Je bent hier: Home > Nieuws > Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

12 februari 2021

BNP Paribas Fortis bezorgt al zijn klanten in de komende maanden een nieuwe bankkaart. Voor het eerst zal deze uitgegeven worden door Visa.

De kans is groot dat de klanten van BNP Paribas Fortis weldra vreemd gaan opkijken als ze een nieuwe bankkaart krijgen toegestuurd. Deze kaarten werden steeds uitgegeven door Maestro, een dochter van Mastercard. Op de nieuwe kaarten prijkt het logo van Visa, wat voor wat verwarring kan zorgen bij klanten. Het gaat immers niet over een kredietkaart, waar Visa vooral van gekend is.

De bankkaart is in België erg populair en er wordt veel meer gebruik van gemaakt dan in andere landen, waar kredietkaarten belangrijker zijn. Op de nieuwe kaarten zal duidelijk 'Visa Debit' vermeld worden, om duidelijk te maken dat het over een debetkaart gaat.

Met Visa Debit kunnen klanten vlot betalen in winkels. De kaarten van Visa worden wereldwijd het meest aanvaard. Uiteraard zijn contactloze betalingen mogelijk of kan de kaart gekoppeld worden aan een smartphone. Ook voor online betalingen wordt Visa in haast alle webshops aanvaard.

De omschakelingsoperatie zal voor de klanten zonder moeite verlopen. Hun bestaande pincode kan gewoon verder gebruikt worden en de kaart zal geactiveerd worden door een eerste aankoop te doen in een winkel of door geld af te halen aan een automaat.

Visa zet steeds meer in op debit cards omdat veel consumenten hun kredietkaarten opzeggen omwille van de jaarlijkse kosten. Jaren geleden had je nog een kredietkaart nodig om online aankopen te doen, maar tegenwoordig zijn er genoeg betalingsopties voor de klanten, die bijvoorbeeld hun bankrekening aan een Paypal account kunnen koppelen. Vroeger was een kredietkaart ook een must bij buitenlandse reizen, maar ook daar zien we dat gewone bankkaarten steeds meer aanvaard worden.


Laatste artikels over Sparen

Meeste gezinnen beschikken over grote spaarbuffer

22 januari 2021

Uit een onderzoek van de Nationale Bank blijkt dat meer dan de helft van de gezinnen een spaarbuffer heeft van meer dan 6 maanden.
Lees meer


Spaarboekjes dikten ook in 2020 verder aan

15 januari 2021

Ondanks de coronacrisis vloeide er vorig jaar zo'n 15 miljard euro vers geld naar de spaarboekjes. Dat blijkt uit een onderzoek van de krant De Tijd.
Lees meer


Veranderen van spaarrekeningen kan snel en eenvoudig

15 december 2020

De bankoverstapdienst Bankswitching, die al jaren actief is voor het overstappen van zichtrekeningen, ondersteunt nu ook spaarrekeningen.
Lees meer


Fiscale vrijstelling spaarrekeningen weer ter discussie

04 november 2020

De Europese Commissie stelt het Belgische belastingvoordeel op gereglementeerde spaarrekeningen weer ter discussie.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken