Je bent hier: Home > Nieuws > Autoleningen voortaan mogelijk op zoekertjeswebsite Vroom

Autoleningen voortaan mogelijk op zoekertjeswebsite Vroom

Autoleningen voortaan mogelijk op zoekertjeswebsite Vroom

26 januari 2021

Vroom, een zoekertjeswebsite voor auto's, helpt geïnteresseerde kopers nu ook in de zoektocht naar een geschikte lening.

De zoekertjeswebsite Vroom is eigendom van Mobly, die op zijn beurt eigendom is van de grote verzekeraar Baloise. Zoekertjeswebsites zijn interessant voor grote partijen omdat de bezoekers op het puntje staan om een aankoop te doen. Dat maakt het een geschikt publiek om er autoverzekeringen of autoleningen aan te verkopen.

Via Vroom zullen potentiële kopers nu een lening kunnen afsluiten op het platform van Mozzeno, een website die peer-to-peer leningen beschikbaar maakt. Investeerders die op zoek zijn naar een hoger rendement dan een spaarrekening kunnen op het platform geld uitlenen aan particulieren. Als zij op hun beurt deze lening aflossen, dan krijgt de investeerder zijn geld met intrest terug betaald.

Het afronden van een lening via Mozzeno verloopt volledig online en erg snel. Binnen de 24 uren kan het volledige traject afgerond worden. Op basis van verschillende kredietparameters wordt door de website een gepersonaliseerde rentevoet voorgesteld, die minimaal 3,4% bedraagt.

In een volgende stap worden mogelijk ook autoverzekeringen aangeboden. De online verkoop van autopolissen staat in België evenwel nog in de kinderschoenen.


Laatste artikels over Leningen

Banken vragen EPC bij hypotheekleningen

02 maart 2021

Sinds begin dit jaar moeten banken het energieprestatiecertificaat van een woning opvragen bij het toekennen van een hypothecaire lening.
Lees meer


Alles wat je moet weten over geld lenen

19 februari 2021

Soms gaan dingen niet zoals je verwacht. Je hebt ineens een nieuwe auto nodig of je bent toe aan een nieuwe machine, of misschien aan een nieuwe e-bike. Maar heb je hiervoor wel genoeg gespaard? Of wil je lenen?
Lees meer


Steeds meer fietsleningen in België

05 januari 2021

De coronacrisis heeft nog een extra turbo gezet op de vraag naar elektrische fietsen. Hierdoor sluiten banken ook steeds meer fietsleningen af.
Lees meer


Een persoonlijke lening afsluiten? Zo werkt het!

19 december 2020

Lenen bij de bank kan om grofweg vier verschillende leenmotieven.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken