Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Minder lenen maar wel goedkoper?

Minder lenen maar wel goedkoper?

Minder lenen maar wel goedkoper?

19 mei 2021 - door Redactie

Er zijn altijd spullen die onverwacht stuk gaan. De wasmachine of de APK beurt van de auto die een stuk duurder uitvalt.

Het is maar de vraag of er voldoende reservering is om meteen naar de winkel te rennen voor een nieuwe laptop of het pinnen van de dure garagerekening.

Meer spaargeld in 2020

Toch is er in 2020 in Nederland meer gespaard dan in voorafgaande jaren. Door de corona hebben veel mensen minder uitgegeven omdat vakanties werden uitgesteld en dure aankopen uitsluitend online kunnen worden gedaan. De mogelijkheid om uitgebreid te gaan shoppen is on hold gezet. Aan de andere kant zijn er beroepsgroepen waarvan het inkomen minder rooskleurig is. Deze groep heeft dikwijls de reserve moeten gebruiken voor de dagelijks kosten.

Minder lenen vanaf 2021

Lenen is een mogelijkheid om spullen aan te schaffen waarvoor je het geld niet beschikbaar hebt. Echter om te kunnen lenen zijn er in 2021 verdergaande maatregelen verplicht gesteld waaraan banken en andere geldinstellingen in Nederland zich moeten houden. Deze maatregelen betekenen dat huishoudens minder kunnen lenen. Daarentegen zijn de rentepercentages die berekend worden historisch laag. Minder geld lenen tegen minder kosten.

Verhoging opslag

Instellingen die een lening verstrekken dienen zich te houden aan de nieuwe leennorm. Bij het beoordelen van de kredietwaardigheid zijn naast de aspecten van inkomen en vaste lasten wordt ook een opslag berekend voor wat nodig geacht wordt voor levensonderhoud. Deze opslag is afhankelijk van de leefsituatie. Betreft het een gezin met kinderen of is er sprake van een alleenstaande? De opslag is per 2021 fors opgehoogd en dat zorgt voor een lager kredietplafond.

Problemen voorkomen

Huishoudens kunnen minder lenen of hebben zelfs geen ruimte om te lenen. Het is in feite een bescherming om problemen in de toekomst te voorkomen waarbij mensen door langdurige aflossingen in de problemen komen. Volgens het NIBUD hebben één op de drie huishoudens een betalingsachterstand op vaste lasten en heeft 20 procent van de huishoudens moeite met het betalen van de vaste lasten. Dit cijfer is van de periode vóór de corona. De verwachting is dan ook dat genoemde cijfers zullen toenemen.


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meer



Populair op Financeinfo.be



ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.