Je bent hier: Home > Nieuws > Rabobank houdt het voor bekeken in België

Rabobank houdt het voor bekeken in België

Rabobank houdt het voor bekeken in België

22 maart 2021

Rabobank.be, die lange tijd veel spaargeld kon aantrekken door te stunten met hogere rentevoeten, stopt met haar activiteiten in ons land.

Rabobank wil haar online spaarbank opdoeken, hetzij door het afbouwen van de activiteiten, hetzij door een verkoop. In de komende weken en maanden zal onderzocht worden of er een geïnteresseerde partij opdaagt om de 228.000 klanten over te nemen. Lukt dat niet, dan wordt de stekker uit het project getrokken.

De Belgische markt was altijd interessant voor Rabobank om relatief goedkoop spaargeld op te halen. Dat werd gebruikt om lucratieve leningen te kunnen verstrekken. Maar door de lage rentepolitiek van de ECB kan Rabobank zich nu gratis financieren bij de centrale bank. Bovendien wordt Rabobank in België geconfronteerd met de wettelijke minimumrente, terwijl dat in Nederland niet het geval is. Daarnaast ziet Rabobank een sterke instroom op spaarrekeningen in Nederland, waardoor de Belgische tak een te grote kostenpost wordt.

Om het hoofd te bieden aan de hogere financieringskosten worden de online spaarbanken in Europa afgebouwd. Als er geen overname komt, dan zullen klanten voldoende tijd krijgen om een nieuwe bank te zoeken.

Rabobank.be biedt trouwens al een tijdje niet de hoogste rentevoeten meer aan. Op de Rabo Plus Account biedt de bank nu nog 0,01% basisrente en 0,25% getrouwheidspremie. Bij concurrenten Santander en MeDirect bedraagt de hoogste getrouwheidspremie momenteel respectievelijk 0,55% en 0,65%, terwijl beide banken een basisrente van 0,05% geven. 


Laatste artikels over Sparen

Rabobank.be vindt geen overnemer

22 juni 2021

Rabobank.be lokte jaren geleden massaal veel klanten met hoge rentevergoedingen, maar de bank gaat deze spaarrekeningen volgend jaar afsluiten.
Lees meer


Belgen kunnen 2,8 miljoen euro verliezen door negatieve rente

20 mei 2021

Het lijkt alleen een kwestie van tijd vooraleer meer Belgische banken een negatieve rente zullen hanteren op grote spaardeposito's...
Lees meer


ING rekent sneller strafrente aan op grote spaarsaldo's

23 april 2021

ING voerde in de tweede helft van 2020 al een negatieve rentevoet in voor spaarrekeningen die meer dan 1 miljoen euro bevatten. Die limiet wordt nu verlaagd.
Lees meer


Aantal Belgen zonder spaargeld groeit met 3%

14 april 2021

Zo'n 11 procent van de Belgen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een enquête van Aion Bank onder meer dan 1.000 Belgen.
Lees meer


Haast geen opbrengst voor tak21-spaarverzekeringen

09 april 2021

Door de lage rente en hoge kosten brengen de tak-21 spaarproducten haast niets meer op.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken