Je bent hier: Home > Nieuws > Al bijna 500 duurzame beleggingsfondsen in België

Al bijna 500 duurzame beleggingsfondsen in België

Al bijna 500 duurzame beleggingsfondsen in België

09 november 2020

Een jaar na de oprichting van het Towards Sustainability label zijn er in België haast 500 duurzame beleggingsproducten geregistreerd.

Een jaar geleden nam Febelfin het initiatief om een label voor duurzame beleggingen op te starten. Consumenten kunnen zo snel nagaan of een aangeboden beleggingsproduct wel voldoet aan de eisen van duurzaamheid. Op een transparante manier kan je zo uitsluiten dat je nietsvermoedend gaat beleggen in wapenfabrikanten of sterk vervuilende fabrieken.

Bij de start van het duurzaamheidslabel waren er al 311 financiële producten geregistreerd. Een jaar later zijn dat er al bijna 500 geworden. Op de website krijg je een overzicht van de gelabelde producten en kan je per product zien aan welke duurzaamheidseisen er is voldaan.

Doordat onze maatschappij steeds meer belang hecht aan duurzaamheid, stijgt ook de vraag en het aanbod van duurzame beleggingen. Zeker nu de rente op spaarrekeningen erg laag blijft, zijn er meer spaarders die overwegen om te beleggen in dergelijke fondsen.

Een andere mogelijkheid is om gewoon zelf een portefeuille met interessante aandelen samen te stellen. Op die manier kies je zelf in wat je belegt en geef je het beheer niet uit handen aan een fondsmanager. Wie zelf aandelen wil kopen, kan best eerst Belgische brokers vergelijken. Door te kiezen voor een broker met lage transactiekosten kan je veel geld besparen.


Laatste artikels over Beleggen

Belgen stappen weer in de beurs

20 januari 2021

De coronacrisis zorgde er in 2020 voor dat de Belgen weer de beurs ontdekten.
Lees meer


Wat is een hardware wallet?

07 januari 2021

Cryptocurrency kan je beheren vanuit een online wallet, maar je kan ook een eigen toestel hiervoor aanschaffen.
Lees meer


Nu nog bitcoins kopen?

06 januari 2021

De bitcoin heeft zijn opmars verder gezet en noteert op moment van schrijven zelfs boven de 36.000 dollar. Is het nu nog interessant om bitcoin te kopen?
Lees meer


Drie jaren na crash maakt bitcoin alweer nieuwe hoogtepunten

17 december 2020

Eind 2017 steeg de bitcoin na een massale hype tot haast 20.000 dollar. De cryptomunt crashte daarna, maar zet nu alweer nieuwe topkoersen neer.
Lees meer


Bitcoin op zucht van hoogtepunt

19 november 2020

De cryptomunt Bitcoin zette in december 2017 een hoogtepunt neer nabij de 20.000 dollar. Voor het eerst sinds toen is de Bitcoin gisteren weer boven de 18.000 dollar gegaan.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken