Je bent hier: Home > Nieuws > Rekeningstand niet langer geheim

Rekeningstand niet langer geheim

Rekeningstand niet langer geheim

15 oktober 2020

De regering de Croo heeft beslist dat de banken de rekeningstanden jaarlijks aan het CAP zullen moeten overmaken. De fiscus kan deze database raadplegen bij vermoedens van fraude.

Het CAP is het Centraal Aanspreekpunt waar nu al informatie over buitenlandse bankrekeningen automatisch binnenkomt. Door het CAP krijgt de Belgische fiscus een zicht op wie geld heeft in het buitenland en hoeveel geld er juist op die rekeningen staat. De regering De Croo gaat dit nu ook mogelijk maken voor binnenlandse rekeningen.

Het CAP bevat momenteel al een lijst van alle binnenlandse bankrekeningen of spaarrekeningen die een Belgische belastingplichtige heeft, maar informatie over de rekeningstand is nog niet beschikbaar. Bij vermoedens van fraude of belastingontduiking moet de fiscus nu nog een procedure starten om inzage te krijgen in de bankrekeningen van de betrokkene. Deze stap zal dus weldra niet meer nodig zijn om simpelweg de rekeningstand af te lezen.

De regering De Croo wil met deze nieuwe maatregel belastingplichtigen aansporen om hun zwart geld aan te geven. In 2023 zal de regularisatie van zwart geld stopgezet worden.


Laatste artikels over Sparen

Fiscale vrijstelling spaarrekeningen weer ter discussie

04 november 2020

De Europese Commissie stelt het Belgische belastingvoordeel op gereglementeerde spaarrekeningen weer ter discussie.
Lees meer


ING rekent vanaf januari strafrente aan voor vermogende klanten

26 oktober 2020

Vanaf januari zal een spaarrekening bij ING maximaal 1 miljoen euro mogen bevatten. Tegelijk wordt er een strafrente ingevoerd op zichtrekeningen die over meer dan 1 miljoen euro beschikken.
Lees meer


Santander verhoogt spaarrente

23 oktober 2020

Santander Consumer Bank roeit tegen de stroom in en verhoogt nu zelfs de rente op zijn spaarrekeningen.
Lees meer


Op naar meer niet-gereglementeerde rekeningen?

13 oktober 2020

Triodos bank stopt met het aanbieden van gereglementeerde rekeningen, die een wettelijke minimumrente hebben.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken