Je bent hier: Home > Nieuws > Verhuur studentenkamers loopt als een trein

Verhuur studentenkamers loopt als een trein

Verhuur studentenkamers loopt als een trein

30 april 2021

Uit een mededeling van de beursgenoteerde kotbaas Xior blijkt dat de studentenkamers erg gegeerd zijn.

De coronacrisis blijkt helemaal geen negatieve impact te hebben op de vraag naar studentenkamers. Xior meldt dat het nieuwe verhuurseizoen overal een vliegende start heeft genomen. In Gent en Leuven was er duidelijk een tekort aan kamers en deze steden zijn vrijwel helemaal uitverhuurd. Ook in andere steden ligt het aantal aanvragen hoger dan gewoonlijk.

Volgens Xior start het seizoen in Nederland maar binnen twee weken, maar ook hier is de interesse al enorm. Er is al een wachtrij van geïnteresseerden.  Zelfs in Portugal en Spanje, waar de verhuur traditioneel nog wat later start, begint het aantal aanvragen al te stijgen.

Xior bezit een portefeuille aan studentenkamers die ruim 1,5 miljard euro waard is. Er zitten nog heel wat projecten in de pijplijn zoals bijvoorbeeld in Leeuwarden en Malaga. Xior telt momenteel 11.087 verhuurbare units. Dit aantal zal door de nieuwe projecten stijgen naar meer dan 17.000, waardoor de portefeuille ongeveer 2 miljard zal waard zijn.

In het eerste kwartaal kwam de winst per aandeel uit op 33 eurocent. Voor het hele jaar rekent de beursgenoteerde GVV op een winst van 1,80 euro per aandeel en een dividend van 1,44 euro per aandeel. Tegen de huidige koers van het aandeel zou het bruto dividendrendement zo uitkomen op 3 procent.

Wie aandelen wil kopen, kan best eerst de tarieven van brokers vergelijken.


Laatste artikels over Vastgoed

Vlamingen lopen storm voor vastgoed in de Ardennen

19 april 2021

Uit de Ardennenbarometer van de Federatie van het Notariaat blijkt dat in sommige gemeenten meer dan één op de drie kopers een Vlaming is.
Lees meer


Corona heeft geen impact op verhuur studentenkamers

07 april 2021

De Tijd schreef gisteren dat de prijzen voor studentenkamers de voorbije twee jaren met 9 procent zijn gestegen in Vlaanderen.
Lees meer


Cofinimmo haalt vlot vers kapitaal op

04 maart 2021

De Belgische vastgoedontwikkelaar Cofinimmo heeft vlotjes 180 miljoen euro opgehaald bij institutionele beleggers.
Lees meer


Alles wat je moet weten over de Nederlandse hypotheekrenteaftrek

12 februari 2021

De Nederlandse hypotheekrenteaftrek verdwijnt sneller dan je denkt. En dat komt doordat de hypotheek verplicht moet worden afgelost en door de stijgende huizenprijzen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken