van de respondenten aan dat ze grote aankopen vaker uitstellen, wat ook al tot uiting kwam in het consumentenvertrouwen dat op een dieptepunt staat. Doordat de vraag naar dergelijke producten daalt, zien de fabrikanten hun omzet dalen, wat mogelijk voor een vicieuze cirkel zorgt.

Stilaan sijpelt de coronacrisis dus door naar andere sectoren, die niet meteen onder druk kwamen te staan. Blijkbaar houdt de Vlaming hier al rekening mee. Maar liefst 72% geeft aan dat de economische impact van corona erger zal zijn dan het virus zelf.

Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen blijven heel wat mensen erg voorzichtig. Maar liefst 52% van de mensen zegt dat ze sinds de start van de coronacrisis niet meer op restaurant zijn geweest. En 41% heeft zijn jaarlijkse vakantie helemaal geschrapt.

Uiteraard zijn er heel wat mensen die een directe financiële impact gevoeld hebben. Wie moeite had om zijn woonkrediet af te betalen kon daarom aan de bank een betalingsuitstel vragen. Eind juni berichtte Febelfin dat er al 122.393 betalingsuitstellen voor hypothecaire kredieten werden toegestaan. Ondanks deze zuurstof blijkt deze groep van mensen toch de vinger op de knip te houden.

Heel wat Vlamingen vrezen ook dat de coronacrisis betaald zal worden door nieuwe of hogere belastingen die ze zelf gaan moeten ophoesten.


Laatste artikels over Sparen

Santander verhoogt spaarrente

23 oktober 2020

Santander Consumer Bank roeit tegen de stroom in en verhoogt nu zelfs de rente op zijn spaarrekeningen.
Lees meer


Rekeningstand niet langer geheim

15 oktober 2020

De regering de Croo heeft beslist dat de banken de rekeningstanden jaarlijks aan het CAP zullen moeten overmaken. De fiscus kan deze database raadplegen bij vermoedens van fraude.
Lees meer


Op naar meer niet-gereglementeerde rekeningen?

13 oktober 2020

Triodos bank stopt met het aanbieden van gereglementeerde rekeningen, die een wettelijke minimumrente hebben.
Lees meer


Spaargeld op 20 jaar tijd 20 procent minder waard

23 september 2020

Wie zijn geld op een spaarrekening laat staan, heeft de afgelopen 10 jaren zijn koopkracht met 13 procent zien dalen. Over een periode van 20 jaar gaat het zelfs over een verlies van 20%.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken