Je bent hier: Home > Nieuws > Recordprijzen voor Belgisch vastgoed

Recordprijzen voor Belgisch vastgoed

Recordprijzen voor Belgisch vastgoed

08 januari 2021

De coronacrisis zorgde voor minder transacties op de Belgische vastgoedmarkt, maar er werden wel recordprijzen genoteerd.

In België daalde het aantal transacties in 2020 met 2,7%. In Vlaanderen was er zelfs een terugval met 4,2%. De coronacrisis en de lockdowns zorgden voor een vertraging van de vastgoedmarkt. In de tweede jaarhelft werden de kopers echter opnieuw actief en had de coronacrisis minder effect op het aantal transacties.

Door de lockdown van het voorjaar was er veel meer interesse voor woningen met een tuin of appartementen met een balkon. Ook grotere panden waren meer in trek, omdat thuiswerkers de extra ruimte kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een extra bureau in te richten. De prijs van appartementen met drie slaapkamers zat dan ook stevig in de lift. Tegenover 2019 werden deze appartementen 9,9% duurder.

Ook in de andere categorieën zagen we opvallende stijgingen. Een appartement met twee slaapkamers werd 7,3% duurder en de de appartementen met 1 kamer stegen 5% in prijs. Woonhuizen werden in Vlaanderen gemiddeld 6,7% duurder. Vooral de duurdere huizen, in de categorie boven de 330.000 euro, stegen sterk in prijs.

Vastgoed blijft uiteraard populair als een veilige investering. De meeste mensen vinden het belangrijk om een eigen huis te bezitten. Door de lage rente van woonkredieten blijft de vraag dan ook hoog. De gemiddelde leeftijd van de kopers kwam in 2020 uit op 42 jaar. Zo'n 25% is jonger dan 30 jaar, terwijl zo'n 49% van de kopers tussen de 30 en 50 jaar oud is. Zo'n 20% is tussen de 51 en 65 jaar en slechts 5% is ouder dan 65 jaar.


Laatste artikels over Vastgoed

Vlamingen lopen storm voor vastgoed in de Ardennen

19 april 2021

Uit de Ardennenbarometer van de Federatie van het Notariaat blijkt dat in sommige gemeenten meer dan één op de drie kopers een Vlaming is.
Lees meer


Corona heeft geen impact op verhuur studentenkamers

07 april 2021

De Tijd schreef gisteren dat de prijzen voor studentenkamers de voorbije twee jaren met 9 procent zijn gestegen in Vlaanderen.
Lees meer


Cofinimmo haalt vlot vers kapitaal op

04 maart 2021

De Belgische vastgoedontwikkelaar Cofinimmo heeft vlotjes 180 miljoen euro opgehaald bij institutionele beleggers.
Lees meer


Alles wat je moet weten over de Nederlandse hypotheekrenteaftrek

12 februari 2021

De Nederlandse hypotheekrenteaftrek verdwijnt sneller dan je denkt. En dat komt doordat de hypotheek verplicht moet worden afgelost en door de stijgende huizenprijzen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken