Je bent hier: Home > Nieuws > Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

13 februari 2021

In de voorbije dagen raakte ondermeer bekend dat Tesla voor zo'n 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht.

Bij de start van de week geraakte bekend dat autofabrikant Tesla van Elon Musk een klein deel van zijn cashreserves in bitcoin had omgezet. Het gaat over zo'n 1,5 miljard dollar en het bedrijf gaf mee dat het in de toekomst ook bitcoins wil aanvaarden als het zijn auto's verkoopt.

De stap van Tesla kan een voorbeeld zijn voor andere grote bedrijven. Tot nog toe waren het vooral bedrijven als MicroStrategy of Square die bitcoins kochten, wat zeker in Europa voor het grote publiek wat minder bekende namen zijn. De beslissing van Musk kan er dan ook voor zorgen dat het bezitten van bitcoins meer sociaal aanvaard wordt in de brede bedrijfswereld.

Later op de week volgde het betaalbedrijf Mastercard, dat weldra cryptocurrencies gaat toelaten op zijn netwerk. Klanten zullen er dan voor kunnen kiezen om te betalen met zogenaamde stablecoins, dat zijn cryptomunten die munten als de dollar of euro volgen. Gebruikers kunnen hun geld dan binnen het cryptocurrency ecosysteem laten in plaats van relatief dure omzettingen naar de 'echte' euro of dollar te moeten betalen. Momenteel bestaan er reeds prepaid cryptocurrency kredietkaarten die kunnen gekoppeld worden aan een bitcoin wallet, maar om de kaart op te laden worden deze cryptomunten omgezet naar euro of dollar.

Op het einde van de week volgde een nieuwe aankondiging die duidelijk maakt dat cryptocurrencies en de traditionele financiële wereld beetje bij beetje meer verweven raken. Bank of New York Mellon, wereldwijd de grootste bewaarder van financiële effecten zoals aandelen of obligaties, wil voortaan ook het bewaren van cryptovaluta aanbieden. Ze zien zelf enorme kansen in deze sterk groeiende markt, simpelweg omdat steeds meer beleggers graag een kleine positie in bitcoin willen bezitten.

Wie in België bitcoins wil kopen kan daarvoor best terecht op een Nederlandse website zoals Bitvavo. Deze partij is geregistreerd bij de centrale bank van Nederland en het gaat dan ook over een betrouwbaar platform.


Laatste artikels over Beleggen

BUX verdubbelt klantenbestand in België

20 juli 2021

De neobroker BUX lanceerde zichzelf vorig jaar in ons land en telt ondertussen al 65.000 klanten.
Lees meer


Belg wil meer kennis verwerven over beleggen

11 juli 2021

Uit een onderzoek in opdracht van Febelfin blijkt dat de Belg op zoek is naar betrouwbare informatie over beleggen. 
Lees meer


Belfius lanceert nieuwe beleggersapp

04 juli 2021

De enorme groei in het aantal beleggers is ook Belfius opgevallen. De bank lanceert daarom de nieuwe app Re=Bel, oftewel Resoluut Belfius
Lees meer


Meer dan half miljoen Belgen kocht aandelen

23 juni 2021

Uit een onderzoek van de FSMA blijkt dat de afgelopen drie jaren maar liefst 550.000 Belgen aandelen hebben gekocht op de beurs.
Lees meer


Nog een neobroker op komst

21 mei 2021

Trade Republic is een Duitse smartphonebroker die weldra ook zijn pijlen zal richten op de Belgische markt.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken