Je bent hier: Home > Nieuws > Drie jaren na crash maakt bitcoin alweer nieuwe hoogtepunten

Drie jaren na crash maakt bitcoin alweer nieuwe hoogtepunten

Drie jaren na crash maakt bitcoin alweer nieuwe hoogtepunten

17 december 2020

Eind 2017 steeg de bitcoin na een massale hype tot haast 20.000 dollar. De cryptomunt crashte daarna, maar zet nu alweer nieuwe topkoersen neer.

Eind 2017 was de bitcoin dagelijks in het nieuws. De stijging was vooral het gevolg van kleine particuliere beleggers die massaal kochten. De gevestigde financiële wereld keek neer op bitcoin en voorspelde dat de munt zou crashen en vervolgens volledig van het toneel zou verdwijnen. De zeepbel werd inderdaad doorprikt en bitcoin ging stevig onderuit, maar verdween nooit echt van het toneel. En ondertussen kost de cryptomunt meer dan ooit.

In de afgelopen drie jaren is er uiteraard veel veranderd. Bitcoin wordt steeds meer bekeken als het digitale goud en heeft zich ontpopt tot een 'store of value'. Grote beleggers zoeken naar een veilige haven nu centrale banken volop nieuwe dollars en euro's op de markt gooien. Zij vrezen dat deze massale geldcreatie voor oplopende inflatie zal zorgen en denken dat bitcoin hen kan beschermen tegen dit onheil. Bekende investeerders als Paul Tudor Jones hebben daarom bitcoin gekocht, maar ook grote bedrijven zoals MicroStrategy. Zelfs financiële concerns zoals Massachusetts Mutual bezitten ondertussen voor miljoenen aan bitcoins.

Hoewel deze grote investeerders met veel volumes naar de cryptocurrency markt trekken, stromen er toch ook nieuwe kleine beleggers toe. Zo maakte Paypal bekend dat het cryptomunten zal gaan ondersteunen, waardoor klanten binnen hun vertrouwde omgeving plots de mogelijkheid krijgen om wat bitcoin te kopen.

Ook in ons land stijgt het aantal mensen die cryptomunten bezitten. Bitcoins kopen in België kan het best via Nederlandse platformen als Bitvavo en Litebit. Zij zijn geregistreerd bij de Nederlandse centrale bank en dat zorgt toch voor wat gemoedsrust. In België oefent de FSMA nog op geen enkel platform toezicht uit en waarschuwt de waakhond regelmatig voor oplichting. Er zijn namelijk heel wat malafide platformen actief die het geld van beleggers trachten te ontfutselen. Daarom is het raadzaam om klant te worden bij een platform dat geregistreerd staat bij de Nederlandse centrale bank.


Laatste artikels over Beleggen

Beleggen vanaf 1 euro

16 maart 2021

De Weense neobroker Bitpanda lanceert in april fractionele aandelen, waarbij je stukjes van een aandeel zal kunnen kopen.
Lees meer


Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

13 februari 2021

In de voorbije dagen raakte ondermeer bekend dat Tesla voor zo'n 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht.
Lees meer


Fraudemeldingen bij FSMA stijgen met de helft op twee jaar tijd

05 februari 2021

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft vorig jaar 1.555 meldingen gekregen van fraude en illegale aanbiedingen van financiële producten en diensten.
Lees meer


Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

30 januari 2021

De bitcoin ging bij de start van het jaar even boven de 40.000 dollar en wist zich zo weer in de kijker te werken. Ook steeds meer vrouwen lijken de weg naar de cryptomunt te vinden.
Lees meer


Belgen stappen weer in de beurs

20 januari 2021

De coronacrisis zorgde er in 2020 voor dat de Belgen weer de beurs ontdekten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken