Je bent hier: Home > Nieuws > Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

30 januari 2021

De bitcoin ging bij de start van het jaar even boven de 40.000 dollar en wist zich zo weer in de kijker te werken. Ook steeds meer vrouwen lijken de weg naar de cryptomunt te vinden.

Bitcoin kopen met bancontact is in België aan een steile opmars bezig. Traditioneel gezien worden vooral mannen aangetrokken door de snelle koersbewegingen, terwijl vrouwen veel voorzichter zijn. Dat is trouwens al langer geweten bij het beleggen in aandelen: vrouwen zijn rustiger en nemen hierdoor vaak betere beleggingsbeslissingen.

Ook in de cryptocurrencymarkt komt dit nu naar voor. Er bestaan ondertussen al duizenden cryptomunten en heel wat mannen kiezen graag beloftevolle maar onbekende coins, waarmee ze hopen gigantische rendementen te realiseren. Vrouwen blijven liever bij de bekendste cryptomunt. Uit onderzoek van Blox blijkt dat 67% van de vrouwen de bitcoin verkiezen, terwijl ook ethereum populair is. Onbekende en risicovolle munten kunnen de vrouwen doorgaans niet overtuigen.

Net als bij aandelen zijn het vooral de mannen die graag en veel op korte termijn willen handelen, terwijl vrouwen eerder op lange termijn investeren in cryptocurrency. Dat is één van de redenen waarom vrouwen vaak betere resultaten neerzetten. Ze laten zich namelijk minder leiden door de waan van de dag.

Ook in het buitenland groeit het aantal vrouwen die de stap naar cryptocurrency zetten. Uit een rapport van de exchange Gemini blijkt dat in Engeland het aandeel vrouwen onder de cryptocurrency beleggers al is opgelopen tot 41,6%.


Laatste artikels over Beleggen

Beleggen vanaf 1 euro

16 maart 2021

De Weense neobroker Bitpanda lanceert in april fractionele aandelen, waarbij je stukjes van een aandeel zal kunnen kopen.
Lees meer


Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

13 februari 2021

In de voorbije dagen raakte ondermeer bekend dat Tesla voor zo'n 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht.
Lees meer


Fraudemeldingen bij FSMA stijgen met de helft op twee jaar tijd

05 februari 2021

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft vorig jaar 1.555 meldingen gekregen van fraude en illegale aanbiedingen van financiële producten en diensten.
Lees meer


Belgen stappen weer in de beurs

20 januari 2021

De coronacrisis zorgde er in 2020 voor dat de Belgen weer de beurs ontdekten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken