Je bent hier: Home > Nieuws > Nog een neobroker op komst

Nog een neobroker op komst

Nog een neobroker op komst

21 mei 2021 - door Redactie

Trade Republic is een Duitse smartphonebroker die weldra ook zijn pijlen zal richten op de Belgische markt.

In de VS is de handige beursapp Robinhood zo populair geworden dat de gebruikers in de financiële pers de koosnaam 'Robinhoods' gekregen hebben. Dit legertje kleine beleggers is er bijvoorbeeld met GameStop in geslaagd om grote shorters met de billen bloot te zetten door massaal aandelen op te kopen van deze zieltogende verkoper van videospelletjes.

In onze regio boekt vooral de Nederlandse neobroker BUX succes met een gelijkaardig model. Het recept is eenvoudig: maak een handige app die jonge mensen graag gebruiken en zorg ervoor dat de handel gratis of erg goedkoop is. Het gratis beleggen heeft ook in onze regio voor een toestroom aan nieuwe kleine beleggers gezorgd. Ondertussen telt BUX in Europa al meer dan 500.000 klanten.

Ook andere partijen willen nu een deel van deze lucratieve koek bemachtigen. Recent maakte ook de cryptocurrency broker Bitpanda bekend dat zij fractionele aandelen lanceren. In dit geval kan de klant ervoor kiezen om stukjes van een aandeel te kopen. Populaire aandelen met hoge koersen komen zo binnen het handbereik van iedereen.

Trade Republic is een andere nieuwe aandelenbroker die hoge ogen gooit. Deze smartphone broker is voorlopig alleen nog maar actief in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk maar groeit aan een verschroeiend tempo. Trade Republic bedient ondertussen al 1 miljoen klanten die voor 6 miljard euro aan activa bij de broker in beheer hebben. Om de groei nog te versnellen werd recent maar liefst 700 miljoen euro opgehaald. Dat geld moet dienen om de broker in andere Europese landen te lanceren. Volgens de krant De Tijd zal België ook in het najaar aan de beurt zijn.

Trade Republic rekent 1 euro aan voor het aan-of verkopen van een aandeel. Daarnaast zijn er spaarplannen voorzien waarbij de gebruikers op regelmatige basis kunnen beleggen in aandelen of ETF's. De broker biedt daarnaast ook de handel aan in afgeleide producten waarmee zowel long als short kan gegaan worden. Omdat de broker vooral jonge beleggers bedient is er ook de mogelijkheid om bitcoin te kopen.


Laatste artikels over Beleggen

FBI waarschuwt voor crypto scams

30 juli 2022

De FBI heeft bekendgemaakt dat er recentelijk 42,7 miljoen dollar is gestolen door scammers die zich voordoen als crypto-bedrijven.
Lees meer


Beheer beleggingsfondsen is goedkoper geworden

01 juli 2022

Uit het Industry Fact Book van The European Fund and Asset Management Association blijkt dat beleggingsfondsen minder kosten aanrekenen.
Lees meer


Beurzen onder druk door hoge inflatiecijfers

13 juni 2022

De aandelen daalden op vrijdag nadat een langverwacht inflatierapport een sneller dan verwachte prijsstijging liet zien en het consumentenvertrouwen een dieptepunt bereikte. 
Lees meer


Campagne voor staatsbons is groot succes

03 juni 2022

Ondertussen is er al 27 miljoen euro opgehaald door de verkoop van nieuwe staatsbons.
Lees meer


Crypto-bedrijven hopen dat de daling van de markt zorgt voor een grotere comeback

30 mei 2022

Leidinggevenden uit de blockchain- en cryptocurrency-industrie verklaarden op het World Economic Forum dat de recente crash op de markt voor digitale munten zou moeten helpen om “slechte actoren” in de ruimte kwijt te raken. 
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken