Je bent hier: Home > Nieuws > Rekeningstand niet langer geheim

Rekeningstand niet langer geheim

Rekeningstand niet langer geheim

15 oktober 2020

De regering de Croo heeft beslist dat de banken de rekeningstanden jaarlijks aan het CAP zullen moeten overmaken. De fiscus kan deze database raadplegen bij vermoedens van fraude.

Het CAP is het Centraal Aanspreekpunt waar nu al informatie over buitenlandse bankrekeningen automatisch binnenkomt. Door het CAP krijgt de Belgische fiscus een zicht op wie geld heeft in het buitenland en hoeveel geld er juist op die rekeningen staat. De regering De Croo gaat dit nu ook mogelijk maken voor binnenlandse rekeningen.

Het CAP bevat momenteel al een lijst van alle binnenlandse bankrekeningen of spaarrekeningen die een Belgische belastingplichtige heeft, maar informatie over de rekeningstand is nog niet beschikbaar. Bij vermoedens van fraude of belastingontduiking moet de fiscus nu nog een procedure starten om inzage te krijgen in de bankrekeningen van de betrokkene. Deze stap zal dus weldra niet meer nodig zijn om simpelweg de rekeningstand af te lezen.

De regering De Croo wil met deze nieuwe maatregel belastingplichtigen aansporen om hun zwart geld aan te geven. In 2023 zal de regularisatie van zwart geld stopgezet worden.


Laatste artikels over Sparen

Santander verhoogt spaarrente

23 oktober 2020

Santander Consumer Bank roeit tegen de stroom in en verhoogt nu zelfs de rente op zijn spaarrekeningen.
Lees meer


Op naar meer niet-gereglementeerde rekeningen?

13 oktober 2020

Triodos bank stopt met het aanbieden van gereglementeerde rekeningen, die een wettelijke minimumrente hebben.
Lees meer


Spaargeld op 20 jaar tijd 20 procent minder waard

23 september 2020

Wie zijn geld op een spaarrekening laat staan, heeft de afgelopen 10 jaren zijn koopkracht met 13 procent zien dalen. Over een periode van 20 jaar gaat het zelfs over een verlies van 20%.
Lees meer


Vlamingen besparen op uitgaven door coronacrisis

18 september 2020

Uit de Grote Geldenquête van Telefacts Nu blijkt dat 40% van de Vlamingen vreest dat ze in financiële problemen zullen komen door de coronacrisis.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken