Je bent hier: Home > Nieuws > Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

12 februari 2021

BNP Paribas Fortis bezorgt al zijn klanten in de komende maanden een nieuwe bankkaart. Voor het eerst zal deze uitgegeven worden door Visa.

De kans is groot dat de klanten van BNP Paribas Fortis weldra vreemd gaan opkijken als ze een nieuwe bankkaart krijgen toegestuurd. Deze kaarten werden steeds uitgegeven door Maestro, een dochter van Mastercard. Op de nieuwe kaarten prijkt het logo van Visa, wat voor wat verwarring kan zorgen bij klanten. Het gaat immers niet over een kredietkaart, waar Visa vooral van gekend is.

De bankkaart is in België erg populair en er wordt veel meer gebruik van gemaakt dan in andere landen, waar kredietkaarten belangrijker zijn. Op de nieuwe kaarten zal duidelijk 'Visa Debit' vermeld worden, om duidelijk te maken dat het over een debetkaart gaat.

Met Visa Debit kunnen klanten vlot betalen in winkels. De kaarten van Visa worden wereldwijd het meest aanvaard. Uiteraard zijn contactloze betalingen mogelijk of kan de kaart gekoppeld worden aan een smartphone. Ook voor online betalingen wordt Visa in haast alle webshops aanvaard.

De omschakelingsoperatie zal voor de klanten zonder moeite verlopen. Hun bestaande pincode kan gewoon verder gebruikt worden en de kaart zal geactiveerd worden door een eerste aankoop te doen in een winkel of door geld af te halen aan een automaat.

Visa zet steeds meer in op debit cards omdat veel consumenten hun kredietkaarten opzeggen omwille van de jaarlijkse kosten. Jaren geleden had je nog een kredietkaart nodig om online aankopen te doen, maar tegenwoordig zijn er genoeg betalingsopties voor de klanten, die bijvoorbeeld hun bankrekening aan een Paypal account kunnen koppelen. Vroeger was een kredietkaart ook een must bij buitenlandse reizen, maar ook daar zien we dat gewone bankkaarten steeds meer aanvaard worden.


Laatste artikels over Sparen

ING rekent sneller strafrente aan op grote spaarsaldo's

23 april 2021

ING voerde in de tweede helft van 2020 al een negatieve rentevoet in voor spaarrekeningen die meer dan 1 miljoen euro bevatten. Die limiet wordt nu verlaagd.
Lees meer


Aantal Belgen zonder spaargeld groeit met 3%

14 april 2021

Zo'n 11 procent van de Belgen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een enquête van Aion Bank onder meer dan 1.000 Belgen.
Lees meer


Haast geen opbrengst voor tak21-spaarverzekeringen

09 april 2021

Door de lage rente en hoge kosten brengen de tak-21 spaarproducten haast niets meer op.
Lees meer


Cash geld nog steeds populair

05 april 2021

Ondanks de coronacrisis, waarbij steeds meer gevraagd wordt om digitaal te betalen, blijft cash geld een belangrijke rol spelen.
Lees meer


Rabobank houdt het voor bekeken in België

22 maart 2021

Rabobank.be, die lange tijd veel spaargeld kon aantrekken door te stunten met hogere rentevoeten, stopt met haar activiteiten in ons land.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken