Je bent hier: Home > Nieuws > Mediahuis en Van Breda lanceren vergelijkingswebsite Voilà

Mediahuis en Van Breda lanceren vergelijkingswebsite Voilà

Mediahuis en Van Breda lanceren vergelijkingswebsite Voilà

23 november 2020

Mediahuis, de groep boven kranten als De Standaard en de Gazet Van Antwerpen, lanceert binnenkort een vergelijkingswebsite voor verzekeringen. Het gaat over een samenwerking met de makelaar Vanbreda Risk & Benefits.

Het samenwerkingsproject heet Voilà en de website zal binnenkort gelanceerd worden. Vanbreda Risk & Benefits maakte vorig jaar reeds bekend dat het aan een service werkte die partners de mogelijkheid zou geven om verzekeringen te verkopen. Zo werd er gedacht aan autodealers, die bij de verkoop van een auto meteen ook een autoverzekering aan de man kunnen brengen. Vanbreda zou dan op de achtergrond de meest gepaste polis voorstellen voor de klant.

De samenwerking met Mediahuis kadert in dit verband. Via de nieuwe website Voilà zullen retailklanten verzekeringen kunnen vergelijken en afsluiten.

Vanbreda Risk & Benefits is de grootste onafhankelijke Belgische verzekeringsmakelaar en werkt momenteel voornamelijk voor bedrijfscliënten. Daar puurt de makelaar jaarlijks meer dan 100 miljoen euro omzet uit. Met het nieuwe concept hoopt Vanbreda binnen vijf jaren al zo'n 25 miljoen euro extra omzet te realiseren.

Ook DPG Media, de groep boven de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen, heeft zijn oog laten vallen op de lucratieve online verzekeringsmarkt, die in België nog in de kinderschoenen staat. DPG Media nam daarom de Nederlandse vergelijkingswebsite Independer over, die voor autoverzekeringen in Nederland al een marktaandeel heeft van 10%. Dat model zal ook weldra in België worden uitgerold. 


Laatste artikels over Verzekeren

Gemiddeld valt 259 euro per jaar te besparen op je autoverzekering

11 januari 2021

Dat het mogelijk is om te besparen op je autoverzekering om over te stappen is natuurlijk algemeen bekend. Hoeveel je kunt besparen door een andere autoverzekering af te sluiten weet je daarentegen naar alle waarschijnlijkheid niet.
Lees meer


Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

30 september 2020

Ethias probeert met de nieuwe digitale verzekeraar Flora de concurrentie aan te gaan met de grote techbedrijven en de Insurtechs.
Lees meer


AG verzekert eerste zelfrijdende voertuig in België

15 september 2020

Aan het  Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent werd Olli 2.0 in gebruik genomen, de eerste zelfrijdende shuttlebus die zich in het verkeer mengt.
Lees meer


Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken