Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Gemiddeld valt 259 euro per jaar te besparen op je autoverzekering

Gemiddeld valt 259 euro per jaar te besparen op je autoverzekering

Gemiddeld valt 259 euro per jaar te besparen op je autoverzekering

11 januari 2021 - door Redactie

Dat het mogelijk is om te besparen op je autoverzekering om over te stappen is natuurlijk algemeen bekend. Hoeveel je kunt besparen door een andere autoverzekering af te sluiten weet je daarentegen naar alle waarschijnlijkheid niet.

Natuurlijk kun je hier wel achter komen, kijk bijvoorbeeld eens naar een andere autoverzekering afsluiten. Daarnaast blijkt uit een onderzoek die in 2020 gedaan is onder mensen die een nieuwe autoverzekering afsloten dat er wel degelijk heel veel geld mee valt te besparen. De deelnemers aan dit onderzoek kregen het namelijk voor elkaar om gemiddeld wel 259 euro per jaar te besparen, wat mogelijk is door de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. 

Onderzoek onder ruim 5 duizend mensen

Ongeveer 5300 mensen kregen de mogelijkheid om mee te doen aan het onderzoek. Zij kregen na het afsluiten van een andere autoverzekering onder andere de volgende vraag: “Wat was de aanleiding om een nieuwe autoverzekering af te sluiten?” Ze konden hierop antwoorden met drie verschillende antwoorden: Ik wilde een andere autoverzekering, mijn vorige autoverzekering stopte ermee en ik heb een nieuwe auto gekocht. Net iets meer dan 350 mensen gaven daadwerkelijk antwoord op deze vraag. Ruim veertig procent koos hierbij voor antwoordoptie 1, zij wilden dus een andere autoverzekering afsluiten. Zij hebben geen nieuwe auto gekocht, maar wilden simpelweg besparen op de verzekering. De volgende vraag voor deze groep deelnemers was dan ook hoeveel ze per maand konden besparen met hun nieuwe autoverzekering. Dit antwoord liep nogal uiteen. Sommige participanten konden maar een paar euro per maand besparen, terwijl anderen juist tientallen euro’s wisten te besparen. Gemiddeld is de besparing daarentegen 21 euro per maand, wat neerkomt op maar liefst 259 euro per jaar. 

Grote verschillen tussen de autopremies

Er waren dus grote verschillen tussen hoeveel euro’s bespaard kon worden door de deelnemers aan het onderzoek. Dit komt onder meer doordat er grote verschillen zijn tussen de autopremies. De premie hangt af van een paar factoren. Hierbij kun je onder andere denken aan je auto, maar ook je woonplaats en leeftijd. Het aantal schadevrije jaren dat je hebt heeft bovendien ook invloed op de autopremie. Als je geen nieuwe auto hebt gekocht is het alsnog aan te raden om de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, maar dit is ook het geval als je verhuist. Zelfs als je eigen situatie helemaal niets verandert zou het kunnen dat je bij een andere autoverzekeraar een goedkopere premie vindt. Met andere woorden, het vergelijken van de autoverzekering is altijd slim om te doen. 


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meer



Populair op Financeinfo.be



ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.