Je bent hier: Home > Nieuws > Zelfs bij nulrente blijven klanten trouw aan Triodos Bank

Zelfs bij nulrente blijven klanten trouw aan Triodos Bank

Zelfs bij nulrente blijven klanten trouw aan Triodos Bank

21 maart 2021

Uit de bekendmaking van de resultaten van Triodos Bank blijkt dat de spaartegoeden ongeveer op peil bleven.

Triodos Bank maakte eind 2020 bekend dat het zou stoppen met gereglementeerde spaarrekeningen, waardoor ze de wettelijke minimumrente niet meer zou moeten betalen. Klanten konden kiezen om te verhuizen naar een andere bank of om klant te blijven en de overstap te maken naar een nieuwe, niet gereglementeerde spaarrekening met een rentevoet van 0 procent.

"Het overgrote deel van de klanten bevestigden hun keuze voor duurzaam en transparant sparen en bleven met hun spaargeld bij ons", klinkt het. Slechts 7% van de spaarrekeningen verhuisden naar een andere bank. Het totale volume aan spaargeld daalde met slechts 2%, waardoor de impact minimaal was. 

Het aangetrokken spaargeld wordt door Triodos uitsluitend gebruikt om te investeren in duurzame projecten voor de samenleving. Denk aan het financieren van energiezuinige appartementen of woongelegenheden voor personen met een beperking.

De bank biedt ook kredieten aan voor particulieren. Ook voor de hypotheekleningen wordt de duurzame kaart getrokken. Hoe duurzamer de klant wil bouwen of renoveren, hoe lager de rentevoet.


Laatste artikels over Sparen

Aantal Belgen zonder spaargeld groeit met 3%

14 april 2021

Zo'n 11 procent van de Belgen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een enquête van Aion Bank onder meer dan 1.000 Belgen.
Lees meer


Haast geen opbrengst voor tak21-spaarverzekeringen

09 april 2021

Door de lage rente en hoge kosten brengen de tak-21 spaarproducten haast niets meer op.
Lees meer


Cash geld nog steeds populair

05 april 2021

Ondanks de coronacrisis, waarbij steeds meer gevraagd wordt om digitaal te betalen, blijft cash geld een belangrijke rol spelen.
Lees meer


Rabobank houdt het voor bekeken in België

22 maart 2021

Rabobank.be, die lange tijd veel spaargeld kon aantrekken door te stunten met hogere rentevoeten, stopt met haar activiteiten in ons land.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken