Je bent hier: Home > Nieuws > Drie jaren na crash maakt bitcoin alweer nieuwe hoogtepunten

Drie jaren na crash maakt bitcoin alweer nieuwe hoogtepunten

Drie jaren na crash maakt bitcoin alweer nieuwe hoogtepunten

17 december 2020

Eind 2017 steeg de bitcoin na een massale hype tot haast 20.000 dollar. De cryptomunt crashte daarna, maar zet nu alweer nieuwe topkoersen neer.

Eind 2017 was de bitcoin dagelijks in het nieuws. De stijging was vooral het gevolg van kleine particuliere beleggers die massaal kochten. De gevestigde financiële wereld keek neer op bitcoin en voorspelde dat de munt zou crashen en vervolgens volledig van het toneel zou verdwijnen. De zeepbel werd inderdaad doorprikt en bitcoin ging stevig onderuit, maar verdween nooit echt van het toneel. En ondertussen kost de cryptomunt meer dan ooit.

In de afgelopen drie jaren is er uiteraard veel veranderd. Bitcoin wordt steeds meer bekeken als het digitale goud en heeft zich ontpopt tot een 'store of value'. Grote beleggers zoeken naar een veilige haven nu centrale banken volop nieuwe dollars en euro's op de markt gooien. Zij vrezen dat deze massale geldcreatie voor oplopende inflatie zal zorgen en denken dat bitcoin hen kan beschermen tegen dit onheil. Bekende investeerders als Paul Tudor Jones hebben daarom bitcoin gekocht, maar ook grote bedrijven zoals MicroStrategy. Zelfs financiële concerns zoals Massachusetts Mutual bezitten ondertussen voor miljoenen aan bitcoins.

Hoewel deze grote investeerders met veel volumes naar de cryptocurrency markt trekken, stromen er toch ook nieuwe kleine beleggers toe. Zo maakte Paypal bekend dat het cryptomunten zal gaan ondersteunen, waardoor klanten binnen hun vertrouwde omgeving plots de mogelijkheid krijgen om wat bitcoin te kopen.

Ook in ons land stijgt het aantal mensen die cryptomunten bezitten. Bitcoins kopen in België kan het best via Nederlandse platformen als Bitvavo en Litebit. Zij zijn geregistreerd bij de Nederlandse centrale bank en dat zorgt toch voor wat gemoedsrust. In België oefent de FSMA nog op geen enkel platform toezicht uit en waarschuwt de waakhond regelmatig voor oplichting. Er zijn namelijk heel wat malafide platformen actief die het geld van beleggers trachten te ontfutselen. Daarom is het raadzaam om klant te worden bij een platform dat geregistreerd staat bij de Nederlandse centrale bank.


Laatste artikels over Beleggen

Wat is een hardware wallet?

07 januari 2021

Cryptocurrency kan je beheren vanuit een online wallet, maar je kan ook een eigen toestel hiervoor aanschaffen.
Lees meer


Nu nog bitcoins kopen?

06 januari 2021

De bitcoin heeft zijn opmars verder gezet en noteert op moment van schrijven zelfs boven de 36.000 dollar. Is het nu nog interessant om bitcoin te kopen?
Lees meer


Bitcoin op zucht van hoogtepunt

19 november 2020

De cryptomunt Bitcoin zette in december 2017 een hoogtepunt neer nabij de 20.000 dollar. Voor het eerst sinds toen is de Bitcoin gisteren weer boven de 18.000 dollar gegaan.
Lees meer


Al bijna 500 duurzame beleggingsfondsen in België

09 november 2020

Een jaar na de oprichting van het Towards Sustainability label zijn er in België haast 500 duurzame beleggingsproducten geregistreerd.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken