Je bent hier: Home > Nieuws > Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

30 september 2020

Ethias probeert met de nieuwe digitale verzekeraar Flora de concurrentie aan te gaan met de grote techbedrijven en de Insurtechs.

Flora zal zich richten op jongeren die het gewend zijn van alles online te doen. "Jongeren zoeken de weg via een app, boeken restaurants of zoeken online een soulmate. Waarom dan op deze manier geen verzekering afsluiten?", klinkt het. Klant worden, een schadeaangifte indienen, alles zal volledig digitaal verlopen zonder papierwerk of een bezoek aan een kantoor.

De Flora app zal beschikbaar zijn voor Android en iOS en zal werken met een maandelijkse bijdrage. Een als een Netflix onder de verzekeraars.

In eerste instantie zal er een huurdersverzekering worden aangeboden, speciaal gericht op jongeren die voor de eerste keer alleen gaan wonen. Dit kan op 2 minuten geregeld worden als klanten beschikken over een smartphone, een internetverbinding en een betalingsmiddel zoals een kredietkaart of een PayPal account.

Flora mikt dit jaar nog op 1.500 klanten. Tegen 2027 zou de portfolio uit zo'n 50.000 verzekeringscontracten moeten bestaan. Om dat te bereiken staan er nog drie nieuwe verzekeringspolissen op de planning. Er is nog geen keuze gemaakt over welke dit gaan worden, maar mogelijk gaat het over autoverzekeringen of brandverzekeringen.


Laatste artikels over Verzekeren

Mediahuis en Van Breda lanceren vergelijkingswebsite Voilà

23 november 2020

Mediahuis, de groep boven kranten als De Standaard en de Gazet Van Antwerpen, lanceert binnenkort een vergelijkingswebsite voor verzekeringen. Het gaat over een samenwerking met de makelaar Vanbreda Risk & Benefits.
Lees meer


AG verzekert eerste zelfrijdende voertuig in België

15 september 2020

Aan het  Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent werd Olli 2.0 in gebruik genomen, de eerste zelfrijdende shuttlebus die zich in het verkeer mengt.
Lees meer


Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.
Lees meer


Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken