Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggen vanaf 1 euro

Beleggen vanaf 1 euro

Beleggen vanaf 1 euro

16 maart 2021

De Weense neobroker Bitpanda lanceert in april fractionele aandelen, waarbij je stukjes van een aandeel zal kunnen kopen.

Bitpanda is al jaren bekend onder de bitcoin fans, maar de broker tracht zijn aanbod verder uit te breiden. Je kan al een tijdje investeren in fysiek goud en zilver bij Bitpanda, maar binnen enkele weken komen daar dus ook aandelen bij.

Fractionele aandelen

Je zal bij Bitpanda geen aandelen kunnen kopen zoals bij een gewone broker. Bitpanda gaat namelijk fractionele aandelen aanbieden, waarbij je zelfs al vanaf 1 euro de koersbewegingen van een aandeel kan volgen.

Stel dat je graag wil beleggen in aandelen van Amazon. Op de beurs betaal je momenteel al gauw 2.500 euro voor 1 aandeel van Amazon. Bij een traditionele broker ben je verplicht om minstens 1 aandeel te kopen, waardoor je nooit een Amazon aandeel zou kunnen kopen als je maar 500 euro te beleggen hebt. Bij fractionele aandelen kan dit wel. Je legt dan 500 euro in, wat overeenkomt met 20% van 1 Amazon aandeel. Stijgt Amazon naar 5.000 euro? Dan zal ook jouw inleg verdubbelen. Keert het aandeel een dividend uit? Dan zal je recht hebben op 20% van dat dividend.

Op deze manier kan je met een beperkt bedrag toch een mooi gediversifieerde portefeuille samenstellen. Bovendien zal Bitpanda geen commissie vragen om een aandeel te kopen of te verkopen. Winst zullen ze halen uit de spread, het verschil tussen de prijs waartegen je kan kopen of verkopen.

De fractionele aandelen zullen 24 uren per dag en 7 dagen per week beschikbaar zijn. Op deze manier krijgen kleine particuliere beleggers als het ware ook toegang tot voorbeurs en nabeurs handel.  Daarnaast kan het interessant zijn om tijdens het weekend te kunnen handelen, zodat je niet meer moet wachten tot de beurzen open gaan op maandag.

Krijg een gratis aandeel

Om Bitpanda Stocks onder de aandacht te brengen worden bestaande en nieuwe klanten verwend. Iedereen die een Bitpanda account heeft en minstens 25 euro heeft gestort, zal begin april beloond worden met een gratis aandeel. Een willekeurig aandeel zal op je account verschijnen, met een waarde van 5 tot zelfs 200 euro. Onder al deze klanten wordt ook een Tesla Model 3 Performance verloot. Open hier gratis jouw account!


Laatste artikels over Beleggen

Nog een neobroker op komst

21 mei 2021

Trade Republic is een Duitse smartphonebroker die weldra ook zijn pijlen zal richten op de Belgische markt.
Lees meer


Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

13 februari 2021

In de voorbije dagen raakte ondermeer bekend dat Tesla voor zo'n 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht.
Lees meer


Fraudemeldingen bij FSMA stijgen met de helft op twee jaar tijd

05 februari 2021

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft vorig jaar 1.555 meldingen gekregen van fraude en illegale aanbiedingen van financiële producten en diensten.
Lees meer


Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

30 januari 2021

De bitcoin ging bij de start van het jaar even boven de 40.000 dollar en wist zich zo weer in de kijker te werken. Ook steeds meer vrouwen lijken de weg naar de cryptomunt te vinden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken