Je bent hier: Home > Nieuws > NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

30 november 2020

De coöperatieve bank NewB test momenteel het openen van nieuwe rekeningen en zal begin volgend jaar echt uit de startblokken schieten.

NewB zag in 2011 het levenslicht als reactie op de bankencrisis. Bedoeling was een coöperatieve bank op te richten die ethisch bankieren hoog in het vaandel draagt. Pas eind vorig jaar kon het project een banklicentie aanvragen nadat er opnieuw 30 miljoen euro werd opgehaald.

Het afgelopen jaar werd hard gewerkt aan het eigen bankplatform en sinds enkele weken loopt de eerste testfase voor het openen van nieuwe rekeningen. Hierna zullen de eerste coöperanten aan de beurt komen en stelselmatig wordt deze groep uitgebreid. Zo hoopt de bank de dienstverlening volledig op punt te zetten. Tegen februari 2021 zal NewB de virtuele deuren dan voor iedereen open zetten.

Bij de aanvang worden er zichtrekeningen en spaarrekeningen aangeboden. Een betaalkaart zal pas midden 2021 gelanceerd worden. Het zal gaan over een prepaid kredietkaart van Visa.

NewB zal de klanten zelf laten beslissen hoeveel ze willen betalen voor hun zicht-en spaarrekening. Er wordt alleen meegedeeld dat het de bank zelf 2 euro per maand kost. Na een jaar zal een evaluatie gemaakt worden om te kijken of de vrije bijdrage voldoende kostendekkend is. 

Om levensvatbaar te zijn zal NewB dus op zoek moeten naar commissie inkomsten. In het verleden probeerde de bank al autoverzekeringen en brandverzekeringen te slijten, maar zonder veel succes.


Laatste artikels over Bankieren

Tarieven bankrekeningen in de lift

12 januari 2021

Heel wat banken verhogen de tarieven van hun zichtrekeningen en bankverrichtingen. Consumentenorganisatie Test Aankoop trekt aan de alarmbel.
Lees meer


Bankgeheim toch op de helling ondanks bezwaren privacywaakhond

05 december 2020

Gisteren plaatste de Gegevensbeschermingsautoriteit in de krant De Tijd vraagtekens bij de plannen van de regering over de inzage van bankrekeningen.
Lees meer


Facebook dicht bij lancering eigen cryptomunt

04 december 2020

Begin volgend jaar zou de eigen cryptomunt van Facebook gelanceerd kunnen worden, waarmee je zal kunnen betalen in eigen apps als WhatsApp en Facebook Messenger.
Lees meer


Laat je bankrekening niet misbruiken door criminelen

04 december 2020

Steeds meer jongeren laten zich vangen door criminelen en geven ze toegang tot hun bankrekening.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken