Je bent hier: Home > Nieuws > Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021 - door Redactie

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.

Weggewaaide dakpannen, losgekomen roofing of omgewaaide bomen, het is allemaal gedekt in de brandverzekering.  Een hevige storm zorgt dan ook voor een toevloed van nieuwe schadedossiers bij de verzekeraars.

Vorig jaar werden nog de meeste schadegevallen in tien jaren verwerkt. In februari waren er de stormen Ciara en Dennis, in september zorgde Odette voor stormschade. Over geheel 2020 moesten de verzekeraars 168.584 keren tussenkomen, weliswaar voor niet zo'n hoge bedragen. Per dossier bedroeg de vergoeding ongeveer 2.000 euro. In totaal werd er zo 330 miljoen euro uitgekeerd.

De zwaarste storm van de afgelopen jaren vond plaats in 2014. Rond Pinksteren vielen er toen grote hagelbollen neer, die voor heel wat schade zorgden aan gebouwen of auto's. In dat jaar moest de brandverzekering 505 miljoen euro uitkeren. Wie een omnium autoverzekering had, kon voor de schade aan zijn auto ook beroep doen op zijn verzekeraar.


Laatste artikels over Verzekeren

De verschillende typen autoverzekering in begrijpelijke taal

05 augustus 2022

Het verzekeren van je auto is een wettelijke verplichting. Voor veel mensen is het maken van de keuze voor een bepaald type verzekering tamelijk lastig.
Lees meer


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.
Lees meer


Waarom is het hebben van een brandverzekering belangrijk?

31 maart 2022

Met zoveel gevaren om ons heen durf je haast de woning niet meer te verlaten. En dan kom je erachter dat het juist dit huis is waar de meeste ongevallen plaatsvinden.
Lees meer


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.
Lees meer


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken