Je bent hier: Home > Nieuws > NewB opent deuren voor grote publiek

NewB opent deuren voor grote publiek

NewB opent deuren voor grote publiek

27 april 2021

De coöperatieve bank NewB opent na 10 jaar eindelijk de deuren voor het grote publiek. Op bankkaarten is het evenwel nog even wachten.

NewB werd meer dan 10 jaren geleden opgericht door verschillende middenveldorganisaties, als reactie op de verwoestende bankencrisis. Pas vorig jaar werd ook effectief een banklicentie toegekend nadat de groep de vereiste 30 miljoen euro had opgehaald in 2019.

NewB kon zo eindelijk uit de startblokken schieten, al was het in eerste instantie alleen voor de reeds bestaande coöperanten. Zo werd het signup proces op punt gezet en konden de eerste gebruikers hun feedback geven.

Wie nu zelf een rekening wil openen bij NewB kan dat ook, maar moet eerst coöperant worden. Dit doe je door minstens één coöperatief aandeel te kopen tegen 20 euro per stuk. De prijs van de zichtrekening kan je vervolgens zelf kiezen. NewB werkt namelijk met een vrije bijdrage, maar geeft wel aan dat het beheren van de rekening de bank zelf zo'n 2 euro per maand kost. Klanten zijn gemiddeld bereid om iets meer te betalen, uiteraard omdat ze zelf ook aandeelhouder zijn van de bank.

De zichtrekeningen kan voorlopig alleen gebruikt worden om overschrijvingen uit te voeren omdat er nog geen betaalkaarten zijn. Deze zouden gelanceerd worden in de zomer en worden uitgegeven door Visa. Het gaat over zogenaamde prepaid creditcards, die gekoppeld worden aan het saldo van de zichtrekening.

Een spaarrekening openen is ook mogelijk, maar de rentevoet bedraagt nul procent. Vooral mensen die het ethische aspect heel belangrijk vinden zullen dus hun centen bij NewB onderbrengen.

Tenslotte kan je via de bank ook een aantal verzekeringen afsluiten, zoals een autoverzekering, fietsverzekering of brandverzekering.


Laatste artikels over Bankieren

Let op met mededelingen van betalingen

08 juni 2021

Betalingsverwerkers en banken controleren de mededelingen die er bij overschrijvingen worden geplaatst.
Lees meer


ING laat klanten vergelijken in bankapp

26 maart 2021

ING voegt interessante diensten toe aan de eigen bankapp. Zo zullen klanten kunnen besparen op hun energie-of telecomfactuur.
Lees meer


Blijf waakzaam voor phishing

24 maart 2021

Uit cijfers van Febelfin blijkt dat er vorig jaar in België maar liefst 67.000 frauduleuze transacties werden uitgevoerd.
Lees meer


Belfius rolt Beats uit

23 maart 2021

Belfius zet zijn betaalrekeningen op een nieuwe manier in de markt en start tegelijk met het aanbieden van telecomdiensten van partner Proximus.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken