Je bent hier: Home > Nieuws > Cash geld nog steeds populair

Cash geld nog steeds populair

Cash geld nog steeds populair

05 april 2021

Ondanks de coronacrisis, waarbij steeds meer gevraagd wordt om digitaal te betalen, blijft cash geld een belangrijke rol spelen.

Uit een bevraging van Deutsche Bank blijkt dat cash geld nog steeds populair is. Als betalingsmethode verliest het wel wat terrein, maar heel wat mensen blijven vasthouden aan papieren geld en muntstukken. Ook voor het sparen blijft cash een belangrijke rol spelen, denk maar aan kinderen die hun zakgeld oppotten in een spaarvarken. Door de lage rente op spaarrekeningen loont het bovendien niet de moeite om dit geld naar de bank te brengen.

De ECB liet recent ook weten dat gezinnen cash geld opzij houden als reserve voor noodgevallen. Daarnaast is het uiteraard zo dat de lockdowns en de gesloten horeca ervoor zorgen dat minder cash geld wordt uitgegeven. Op café wordt immers nog vaak cash betaald, terwijl er in supermarkten veel sneller met een bankkaart betaald wordt. Hierdoor is heel wat cash geld tijdelijk uit de omloop verdwenen.

Zo'n 75% van de respondenten gaf aan dat ze vaak cash geld gebruiken voor kleine betalingen van minder dan 15 euro. In veel gevallen geven ook de handelaars hier de voorkeur aan, omdat de kosten van digitale betalingen voor hen zwaar kunnen doorwegen bij zulke kleine bedragen.

Voor kleine bedragen is het contactloos betalen wel een alternatief. De klant moet in dat geval geen pincode intoetsen waardoor de betaling snel kan verlopen.


Laatste artikels over Sparen

Rabobank.be vindt geen overnemer

22 juni 2021

Rabobank.be lokte jaren geleden massaal veel klanten met hoge rentevergoedingen, maar de bank gaat deze spaarrekeningen volgend jaar afsluiten.
Lees meer


Belgen kunnen 2,8 miljoen euro verliezen door negatieve rente

20 mei 2021

Het lijkt alleen een kwestie van tijd vooraleer meer Belgische banken een negatieve rente zullen hanteren op grote spaardeposito's...
Lees meer


ING rekent sneller strafrente aan op grote spaarsaldo's

23 april 2021

ING voerde in de tweede helft van 2020 al een negatieve rentevoet in voor spaarrekeningen die meer dan 1 miljoen euro bevatten. Die limiet wordt nu verlaagd.
Lees meer


Aantal Belgen zonder spaargeld groeit met 3%

14 april 2021

Zo'n 11 procent van de Belgen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een enquête van Aion Bank onder meer dan 1.000 Belgen.
Lees meer


Haast geen opbrengst voor tak21-spaarverzekeringen

09 april 2021

Door de lage rente en hoge kosten brengen de tak-21 spaarproducten haast niets meer op.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken