Je bent hier: Home > Nieuws > Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.

Weggewaaide dakpannen, losgekomen roofing of omgewaaide bomen, het is allemaal gedekt in de brandverzekering.  Een hevige storm zorgt dan ook voor een toevloed van nieuwe schadedossiers bij de verzekeraars.

Vorig jaar werden nog de meeste schadegevallen in tien jaren verwerkt. In februari waren er de stormen Ciara en Dennis, in september zorgde Odette voor stormschade. Over geheel 2020 moesten de verzekeraars 168.584 keren tussenkomen, weliswaar voor niet zo'n hoge bedragen. Per dossier bedroeg de vergoeding ongeveer 2.000 euro. In totaal werd er zo 330 miljoen euro uitgekeerd.

De zwaarste storm van de afgelopen jaren vond plaats in 2014. Rond Pinksteren vielen er toen grote hagelbollen neer, die voor heel wat schade zorgden aan gebouwen of auto's. In dat jaar moest de brandverzekering 505 miljoen euro uitkeren. Wie een omnium autoverzekering had, kon voor de schade aan zijn auto ook beroep doen op zijn verzekeraar.


Laatste artikels over Verzekeren

Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meer


Gevoelig minder ongevallen in 2020

26 februari 2021

De kans op een aanrijding is in 2020 verder gedaald. Definitieve cijfers zijn nog niet gepubliceerd, maar het aantal ongevallen is door de lockdown en het thuiswerken gevoelig gedaald.
Lees meer


Belfius beste digitale verzekeraar in België

18 februari 2021

Consultingbedrijf Sia Partners maakte een rangschikking van de Belgische verzekeraars die het best scoren qua digitaal aanbod en dienstverlening.
Lees meer


Schadedatabank moet verzekeringsfraude halt toeroepen

30 januari 2021

De Belgische verzekeraars richten samen een databank op om oplichters sneller op het spoor te komen. Jaarlijks proberen zij de verzekeraars voor honderden miljoenen op te lichten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken