Je bent hier: Home > Nieuws > Tijd voor de belastingaangifte van 2020

Tijd voor de belastingaangifte van 2020

Tijd voor de belastingaangifte van 2020

09 mei 2021

Sinds enkele dagen kan je de belastingaangifte van 2020 invullen op Tax-on-web. Naar goede gewoonte zijn er weer extra codes bijgekomen.

De belastingaangifte telt dit jaar maar liefst 829 codes, 18 meer dan vorig jaar. De extra codes zijn hoofdzakelijk het gevolg van verschillende steunmaatregelen in verband met de coronacrisis.

Voor 3,75 miljoen mensen is er een voorstel van vereenvoudigde aangifte voorzien. Dat zijn er zo'n 170.000 minder dan vorig jaar. Er waren namelijk heel wat klachten over foutief ingevulde aangiftes, waardoor er dit jaar gekozen werd om meer op zeker te spelen.

Door de inflatie zijn de bovengrenzen van de verschillende belastingschijven lichtjes gestegen. De bedragen van de belastingvrijstellingen zijn evenwel bevroren om geld te besparen. Dat is ondermeer het geval voor de vrijstelling op rente van spaarrekeningen of dividenden van aandelen.

De digitale aangiftes zijn reeds mogelijk. Wie nog op papier werkt mag de belastingbrief in de komende weken in de bus verwachten. Omwille van de coronacrisis worden er geen gratis hulpsessies georganiseerd waarbij je aangifte wordt ingevuld. In plaats daarvan werd er opnieuw geïnvesteerd in telefonische assistentie.

De deadlines zijn als volgt: papieren aangiftes moeten op 30 juni binnen zijn, Tax-on-web blijft beschikbaar tot 15 juli. Wie met een boekhouder werkt heeft nog tijd tot 21 oktober.


Laatste artikels over Belastingen

Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

26 april 2022

Boekhouders hebben ongetwijfeld een beetje een onterecht suffe reputatie. Het feit dat ze niet altijd de meest populaire professionals zijn, komt allicht door een verkeerd begrip van wat hun rol is en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.
Lees meer


Documenten opbergen? Zo vind je ze gemakkelijk terug!

25 augustus 2021

Documenten laten rondslingeren is nooit een goed idee. De kans dat je daardoor op een zeker ogenblik één of meerdere documenten verliest is namelijk ongelofelijk groot.
Lees meer


Auto importeren in Nederland? Zo bereken je de BPM!

22 mei 2021

Ben je van plan om in Nederland een auto te importeren uit het buitenland, bijvoorbeeld van onze Oosterburen? Je bent niet de enige.
Lees meer


Deze hulpmiddelen realiseren jouw professionele groei als bedrijf zijnde

07 mei 2021

Je hebt een goedlopend bedrijf en je hebt de ambitie om dat bedrijf verder te laten groeien? Dan is het belangrijk om voor jezelf op een rij te zetten welke mogelijkheden er zijn.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken