Je bent hier: Home > Nieuws > Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

12 februari 2021

BNP Paribas Fortis bezorgt al zijn klanten in de komende maanden een nieuwe bankkaart. Voor het eerst zal deze uitgegeven worden door Visa.

De kans is groot dat de klanten van BNP Paribas Fortis weldra vreemd gaan opkijken als ze een nieuwe bankkaart krijgen toegestuurd. Deze kaarten werden steeds uitgegeven door Maestro, een dochter van Mastercard. Op de nieuwe kaarten prijkt het logo van Visa, wat voor wat verwarring kan zorgen bij klanten. Het gaat immers niet over een kredietkaart, waar Visa vooral van gekend is.

De bankkaart is in België erg populair en er wordt veel meer gebruik van gemaakt dan in andere landen, waar kredietkaarten belangrijker zijn. Op de nieuwe kaarten zal duidelijk 'Visa Debit' vermeld worden, om duidelijk te maken dat het over een debetkaart gaat.

Met Visa Debit kunnen klanten vlot betalen in winkels. De kaarten van Visa worden wereldwijd het meest aanvaard. Uiteraard zijn contactloze betalingen mogelijk of kan de kaart gekoppeld worden aan een smartphone. Ook voor online betalingen wordt Visa in haast alle webshops aanvaard.

De omschakelingsoperatie zal voor de klanten zonder moeite verlopen. Hun bestaande pincode kan gewoon verder gebruikt worden en de kaart zal geactiveerd worden door een eerste aankoop te doen in een winkel of door geld af te halen aan een automaat.

Visa zet steeds meer in op debit cards omdat veel consumenten hun kredietkaarten opzeggen omwille van de jaarlijkse kosten. Jaren geleden had je nog een kredietkaart nodig om online aankopen te doen, maar tegenwoordig zijn er genoeg betalingsopties voor de klanten, die bijvoorbeeld hun bankrekening aan een Paypal account kunnen koppelen. Vroeger was een kredietkaart ook een must bij buitenlandse reizen, maar ook daar zien we dat gewone bankkaarten steeds meer aanvaard worden.


Laatste artikels over Sparen

Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

25 november 2021

Jarenlang positioneerde NIBC zich als een prijsbreker op de markt van de spaarboekjes, maar sinds gisteren is de rente ook verlaagd naar het minimum.
Lees meer


Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

11 november 2021

Onze samenleving heeft zich de laatste jaren steeds meer verplaats van offline naar online. Hierdoor hebben er binnen jouw bedrijf ongetwijfeld ook de nodige veranderingen plaatsgevonden.
Lees meer


Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

28 oktober 2021

De beursgenoteerde GVV Xior, die investeert in studentenkamers, merkt een enorme interesse in studentenkamers.
Lees meer


Bedrijfsprocessen in kaart brengen? 5 tips

24 augustus 2021

Een business developer houdt zich beter met business development, logisch toch?
Lees meer


Wat kost een laadpaal thuis?

08 juli 2021

Als je een elektrische auto hebt is een laadpaal thuis zeker een goede keus. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een plek om je auto te laden en wordt dit altijd op de meest goedkope en meest efficiënte manier gedaan.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken