Je bent hier: Home > Nieuws > Belfius beste digitale verzekeraar in België

Belfius beste digitale verzekeraar in België

Belfius beste digitale verzekeraar in België

18 februari 2021

Consultingbedrijf Sia Partners maakte een rangschikking van de Belgische verzekeraars die het best scoren qua digitaal aanbod en dienstverlening.

De apps van Belfius en KBC werden vorig jaar door Sia Partners nog verkozen tot de beste Europese bankapps en ook in het nieuwe onderzoek naar verzekeringen komen beide verzekeraars als winnaars uit de bus. De top drie bestaat uit Belfius, KBC en AXA. AG Insurance staat op vier en Corona Direct sluit de top 5 af.

Digitaal verzekeren staat in België nog in de kinderschoenen, maar wint snel aan belang. Via de smartphone kunnen Belfius klanten met een paar vingerbewegingen al een gepersonaliseerde verzekering afsluiten. Klanten moeten daarna nooit nog zoeken naar al hun verzekeringsdocumenten omdat alles in de app zit. Vervolgens kunnen ze ook hun schadegevallen voor hun autoverzekering mobiel en digitaal aangeven en opvolgen. Ook voor woning-en familiale verzekeringen kan dat volledig digitaal. In 2020 gebeurde dit bij Belfius al voor 40% van de schadegevallen voor woningverzekeringen en zelfs voor 60% van de gevallen na stormen.

Volgens Sia Partners biedt de Belfius app de beste gebruikerservaring. Er wordt een score gegeven van 17,34 op 20. KBC krijgt 15,57 punten en Axa 13,44. P&V bengelt helemaal onderaan met slechts 2,96 punten. Er zijn dus grote verschillen onder de Belgische verzekeraars, al hebben de bankverzekeraars het wel wat makkelijker. Zij moeten veel investeren in hun bankapp en beschikken zo over de nodige digitale ervaring, wat veel minder evident is voor een kleinere verzekeraar.

Dirk Vanderschrick, CEO van Belfius Insurance, is verheugd met de goede score van Belfius. "Het toont ook de kracht van Belfius als groep want we hebben onze verzekeringsexpertise kunnen koppelen aan de digitale expertise van Belfius Bank. Zeker in de huidige Covid-tijden waarin klanten zo veel mogelijk digitaal willen regelen, kan je het belang van het digitale onmogelijk overschatten", aldus Vanderschrick.


Laatste artikels over Verzekeren

Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.
Lees meer


Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meer


Gevoelig minder ongevallen in 2020

26 februari 2021

De kans op een aanrijding is in 2020 verder gedaald. Definitieve cijfers zijn nog niet gepubliceerd, maar het aantal ongevallen is door de lockdown en het thuiswerken gevoelig gedaald.
Lees meer


Schadedatabank moet verzekeringsfraude halt toeroepen

30 januari 2021

De Belgische verzekeraars richten samen een databank op om oplichters sneller op het spoor te komen. Jaarlijks proberen zij de verzekeraars voor honderden miljoenen op te lichten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken