Je bent hier: Home > Nieuws > Corona heeft geen impact op verhuur studentenkamers

Corona heeft geen impact op verhuur studentenkamers

Corona heeft geen impact op verhuur studentenkamers

07 april 2021

De Tijd schreef gisteren dat de prijzen voor studentenkamers de voorbije twee jaren met 9 procent zijn gestegen in Vlaanderen.

De cijfers werden gehaald uit een rapport van het CIB dat de krant kon inkijken. Gemiddeld betaalden studenten in het academiejaar 2020 - 2021 zo'n 426 euro per maand voor een studentenkamer. Gezien de cijfers afkomstig zijn van het CIB, de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen, gaat het wellicht over een overschatting. Vooral de duurdere studentenkamers worden verhuurd met makelaars.

Uit een studie die Stadim in december publiceerde blijkt dat er 472.000 studenten in Vlaanderen zijn. Zo'n 40% van deze studenten gaat op kot. Binnen tien jaren zal de populatie studenten aangegroeid zijn tot ongeveer 565.000. Om deze studenten te kunnen bedienen moeten er in de komende tien jaren zo'n 95.000 extra studentenkamers gerealiseerd worden.

Mensen met veel spaargeld, die op zoek zijn naar manieren om dat geld te beleggen, komen dan al snel uit bij studentenkamers. Regelmatig zijn er vastgoedprojecten op de markt die op zoek gaan naar financiering. De verhuur wordt daarbij uit handen genomen, zodat de belegger zorgeloos inkomsten kan opstrijken. Gezien het over vastgoedinvestering gaat blijven de instapkosten uiteraard hoog, wegens dure registratiekosten. Een alternatief kan dan zijn om te investeren in een beursgenoteerde vastgoedvennootschap. Wat studentenkamers betreft hebben we met XIOR Student Housing in België een belangrijke speler.


Laatste artikels over Vastgoed

Verhuur studentenkamers loopt als een trein

30 april 2021

Uit een mededeling van de beursgenoteerde kotbaas Xior blijkt dat de studentenkamers erg gegeerd zijn.
Lees meer


Vlamingen lopen storm voor vastgoed in de Ardennen

19 april 2021

Uit de Ardennenbarometer van de Federatie van het Notariaat blijkt dat in sommige gemeenten meer dan één op de drie kopers een Vlaming is.
Lees meer


Cofinimmo haalt vlot vers kapitaal op

04 maart 2021

De Belgische vastgoedontwikkelaar Cofinimmo heeft vlotjes 180 miljoen euro opgehaald bij institutionele beleggers.
Lees meer


Alles wat je moet weten over de Nederlandse hypotheekrenteaftrek

12 februari 2021

De Nederlandse hypotheekrenteaftrek verdwijnt sneller dan je denkt. En dat komt doordat de hypotheek verplicht moet worden afgelost en door de stijgende huizenprijzen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken