Je bent hier: Home > Nieuws > Recordprijzen voor Belgisch vastgoed

Recordprijzen voor Belgisch vastgoed

Recordprijzen voor Belgisch vastgoed

08 januari 2021

De coronacrisis zorgde voor minder transacties op de Belgische vastgoedmarkt, maar er werden wel recordprijzen genoteerd.

In België daalde het aantal transacties in 2020 met 2,7%. In Vlaanderen was er zelfs een terugval met 4,2%. De coronacrisis en de lockdowns zorgden voor een vertraging van de vastgoedmarkt. In de tweede jaarhelft werden de kopers echter opnieuw actief en had de coronacrisis minder effect op het aantal transacties.

Door de lockdown van het voorjaar was er veel meer interesse voor woningen met een tuin of appartementen met een balkon. Ook grotere panden waren meer in trek, omdat thuiswerkers de extra ruimte kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een extra bureau in te richten. De prijs van appartementen met drie slaapkamers zat dan ook stevig in de lift. Tegenover 2019 werden deze appartementen 9,9% duurder.

Ook in de andere categorieën zagen we opvallende stijgingen. Een appartement met twee slaapkamers werd 7,3% duurder en de de appartementen met 1 kamer stegen 5% in prijs. Woonhuizen werden in Vlaanderen gemiddeld 6,7% duurder. Vooral de duurdere huizen, in de categorie boven de 330.000 euro, stegen sterk in prijs.

Vastgoed blijft uiteraard populair als een veilige investering. De meeste mensen vinden het belangrijk om een eigen huis te bezitten. Door de lage rente van woonkredieten blijft de vraag dan ook hoog. De gemiddelde leeftijd van de kopers kwam in 2020 uit op 42 jaar. Zo'n 25% is jonger dan 30 jaar, terwijl zo'n 49% van de kopers tussen de 30 en 50 jaar oud is. Zo'n 20% is tussen de 51 en 65 jaar en slechts 5% is ouder dan 65 jaar.


Laatste artikels over Vastgoed

Vlaamse regering zet in op digitalisering vastgoedverkoop

04 januari 2021

Wie in België een bouwgrond of een huis koopt, krijgt te maken met een hele papierwinkel die maanden in beslag kan nemen. Dat zou in de toekomst in één tot twee dagen moeten lukken.
Lees meer


Belgische vastgoedmarkt herstelt in juni

08 juli 2020

Door de coronacrisis kelderde het aantal transacties op de vastgoedmarkt in april en mei. Maar in juni herpakte de markt zich sterk. Dat blijkt uit de notarisbarometer.
Lees meer


Vastgoedtransacties crashen door coronacrisis

06 april 2020

De lockdown en de coronacrisis hebben een duidelijk effect op het aantal vastgoedtransacties. Notarissen zien het aantal transacties met 27 tot 39% dalen.
Lees meer


Aedifica speelt sleutelrol in Europese markt voor zorgvastgoed

14 januari 2020

De Belgische specialist in zorgvastgoed Aedifica is ondertussen al actief in zes Europese landen. De vastgoedvennootschap neemt zo de leiding in Europa.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken