Je bent hier: Home > Nieuws > Deze hulpmiddelen realiseren jouw professionele groei als bedrijf zijnde

Deze hulpmiddelen realiseren jouw professionele groei als bedrijf zijnde

Deze hulpmiddelen realiseren jouw professionele groei als bedrijf zijnde

07 mei 2021

Je hebt een goedlopend bedrijf en je hebt de ambitie om dat bedrijf verder te laten groeien? Dan is het belangrijk om voor jezelf op een rij te zetten welke mogelijkheden er zijn.

Elk groot bedrijf is ooit klein begonnen. Misschien is jouw onderneming niet van dien aard dat het een multinational kan worden, maar vaak zijn de kansen op enige schaalvergroting toch zeker aanwezig. Hierbij geldt dat je alles stap voor stap moet doen. Keulen en Aken zijn immers ook niet op één dag gebouwd. Een gouden regel is bovendien dat je zaken, waarvan je zelf geen verstand hebt, het beste kunt uitbesteden aan iemand die over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Dankzij Trustlocal kun je voor allerlei specialisaties de juiste professional vinden in je eigen omgeving.

Scholing

Om je eigen vakkennis up-to-date te houden, is het van belang om jezelf voortdurend te blijven scholen. Natuurlijk is het zeer afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent, maar wees altijd doordrongen van het besef dat de wereld om je heen niet stilstaat. Nieuwe inzichten, nieuwe productiemethoden en nieuwe wet- en regelgeving vragen om permanente ontwikkeling. Volg dus zo nu en dan een aanvullende opleiding of bezoek seminars en workshops om je kennis op het juiste niveau te kunnen houden.

Administratie

Laat je niet verleiden door de gedachte alles zelf in eigen hand te willen houden. Het is juist beter om voor bepaalde specifieke zaken een specialist in te schakelen. De administratieve kant van het bedrijf is hiervan een goed voorbeeld. Voor veel ondernemers geldt dat ze onvoldoende kennis van zaken hebben om dit zelf allemaal correct te kunnen uitvoeren. Het is daarom verstandig om een goede boekhouder in de arm te nemen, die goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op dat gebied. Investeren in een goede boekhouder betaalt zichzelf vrij snel terug, doordat hij een zo gunstig mogelijk traject voor je kan uitstippelen en alle tips en trucs kent om optimaal te profiteren van regelingen.

Samenwerking

Ondernemers zijn vaak vooral bezig met hun eigen bedrijf en vergeten daarbij om zich heen te kijken. Wellicht zijn er bevriende ondernemers met wie je een vruchtbare samenwerking kunt opstarten. Twee weten immers meer dan één en vaak is het mogelijk om bepaalde kosten met elkaar te delen. Door elkaar aan te vullen en versterken, ontstaat een mooie win-winsituatie.


Laatste artikels over Belastingen

Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

26 april 2022

Boekhouders hebben ongetwijfeld een beetje een onterecht suffe reputatie. Het feit dat ze niet altijd de meest populaire professionals zijn, komt allicht door een verkeerd begrip van wat hun rol is en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.
Lees meer


Documenten opbergen? Zo vind je ze gemakkelijk terug!

25 augustus 2021

Documenten laten rondslingeren is nooit een goed idee. De kans dat je daardoor op een zeker ogenblik één of meerdere documenten verliest is namelijk ongelofelijk groot.
Lees meer


Auto importeren in Nederland? Zo bereken je de BPM!

22 mei 2021

Ben je van plan om in Nederland een auto te importeren uit het buitenland, bijvoorbeeld van onze Oosterburen? Je bent niet de enige.
Lees meer


Tijd voor de belastingaangifte van 2020

09 mei 2021

Sinds enkele dagen kan je de belastingaangifte van 2020 invullen op Tax-on-web. Naar goede gewoonte zijn er weer extra codes bijgekomen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken