Je bent hier: Home > Nieuws > Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

30 januari 2021

De bitcoin ging bij de start van het jaar even boven de 40.000 dollar en wist zich zo weer in de kijker te werken. Ook steeds meer vrouwen lijken de weg naar de cryptomunt te vinden.

Bitcoin kopen met bancontact is in België aan een steile opmars bezig. Traditioneel gezien worden vooral mannen aangetrokken door de snelle koersbewegingen, terwijl vrouwen veel voorzichter zijn. Dat is trouwens al langer geweten bij het beleggen in aandelen: vrouwen zijn rustiger en nemen hierdoor vaak betere beleggingsbeslissingen.

Ook in de cryptocurrencymarkt komt dit nu naar voor. Er bestaan ondertussen al duizenden cryptomunten en heel wat mannen kiezen graag beloftevolle maar onbekende coins, waarmee ze hopen gigantische rendementen te realiseren. Vrouwen blijven liever bij de bekendste cryptomunt. Uit onderzoek van Blox blijkt dat 67% van de vrouwen de bitcoin verkiezen, terwijl ook ethereum populair is. Onbekende en risicovolle munten kunnen de vrouwen doorgaans niet overtuigen.

Net als bij aandelen zijn het vooral de mannen die graag en veel op korte termijn willen handelen, terwijl vrouwen eerder op lange termijn investeren in cryptocurrency. Dat is één van de redenen waarom vrouwen vaak betere resultaten neerzetten. Ze laten zich namelijk minder leiden door de waan van de dag.

Ook in het buitenland groeit het aantal vrouwen die de stap naar cryptocurrency zetten. Uit een rapport van de exchange Gemini blijkt dat in Engeland het aandeel vrouwen onder de cryptocurrency beleggers al is opgelopen tot 41,6%.


Laatste artikels over Beleggen

BUX verdubbelt klantenbestand in België

20 juli 2021

De neobroker BUX lanceerde zichzelf vorig jaar in ons land en telt ondertussen al 65.000 klanten.
Lees meer


Belg wil meer kennis verwerven over beleggen

11 juli 2021

Uit een onderzoek in opdracht van Febelfin blijkt dat de Belg op zoek is naar betrouwbare informatie over beleggen. 
Lees meer


Belfius lanceert nieuwe beleggersapp

04 juli 2021

De enorme groei in het aantal beleggers is ook Belfius opgevallen. De bank lanceert daarom de nieuwe app Re=Bel, oftewel Resoluut Belfius
Lees meer


Meer dan half miljoen Belgen kocht aandelen

23 juni 2021

Uit een onderzoek van de FSMA blijkt dat de afgelopen drie jaren maar liefst 550.000 Belgen aandelen hebben gekocht op de beurs.
Lees meer


Nog een neobroker op komst

21 mei 2021

Trade Republic is een Duitse smartphonebroker die weldra ook zijn pijlen zal richten op de Belgische markt.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken