Je bent hier: Home > Nieuws > Cofinimmo haalt vlot vers kapitaal op

Cofinimmo haalt vlot vers kapitaal op

Cofinimmo haalt vlot vers kapitaal op

04 maart 2021

De Belgische vastgoedontwikkelaar Cofinimmo heeft vlotjes 180 miljoen euro opgehaald bij institutionele beleggers.

Cofinimmo bezit ondermeer kantoren in Brussel, maar spitst zich de laatste jaren meer en meer toe op zorgvastgoed. Het verse geld zal dan ook gebruikt worden om de grip op het Europese zorgvastgoed te verstevigen. De investeringen van de afgelopen maanden worden hierdoor geherfinancierd en tegelijk komt er zo kapitaal beschikbaar om verdere investeringen te doen in eventuele overnames of eigen ontwikkelingen.

Momenteel heeft de GVV Cofinimmo voor maar liefst 447 miljoen euro ontwikkelingsprojecten in zorgvastgoed lopen. Tot 2023 zal daarvan nog 358 miljoen euro moeten gefinancierd worden.

Bij de bekendmaking van de resultaten bevestigde Cofinimmo ook het dividend voor 2021. Er zal bruto 6 euro uitgekeerd worden, terwijl de beurskoers rond de 123 euro schommelt. Het bruto dividendrendement komt zo uit op haast 4,9%. De belegger moet op het dividend nog 30% roerende voorheffing betalen. 

Mogelijk wordt deze roerende voorheffing in de nabije toekomst verlaagd naar 15%. Aandelen van vastgoedvennootschappen waarvan de portefeuille voor minstens 60% bestaat uit zorgvastgoed, kunnen immers genieten van een verlaagd tarief van 15%. Het nettorendement voor de belegger zal zo fors opgekrikt worden van ongeveer 3,43% naar 4,16%.

Analisten verwachten dat Cofinimmo in 2021 boven deze belangrijke 60% zorgvastgoed zal uitkomen. KBC Securities geeft een koopadvies voor het aandeel en een koersdoel van 150 euro, zo'n 19% boven de huidige koers.


Laatste artikels over Vastgoed

'Bewezen rendement' bij hotelvastgoed bleek niet realistisch

10 juli 2021

De groep Cayman is door de rechter veroordeeld voor bedrog bij het verkopen van hotelkamers voor Ibis in Aalst.
Lees meer


Verhuur studentenkamers loopt als een trein

30 april 2021

Uit een mededeling van de beursgenoteerde kotbaas Xior blijkt dat de studentenkamers erg gegeerd zijn.
Lees meer


Vlamingen lopen storm voor vastgoed in de Ardennen

19 april 2021

Uit de Ardennenbarometer van de Federatie van het Notariaat blijkt dat in sommige gemeenten meer dan één op de drie kopers een Vlaming is.
Lees meer


Corona heeft geen impact op verhuur studentenkamers

07 april 2021

De Tijd schreef gisteren dat de prijzen voor studentenkamers de voorbije twee jaren met 9 procent zijn gestegen in Vlaanderen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken