Je bent hier: Home > Nieuws > Santander verhoogt spaarrente

Santander verhoogt spaarrente

Santander verhoogt spaarrente

23 oktober 2020

Santander Consumer Bank roeit tegen de stroom in en verhoogt nu zelfs de rente op zijn spaarrekeningen.

Santander Consumer Bank is in België actief met twee soorten spaarrekeningen: Vision en Vision+. De Vision spaarrekening biedt een relatief hoge basisrente en een lage getrouwheidspremie, ideaal om even wat spaargeld op te parkeren. De Vision+ rekening biedt dan weer een lage basisrente en een hoge getrouwheidspremie, waardoor deze rekening interessanter is als je het geld langer dan een jaar laat staan.

Voor de Vision rekening zal de basisrente op 1 november verhoogd worden naar 0,25%. Samen met de getrouwheidspremie van 0,10% zal het totale rendement op deze rekening uitkomen op 0,35%.

Bij de Vision+ rekening worden zowel de basisrente als de getrouwheidspremie opgetrokken. De basisrente stijgt naar 0,05% en de getrouwheidspremie wordt op 0,55% vastgelegd. Het totale rendement op dit spaarboekje zal zo uitkomen op maar liefst 0,60%.

De zet van Santander is opmerkelijk in een omgeving waar de meeste grootbanken alleen nog de wettelijke minimumrente willen aanbieden. In september viel Santander nog in de prijzen bij de vergelijkingswebsite TopCompare. Ze wonnen het label 'best savings account' in de categorie 'loyal saver'.


Laatste artikels over Sparen

Rabobank.be vindt geen overnemer

22 juni 2021

Rabobank.be lokte jaren geleden massaal veel klanten met hoge rentevergoedingen, maar de bank gaat deze spaarrekeningen volgend jaar afsluiten.
Lees meer


Belgen kunnen 2,8 miljoen euro verliezen door negatieve rente

20 mei 2021

Het lijkt alleen een kwestie van tijd vooraleer meer Belgische banken een negatieve rente zullen hanteren op grote spaardeposito's...
Lees meer


ING rekent sneller strafrente aan op grote spaarsaldo's

23 april 2021

ING voerde in de tweede helft van 2020 al een negatieve rentevoet in voor spaarrekeningen die meer dan 1 miljoen euro bevatten. Die limiet wordt nu verlaagd.
Lees meer


Aantal Belgen zonder spaargeld groeit met 3%

14 april 2021

Zo'n 11 procent van de Belgen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een enquête van Aion Bank onder meer dan 1.000 Belgen.
Lees meer


Haast geen opbrengst voor tak21-spaarverzekeringen

09 april 2021

Door de lage rente en hoge kosten brengen de tak-21 spaarproducten haast niets meer op.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken