Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggen vanaf 1 euro

Beleggen vanaf 1 euro

Beleggen vanaf 1 euro

16 maart 2021 - door Redactie

De Weense neobroker Bitpanda lanceert in april fractionele aandelen, waarbij je stukjes van een aandeel zal kunnen kopen.

Bitpanda is al jaren bekend onder de bitcoin fans, maar de broker tracht zijn aanbod verder uit te breiden. Je kan al een tijdje investeren in fysiek goud en zilver bij Bitpanda, maar binnen enkele weken komen daar dus ook aandelen bij.

Fractionele aandelen

Je zal bij Bitpanda geen aandelen kunnen kopen zoals bij een gewone broker. Bitpanda gaat namelijk fractionele aandelen aanbieden, waarbij je zelfs al vanaf 1 euro de koersbewegingen van een aandeel kan volgen.

Stel dat je graag wil beleggen in aandelen van Amazon. Op de beurs betaal je momenteel al gauw 2.500 euro voor 1 aandeel van Amazon. Bij een traditionele broker ben je verplicht om minstens 1 aandeel te kopen, waardoor je nooit een Amazon aandeel zou kunnen kopen als je maar 500 euro te beleggen hebt. Bij fractionele aandelen kan dit wel. Je legt dan 500 euro in, wat overeenkomt met 20% van 1 Amazon aandeel. Stijgt Amazon naar 5.000 euro? Dan zal ook jouw inleg verdubbelen. Keert het aandeel een dividend uit? Dan zal je recht hebben op 20% van dat dividend.

Op deze manier kan je met een beperkt bedrag toch een mooi gediversifieerde portefeuille samenstellen. Bovendien zal Bitpanda geen commissie vragen om een aandeel te kopen of te verkopen. Winst zullen ze halen uit de spread, het verschil tussen de prijs waartegen je kan kopen of verkopen.

De fractionele aandelen zullen 24 uren per dag en 7 dagen per week beschikbaar zijn. Op deze manier krijgen kleine particuliere beleggers als het ware ook toegang tot voorbeurs en nabeurs handel.  Daarnaast kan het interessant zijn om tijdens het weekend te kunnen handelen, zodat je niet meer moet wachten tot de beurzen open gaan op maandag.

Krijg een gratis aandeel

Om Bitpanda Stocks onder de aandacht te brengen worden bestaande en nieuwe klanten verwend. Iedereen die een Bitpanda account heeft en minstens 25 euro heeft gestort, zal begin april beloond worden met een gratis aandeel. Een willekeurig aandeel zal op je account verschijnen, met een waarde van 5 tot zelfs 200 euro. Onder al deze klanten wordt ook een Tesla Model 3 Performance verloot. Open hier gratis jouw account!


Laatste artikels over Beleggen

Cryptobroker Litebit gaat sluiten

23 mei 2023

De Nederlandse cryptobroker Litebit ziet geen toekomst weggelegd voor zichzelf. De klanten wordt aangeraden over te stappen naar Bitvavo.
Lees meer


Geld van klanten zit vast op Belgisch cryptoplatform bit4you

28 april 2023

Het crypto platform bit4you heeft de activiteiten stopgezet omdat een belangrijke partner failliet dreigt te gaan.
Lees meer


Bitcoin opnieuw boven 30.000 dollar

13 april 2023

De bitcoin koers is dit jaar al flink gestegen. Tegenover de start van het jaar loopt de winst al op tot meer dan 80%.
Lees meer


Ondanks cryptowinter blijven Belgen geloven in virtuele munten

22 maart 2023

De meeste beleggers beschouwen de forse koersdalingen op de cryptomarkt als een tijdelijke correctie. Dat blijkt uit een onderzoek van de FSMA in samenwerking met IPSOS.
Lees meer


De top 5 beleggen apps

20 maart 2023

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en met de opkomst van beleggen apps wordt het nog gemakkelijker om te investeren in verschillende markten en producten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.