Je bent hier: Home > Nieuws > ING laat klanten vergelijken in bankapp

ING laat klanten vergelijken in bankapp

ING laat klanten vergelijken in bankapp

26 maart 2021

ING voegt interessante diensten toe aan de eigen bankapp. Zo zullen klanten kunnen besparen op hun energie-of telecomfactuur.

OneView

De twee miljoen klanten die via ING online bankieren hebben sinds deze week toegang tot OneView. Deze toepassing maakt een overzicht van alle abonnementen waarvoor betaald wordt: streamingdiensten zoals Netflix of Spotify, fitnessabonnementen, magazines, websites tot zelfs gas en elektriciteit. In de voorbije vier maanden werd de toepassing getest door 100.000 klanten. Zo'n 10% van de gebruikers zette via OneView een abonnement stop, waarbij alle formaliteiten voor de klant uit handen worden genomen. Zo'n 17% zette zelfs meerdere abonnementen stop. Gemiddeld besparen deze klanten nu 400 euro per jaar.

Om de dienst te activeren moet er expliciet toestemming gegeven worden. Alleen zo kunnen de gegevens ingelezen worden van de zichtrekening, maar ook kredietkaarten of Paypal betalingen kunnen verwerkt worden.

Switch

Een andere toevoeging is de overstapdienst Switch. Hiermee kan de klant snel bepalen of er teveel betaald wordt voor energie en telecomdiensten. Voor energie werkt ING momenteel samen met ondermeer Luminus, Elegant, Octa+, Bolt Energie en Watz. Voor telecom is dat United Telecom, Mobile Vikings en Ello.

Als de klant akkoord gaat met een goedkoper alternatief, dan verloopt de overstap ook volledig via de bankin app. Al de administratieve rompslomp wordt zo uit handen genomen waardoor overstappen snel en eenvoudig wordt.


Laatste artikels over Bankieren

Blijf waakzaam voor phishing

24 maart 2021

Uit cijfers van Febelfin blijkt dat er vorig jaar in België maar liefst 67.000 frauduleuze transacties werden uitgevoerd.
Lees meer


Belfius rolt Beats uit

23 maart 2021

Belfius zet zijn betaalrekeningen op een nieuwe manier in de markt en start tegelijk met het aanbieden van telecomdiensten van partner Proximus.
Lees meer


Tarieven bankrekeningen in de lift

12 januari 2021

Heel wat banken verhogen de tarieven van hun zichtrekeningen en bankverrichtingen. Consumentenorganisatie Test Aankoop trekt aan de alarmbel.
Lees meer


Bankgeheim toch op de helling ondanks bezwaren privacywaakhond

05 december 2020

Gisteren plaatste de Gegevensbeschermingsautoriteit in de krant De Tijd vraagtekens bij de plannen van de regering over de inzage van bankrekeningen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken