Je bent hier: Home > Nieuws > Nog een neobroker op komst

Nog een neobroker op komst

Nog een neobroker op komst

21 mei 2021

Trade Republic is een Duitse smartphonebroker die weldra ook zijn pijlen zal richten op de Belgische markt.

In de VS is de handige beursapp Robinhood zo populair geworden dat de gebruikers in de financiële pers de koosnaam 'Robinhoods' gekregen hebben. Dit legertje kleine beleggers is er bijvoorbeeld met GameStop in geslaagd om grote shorters met de billen bloot te zetten door massaal aandelen op te kopen van deze zieltogende verkoper van videospelletjes.

In onze regio boekt vooral de Nederlandse neobroker BUX succes met een gelijkaardig model. Het recept is eenvoudig: maak een handige app die jonge mensen graag gebruiken en zorg ervoor dat de handel gratis of erg goedkoop is. Het gratis beleggen heeft ook in onze regio voor een toestroom aan nieuwe kleine beleggers gezorgd. Ondertussen telt BUX in Europa al meer dan 500.000 klanten.

Ook andere partijen willen nu een deel van deze lucratieve koek bemachtigen. Recent maakte ook de cryptocurrency broker Bitpanda bekend dat zij fractionele aandelen lanceren. In dit geval kan de klant ervoor kiezen om stukjes van een aandeel te kopen. Populaire aandelen met hoge koersen komen zo binnen het handbereik van iedereen.

Trade Republic is een andere nieuwe aandelenbroker die hoge ogen gooit. Deze smartphone broker is voorlopig alleen nog maar actief in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk maar groeit aan een verschroeiend tempo. Trade Republic bedient ondertussen al 1 miljoen klanten die voor 6 miljard euro aan activa bij de broker in beheer hebben. Om de groei nog te versnellen werd recent maar liefst 700 miljoen euro opgehaald. Dat geld moet dienen om de broker in andere Europese landen te lanceren. Volgens de krant De Tijd zal België ook in het najaar aan de beurt zijn.

Trade Republic rekent 1 euro aan voor het aan-of verkopen van een aandeel. Daarnaast zijn er spaarplannen voorzien waarbij de gebruikers op regelmatige basis kunnen beleggen in aandelen of ETF's. De broker biedt daarnaast ook de handel aan in afgeleide producten waarmee zowel long als short kan gegaan worden. Omdat de broker vooral jonge beleggers bedient is er ook de mogelijkheid om bitcoin te kopen.


Laatste artikels over Beleggen

Beleggen vanaf 1 euro

16 maart 2021

De Weense neobroker Bitpanda lanceert in april fractionele aandelen, waarbij je stukjes van een aandeel zal kunnen kopen.
Lees meer


Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

13 februari 2021

In de voorbije dagen raakte ondermeer bekend dat Tesla voor zo'n 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht.
Lees meer


Fraudemeldingen bij FSMA stijgen met de helft op twee jaar tijd

05 februari 2021

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft vorig jaar 1.555 meldingen gekregen van fraude en illegale aanbiedingen van financiële producten en diensten.
Lees meer


Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

30 januari 2021

De bitcoin ging bij de start van het jaar even boven de 40.000 dollar en wist zich zo weer in de kijker te werken. Ook steeds meer vrouwen lijken de weg naar de cryptomunt te vinden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken