Je bent hier: Home > Nieuws > Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

30 september 2020

Ethias probeert met de nieuwe digitale verzekeraar Flora de concurrentie aan te gaan met de grote techbedrijven en de Insurtechs.

Flora zal zich richten op jongeren die het gewend zijn van alles online te doen. "Jongeren zoeken de weg via een app, boeken restaurants of zoeken online een soulmate. Waarom dan op deze manier geen verzekering afsluiten?", klinkt het. Klant worden, een schadeaangifte indienen, alles zal volledig digitaal verlopen zonder papierwerk of een bezoek aan een kantoor.

De Flora app zal beschikbaar zijn voor Android en iOS en zal werken met een maandelijkse bijdrage. Een als een Netflix onder de verzekeraars.

In eerste instantie zal er een huurdersverzekering worden aangeboden, speciaal gericht op jongeren die voor de eerste keer alleen gaan wonen. Dit kan op 2 minuten geregeld worden als klanten beschikken over een smartphone, een internetverbinding en een betalingsmiddel zoals een kredietkaart of een PayPal account.

Flora mikt dit jaar nog op 1.500 klanten. Tegen 2027 zou de portfolio uit zo'n 50.000 verzekeringscontracten moeten bestaan. Om dat te bereiken staan er nog drie nieuwe verzekeringspolissen op de planning. Er is nog geen keuze gemaakt over welke dit gaan worden, maar mogelijk gaat het over autoverzekeringen of brandverzekeringen.


Laatste artikels over Verzekeren

Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meer


Gevoelig minder ongevallen in 2020

26 februari 2021

De kans op een aanrijding is in 2020 verder gedaald. Definitieve cijfers zijn nog niet gepubliceerd, maar het aantal ongevallen is door de lockdown en het thuiswerken gevoelig gedaald.
Lees meer


Belfius beste digitale verzekeraar in België

18 februari 2021

Consultingbedrijf Sia Partners maakte een rangschikking van de Belgische verzekeraars die het best scoren qua digitaal aanbod en dienstverlening.
Lees meer


Schadedatabank moet verzekeringsfraude halt toeroepen

30 januari 2021

De Belgische verzekeraars richten samen een databank op om oplichters sneller op het spoor te komen. Jaarlijks proberen zij de verzekeraars voor honderden miljoenen op te lichten.
Lees meer


Gemiddeld valt 259 euro per jaar te besparen op je autoverzekering

11 januari 2021

Dat het mogelijk is om te besparen op je autoverzekering om over te stappen is natuurlijk algemeen bekend. Hoeveel je kunt besparen door een andere autoverzekering af te sluiten weet je daarentegen naar alle waarschijnlijkheid niet.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken