Je bent hier: Home > Nieuws > Santander verhoogt spaarrente

Santander verhoogt spaarrente

Santander verhoogt spaarrente

23 oktober 2020

Santander Consumer Bank roeit tegen de stroom in en verhoogt nu zelfs de rente op zijn spaarrekeningen.

Santander Consumer Bank is in België actief met twee soorten spaarrekeningen: Vision en Vision+. De Vision spaarrekening biedt een relatief hoge basisrente en een lage getrouwheidspremie, ideaal om even wat spaargeld op te parkeren. De Vision+ rekening biedt dan weer een lage basisrente en een hoge getrouwheidspremie, waardoor deze rekening interessanter is als je het geld langer dan een jaar laat staan.

Voor de Vision rekening zal de basisrente op 1 november verhoogd worden naar 0,25%. Samen met de getrouwheidspremie van 0,10% zal het totale rendement op deze rekening uitkomen op 0,35%.

Bij de Vision+ rekening worden zowel de basisrente als de getrouwheidspremie opgetrokken. De basisrente stijgt naar 0,05% en de getrouwheidspremie wordt op 0,55% vastgelegd. Het totale rendement op dit spaarboekje zal zo uitkomen op maar liefst 0,60%.

De zet van Santander is opmerkelijk in een omgeving waar de meeste grootbanken alleen nog de wettelijke minimumrente willen aanbieden. In september viel Santander nog in de prijzen bij de vergelijkingswebsite TopCompare. Ze wonnen het label 'best savings account' in de categorie 'loyal saver'.


Laatste artikels over Sparen

Fiscale vrijstelling spaarrekeningen weer ter discussie

04 november 2020

De Europese Commissie stelt het Belgische belastingvoordeel op gereglementeerde spaarrekeningen weer ter discussie.
Lees meer


ING rekent vanaf januari strafrente aan voor vermogende klanten

26 oktober 2020

Vanaf januari zal een spaarrekening bij ING maximaal 1 miljoen euro mogen bevatten. Tegelijk wordt er een strafrente ingevoerd op zichtrekeningen die over meer dan 1 miljoen euro beschikken.
Lees meer


Rekeningstand niet langer geheim

15 oktober 2020

De regering de Croo heeft beslist dat de banken de rekeningstanden jaarlijks aan het CAP zullen moeten overmaken. De fiscus kan deze database raadplegen bij vermoedens van fraude.
Lees meer


Op naar meer niet-gereglementeerde rekeningen?

13 oktober 2020

Triodos bank stopt met het aanbieden van gereglementeerde rekeningen, die een wettelijke minimumrente hebben.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken