Je bent hier: Home > Nieuws > Veranderen van spaarrekeningen kan snel en eenvoudig

Veranderen van spaarrekeningen kan snel en eenvoudig

Veranderen van spaarrekeningen kan snel en eenvoudig

15 december 2020

De bankoverstapdienst Bankswitching, die al jaren actief is voor het overstappen van zichtrekeningen, ondersteunt nu ook spaarrekeningen.

Wie wil overstappen naar een andere bank en zijn zichtrekening wil veranderen, kijkt aan tegen wat rompslomp. Denk maar aan het doorgeven van je rekeningnummer aan jouw werkgever of het overzetten van domiciliëringen. Daarom werd de dienst Bankswitching boven de doopvont gehouden. Banken regelen onderling deze formaliteiten zodat de drempel voor het overstappen naar een andere bank wordt weggewerkt. Jaarlijks maken zo'n 70.000 mensen gebruik van deze dienst

Bankswitching werd recent ook uitgebreid en ondersteunt nu het veranderen van spaarrekening. De klant vraagt aan zijn nieuwe bank om zijn oude spaarrekening te vereffenen en het geld te storten op de nieuwe spaarrekening. Op deze manier moet je zelf niet langsgaan bij je oude bank om jouw spaarrekening op te zeggen.

Helaas nemen nog niet alle banken momenteel deel. Beide banken moeten Bankswitching ondersteunen om snel van spaarrekening te veranderen. De dienst wordt op dit moment ondersteund door AXA Bank Belgium, bpost bank, Crelan, KBC Bank, BNP Paribas Fortis, CBC Banque, Europabank, ING Belgium en vdk bank.

Veranderen van spaarrekening tussen de grootbanken onderling heeft weinig zin. De meeste banken houden zich aan de wettelijke minimumrente van 0,11%. Gelukkig zijn er ook prijsbrekers op de markt die zelfs tot 0,70% rente aanbieden. Het is daarom interessant om spaarrekeningen te vergelijken.


Laatste artikels over Sparen

Spaarboekjes dikten ook in 2020 verder aan

15 januari 2021

Ondanks de coronacrisis vloeide er vorig jaar zo'n 15 miljard euro vers geld naar de spaarboekjes. Dat blijkt uit een onderzoek van de krant De Tijd.
Lees meer


Fiscale vrijstelling spaarrekeningen weer ter discussie

04 november 2020

De Europese Commissie stelt het Belgische belastingvoordeel op gereglementeerde spaarrekeningen weer ter discussie.
Lees meer


ING rekent vanaf januari strafrente aan voor vermogende klanten

26 oktober 2020

Vanaf januari zal een spaarrekening bij ING maximaal 1 miljoen euro mogen bevatten. Tegelijk wordt er een strafrente ingevoerd op zichtrekeningen die over meer dan 1 miljoen euro beschikken.
Lees meer


Santander verhoogt spaarrente

23 oktober 2020

Santander Consumer Bank roeit tegen de stroom in en verhoogt nu zelfs de rente op zijn spaarrekeningen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken