Je bent hier: Home > Nieuws > Steeds meer fietsleningen in België

Steeds meer fietsleningen in België

Steeds meer fietsleningen in België

05 januari 2021

De coronacrisis heeft nog een extra turbo gezet op de vraag naar elektrische fietsen. Hierdoor sluiten banken ook steeds meer fietsleningen af.

Een deftige elektrische fiets kost al gauw meer dan 2.000 euro, wat niet iedereen zomaar ter beschikking heeft. De banken spelen hier handig op in door aangepaste leningen aan te bieden. Maar ook wie wel de nodige centen heeft, moet misschien toch overwegen om zo'n fietslening af te sluiten. Door de huidige lage rentevoeten zijn deze leningen namelijk spotgoedkoop.

Wie bijvoorbeeld 2.000 euro leent en dit bedrag over 24 maanden aflost, kijkt uiteindelijk maar aan tegen een extra kost van gemiddeld 20 euro. Maandelijks moet er dan gemiddeld 84 euro worden afbetaald. De fietslening is dus spotgoedkoop in vergelijking met een gewone persoonlijke lening voor alle doeleinden. In dat geval zou je al snel 5 keer meer rente moeten betalen.

Het gemiddelde leenbedrag ligt wel een pak hoger dan de kostprijs van de instapmodellen. Vaak wordt er zo'n 3.500 euro ontleend. In de meerderheid van de gevallen gaat het over mannen die een speed pedelec aankopen. Met zulk een elektrische fiets kan je snelheden behalen tot zo'n 45 kilometer per uur.

Tegelijk met het aantal fietsleningen, neemt ook het aantal fietsverzekeringen toe. Voor de dure modellen wordt vaak gekozen voor een omniumverzekering.


Laatste artikels over Leningen

Banken vragen EPC bij hypotheekleningen

02 maart 2021

Sinds begin dit jaar moeten banken het energieprestatiecertificaat van een woning opvragen bij het toekennen van een hypothecaire lening.
Lees meer


Alles wat je moet weten over geld lenen

19 februari 2021

Soms gaan dingen niet zoals je verwacht. Je hebt ineens een nieuwe auto nodig of je bent toe aan een nieuwe machine, of misschien aan een nieuwe e-bike. Maar heb je hiervoor wel genoeg gespaard? Of wil je lenen?
Lees meer


Autoleningen voortaan mogelijk op zoekertjeswebsite Vroom

26 januari 2021

Vroom, een zoekertjeswebsite voor auto's, helpt geïnteresseerde kopers nu ook in de zoektocht naar een geschikte lening.
Lees meer


Een persoonlijke lening afsluiten? Zo werkt het!

19 december 2020

Lenen bij de bank kan om grofweg vier verschillende leenmotieven.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken