Je bent hier: Home > Nieuws > NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

30 november 2020

De coöperatieve bank NewB test momenteel het openen van nieuwe rekeningen en zal begin volgend jaar echt uit de startblokken schieten.

NewB zag in 2011 het levenslicht als reactie op de bankencrisis. Bedoeling was een coöperatieve bank op te richten die ethisch bankieren hoog in het vaandel draagt. Pas eind vorig jaar kon het project een banklicentie aanvragen nadat er opnieuw 30 miljoen euro werd opgehaald.

Het afgelopen jaar werd hard gewerkt aan het eigen bankplatform en sinds enkele weken loopt de eerste testfase voor het openen van nieuwe rekeningen. Hierna zullen de eerste coöperanten aan de beurt komen en stelselmatig wordt deze groep uitgebreid. Zo hoopt de bank de dienstverlening volledig op punt te zetten. Tegen februari 2021 zal NewB de virtuele deuren dan voor iedereen open zetten.

Bij de aanvang worden er zichtrekeningen en spaarrekeningen aangeboden. Een betaalkaart zal pas midden 2021 gelanceerd worden. Het zal gaan over een prepaid kredietkaart van Visa.

NewB zal de klanten zelf laten beslissen hoeveel ze willen betalen voor hun zicht-en spaarrekening. Er wordt alleen meegedeeld dat het de bank zelf 2 euro per maand kost. Na een jaar zal een evaluatie gemaakt worden om te kijken of de vrije bijdrage voldoende kostendekkend is. 

Om levensvatbaar te zijn zal NewB dus op zoek moeten naar commissie inkomsten. In het verleden probeerde de bank al autoverzekeringen en brandverzekeringen te slijten, maar zonder veel succes.


Laatste artikels over Bankieren

NewB opent deuren voor grote publiek

27 april 2021

De coöperatieve bank NewB opent na 10 jaar eindelijk de deuren voor het grote publiek. Op bankkaarten is het evenwel nog even wachten.
Lees meer


ING laat klanten vergelijken in bankapp

26 maart 2021

ING voegt interessante diensten toe aan de eigen bankapp. Zo zullen klanten kunnen besparen op hun energie-of telecomfactuur.
Lees meer


Blijf waakzaam voor phishing

24 maart 2021

Uit cijfers van Febelfin blijkt dat er vorig jaar in België maar liefst 67.000 frauduleuze transacties werden uitgevoerd.
Lees meer


Belfius rolt Beats uit

23 maart 2021

Belfius zet zijn betaalrekeningen op een nieuwe manier in de markt en start tegelijk met het aanbieden van telecomdiensten van partner Proximus.
Lees meer


Tarieven bankrekeningen in de lift

12 januari 2021

Heel wat banken verhogen de tarieven van hun zichtrekeningen en bankverrichtingen. Consumentenorganisatie Test Aankoop trekt aan de alarmbel.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken