Je bent hier: Home > Nieuws > Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.

Weggewaaide dakpannen, losgekomen roofing of omgewaaide bomen, het is allemaal gedekt in de brandverzekering.  Een hevige storm zorgt dan ook voor een toevloed van nieuwe schadedossiers bij de verzekeraars.

Vorig jaar werden nog de meeste schadegevallen in tien jaren verwerkt. In februari waren er de stormen Ciara en Dennis, in september zorgde Odette voor stormschade. Over geheel 2020 moesten de verzekeraars 168.584 keren tussenkomen, weliswaar voor niet zo'n hoge bedragen. Per dossier bedroeg de vergoeding ongeveer 2.000 euro. In totaal werd er zo 330 miljoen euro uitgekeerd.

De zwaarste storm van de afgelopen jaren vond plaats in 2014. Rond Pinksteren vielen er toen grote hagelbollen neer, die voor heel wat schade zorgden aan gebouwen of auto's. In dat jaar moest de brandverzekering 505 miljoen euro uitkeren. Wie een omnium autoverzekering had, kon voor de schade aan zijn auto ook beroep doen op zijn verzekeraar.


Laatste artikels over Verzekeren

Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.
Lees meer


Noodweer zorgt voor veel schadedossiers

24 juli 2021

De verzekeraars krijgen door de overstromingen te maken met heel wat aangiftes van schade. De banken geven ondertussen aan dat ze wat financiële ruimte kunnen scheppen voor de slachtoffers.
Lees meer


Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

20 juni 2021

De nieuwe BOB-zomercampagne tracht het aantal slachtoffers door overmatig drankgebruik terug te dringen.
Lees meer


Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken