Je bent hier: Home > Nieuws > Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

13 februari 2021

In de voorbije dagen raakte ondermeer bekend dat Tesla voor zo'n 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht.

Bij de start van de week geraakte bekend dat autofabrikant Tesla van Elon Musk een klein deel van zijn cashreserves in bitcoin had omgezet. Het gaat over zo'n 1,5 miljard dollar en het bedrijf gaf mee dat het in de toekomst ook bitcoins wil aanvaarden als het zijn auto's verkoopt.

De stap van Tesla kan een voorbeeld zijn voor andere grote bedrijven. Tot nog toe waren het vooral bedrijven als MicroStrategy of Square die bitcoins kochten, wat zeker in Europa voor het grote publiek wat minder bekende namen zijn. De beslissing van Musk kan er dan ook voor zorgen dat het bezitten van bitcoins meer sociaal aanvaard wordt in de brede bedrijfswereld.

Later op de week volgde het betaalbedrijf Mastercard, dat weldra cryptocurrencies gaat toelaten op zijn netwerk. Klanten zullen er dan voor kunnen kiezen om te betalen met zogenaamde stablecoins, dat zijn cryptomunten die munten als de dollar of euro volgen. Gebruikers kunnen hun geld dan binnen het cryptocurrency ecosysteem laten in plaats van relatief dure omzettingen naar de 'echte' euro of dollar te moeten betalen. Momenteel bestaan er reeds prepaid cryptocurrency kredietkaarten die kunnen gekoppeld worden aan een bitcoin wallet, maar om de kaart op te laden worden deze cryptomunten omgezet naar euro of dollar.

Op het einde van de week volgde een nieuwe aankondiging die duidelijk maakt dat cryptocurrencies en de traditionele financiële wereld beetje bij beetje meer verweven raken. Bank of New York Mellon, wereldwijd de grootste bewaarder van financiële effecten zoals aandelen of obligaties, wil voortaan ook het bewaren van cryptovaluta aanbieden. Ze zien zelf enorme kansen in deze sterk groeiende markt, simpelweg omdat steeds meer beleggers graag een kleine positie in bitcoin willen bezitten.

Wie in België bitcoins wil kopen kan daarvoor best terecht op een Nederlandse website zoals Bitvavo. Deze partij is geregistreerd bij de centrale bank van Nederland en het gaat dan ook over een betrouwbaar platform.


Laatste artikels over Beleggen

Beleggen vanaf 1 euro

16 maart 2021

De Weense neobroker Bitpanda lanceert in april fractionele aandelen, waarbij je stukjes van een aandeel zal kunnen kopen.
Lees meer


Fraudemeldingen bij FSMA stijgen met de helft op twee jaar tijd

05 februari 2021

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft vorig jaar 1.555 meldingen gekregen van fraude en illegale aanbiedingen van financiële producten en diensten.
Lees meer


Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

30 januari 2021

De bitcoin ging bij de start van het jaar even boven de 40.000 dollar en wist zich zo weer in de kijker te werken. Ook steeds meer vrouwen lijken de weg naar de cryptomunt te vinden.
Lees meer


Belgen stappen weer in de beurs

20 januari 2021

De coronacrisis zorgde er in 2020 voor dat de Belgen weer de beurs ontdekten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken