Je bent hier: Home > Nieuws > Gemiddeld valt 259 euro per jaar te besparen op je autoverzekering

Gemiddeld valt 259 euro per jaar te besparen op je autoverzekering

Gemiddeld valt 259 euro per jaar te besparen op je autoverzekering

11 januari 2021

Dat het mogelijk is om te besparen op je autoverzekering om over te stappen is natuurlijk algemeen bekend. Hoeveel je kunt besparen door een andere autoverzekering af te sluiten weet je daarentegen naar alle waarschijnlijkheid niet.

Natuurlijk kun je hier wel achter komen, kijk bijvoorbeeld eens naar een andere autoverzekering afsluiten. Daarnaast blijkt uit een onderzoek die in 2020 gedaan is onder mensen die een nieuwe autoverzekering afsloten dat er wel degelijk heel veel geld mee valt te besparen. De deelnemers aan dit onderzoek kregen het namelijk voor elkaar om gemiddeld wel 259 euro per jaar te besparen, wat mogelijk is door de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. 

Onderzoek onder ruim 5 duizend mensen

Ongeveer 5300 mensen kregen de mogelijkheid om mee te doen aan het onderzoek. Zij kregen na het afsluiten van een andere autoverzekering onder andere de volgende vraag: “Wat was de aanleiding om een nieuwe autoverzekering af te sluiten?” Ze konden hierop antwoorden met drie verschillende antwoorden: Ik wilde een andere autoverzekering, mijn vorige autoverzekering stopte ermee en ik heb een nieuwe auto gekocht. Net iets meer dan 350 mensen gaven daadwerkelijk antwoord op deze vraag. Ruim veertig procent koos hierbij voor antwoordoptie 1, zij wilden dus een andere autoverzekering afsluiten. Zij hebben geen nieuwe auto gekocht, maar wilden simpelweg besparen op de verzekering. De volgende vraag voor deze groep deelnemers was dan ook hoeveel ze per maand konden besparen met hun nieuwe autoverzekering. Dit antwoord liep nogal uiteen. Sommige participanten konden maar een paar euro per maand besparen, terwijl anderen juist tientallen euro’s wisten te besparen. Gemiddeld is de besparing daarentegen 21 euro per maand, wat neerkomt op maar liefst 259 euro per jaar. 

Grote verschillen tussen de autopremies

Er waren dus grote verschillen tussen hoeveel euro’s bespaard kon worden door de deelnemers aan het onderzoek. Dit komt onder meer doordat er grote verschillen zijn tussen de autopremies. De premie hangt af van een paar factoren. Hierbij kun je onder andere denken aan je auto, maar ook je woonplaats en leeftijd. Het aantal schadevrije jaren dat je hebt heeft bovendien ook invloed op de autopremie. Als je geen nieuwe auto hebt gekocht is het alsnog aan te raden om de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, maar dit is ook het geval als je verhuist. Zelfs als je eigen situatie helemaal niets verandert zou het kunnen dat je bij een andere autoverzekeraar een goedkopere premie vindt. Met andere woorden, het vergelijken van de autoverzekering is altijd slim om te doen. 


Laatste artikels over Verzekeren

Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

20 juni 2021

De nieuwe BOB-zomercampagne tracht het aantal slachtoffers door overmatig drankgebruik terug te dringen.
Lees meer


Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.
Lees meer


Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meer


Gevoelig minder ongevallen in 2020

26 februari 2021

De kans op een aanrijding is in 2020 verder gedaald. Definitieve cijfers zijn nog niet gepubliceerd, maar het aantal ongevallen is door de lockdown en het thuiswerken gevoelig gedaald.
Lees meer


Belfius beste digitale verzekeraar in België

18 februari 2021

Consultingbedrijf Sia Partners maakte een rangschikking van de Belgische verzekeraars die het best scoren qua digitaal aanbod en dienstverlening.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken