Je bent hier: Home > Nieuws > Belgen kunnen 2,8 miljoen euro verliezen door negatieve rente

Belgen kunnen 2,8 miljoen euro verliezen door negatieve rente

Belgen kunnen 2,8 miljoen euro verliezen door negatieve rente

20 mei 2021

Het lijkt alleen een kwestie van tijd vooraleer meer Belgische banken een negatieve rente zullen hanteren op grote spaardeposito's...

Vorige maand kondigde ING aan dat er sneller een strafrente zal worden aangerekend. Voortaan kan er maximaal 250.000 euro op een gereglementeerde spaarrekening staan. Het bedrag daarboven zal verplaatst worden naar een andere rekening en wanneer die rekening boven de 250.000 euro gaat, zal er een negatieve rente van 0,5% worden aangerekend.

In buurland Nederland zijn de drempels al verder verlaagd en wordt negatieve rente toegepast op rekeningen waarop meer dan 100.000 euro staat. Als deze trend ook naar België overwaait, dan zullen nog veel meer spaarders slachtoffers worden van deze politiek.

Als alle banken het model van ING overnemen, dan zou dit de Belgen al 2,8 miljoen euro kunnen kosten. Dat becijferde de neobank Aion. "Traditionele banken worstelen steeds meer binnen het bankmodel waarin ze opereren en brengen veranderingen door ten koste van de consument. Wij geloven dat het de taak van banken is om consumenten te helpen meer geld te sparen en te verdienen, en niet te verliezen", zegt Kim Van Esbroeck, Country Head bij Aion Bank.

"Daarom bieden we een van de hoogste rentetarieven voor spaarrekeningen in België. Digitale banken verstoren de sector omdat ze door technologische flexibiliteit en kostenbesparende bedrijfsmodellen betere rentetarieven en lagere vergoedingen kunnen bieden dan hun traditionele concurrenten, waardoor ze waarde creëren voor de consument", aldus nog Van Esbroeck.


Laatste artikels over Sparen

Bedrijfsprocessen in kaart brengen? 5 tips

24 augustus 2021

Een business developer houdt zich beter met business development, logisch toch?
Lees meer


Wat kost een laadpaal thuis?

08 juli 2021

Als je een elektrische auto hebt is een laadpaal thuis zeker een goede keus. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een plek om je auto te laden en wordt dit altijd op de meest goedkope en meest efficiënte manier gedaan.
Lees meer


Rabobank.be vindt geen overnemer

22 juni 2021

Rabobank.be lokte jaren geleden massaal veel klanten met hoge rentevergoedingen, maar de bank gaat deze spaarrekeningen volgend jaar afsluiten.
Lees meer


ING rekent sneller strafrente aan op grote spaarsaldo's

23 april 2021

ING voerde in de tweede helft van 2020 al een negatieve rentevoet in voor spaarrekeningen die meer dan 1 miljoen euro bevatten. Die limiet wordt nu verlaagd.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 100 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken