Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin op zucht van hoogtepunt

Bitcoin op zucht van hoogtepunt

Bitcoin op zucht van hoogtepunt

19 november 2020

De cryptomunt Bitcoin zette in december 2017 een hoogtepunt neer nabij de 20.000 dollar. Voor het eerst sinds toen is de Bitcoin gisteren weer boven de 18.000 dollar gegaan.

In de laatste maanden van 2017 ontplofte de koers van de Bitcoin van zo'n 4.000 dollar naar haast 20.000 dollar. Na deze gekte crashte de munt om midden 2019 opnieuw onder de 3.500 dollar te koersen. Ondertussen is de koers in relatieve stilte weer hersteld en gisteren ging de Bitcoin weer boven de 18.000 dollar piepen.

Momenteel is er nog geen massale persaandacht voor de Bitcoin, zoals dat op het einde van 2017 wel het geval was. Een eventueel doorbraak boven het vorige hoogtepunt zou wel weer voor nieuwe krantenkoppen kunnen zorgen in de populaire pers. 

Sinds het vorige hoogtepunt is er wel veel veranderd. Zo hebben recent grote bedrijven als Microstrategy en Square een deel van hun cash omgezet naar Bitcoin. In het geval van Microstrategy ging het over meer dan 400 miljoen dollar. Daarnaast is betalingsverwerker Paypal sinds kort ook begonnen met het aanbieden van Bitcoin en andere cryptomunten aan zijn Amerikaanse klanten. Deze dienst wordt binnenkort in meerder landen uitgerold.

Ook op regelgevend vlak zijn er veranderingen. Nederlandse websites waarop je cryptomunten kan kopen moeten voortaan geregistreerd zijn bij de centrale bank, waardoor de sector aan het professionaliseren is. Als klant weet je bijgevolg dat je bij een betrouwbare website koopt, hoewel de cryptomunten op zich nog altijd ongereguleerd zijn. Het is alvast een stap in de goede richting om ervoor te zorgen dat minder mensen zich laten oplichten met bitcoin.

In ons lands is er voorlopig nog geen initiatief genomen om de cryptocurrency websites te registreren. Ondanks de regelmatige waarschuwingen van de FSMA willen steeds meer mensen Bitcoins kopen in België. Bij de populairste websites om dat te doen vinden we ondermeer Bitvavo en Litebit, beiden geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.


Laatste artikels over Beleggen

Al bijna 500 duurzame beleggingsfondsen in België

09 november 2020

Een jaar na de oprichting van het Towards Sustainability label zijn er in België haast 500 duurzame beleggingsproducten geregistreerd.
Lees meer


Nederland toont weg in cryptoregulering

07 november 2020

In België oefent de FSMA nog geen toezicht uit op de cryptosector, maar in Nederland zijn ondertussen de eerste websites geregistreerd bij de DNB.
Lees meer


Paypal gaat Bitcoin aanbieden

25 oktober 2020

Betalingsverwerker Paypal heeft aangekondigd dat het cryptomunten zal omarmen.
Lees meer


Vivaldi regering belooft lagere bankkosten

05 oktober 2020

De kersverse regering De Croo wil bank verplichten om lagere kosten aan te rekenen wanneer klanten een hypotheek of pensioenplan afsluiten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken