Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Een zakelijke lening of krediet nemen?

Een zakelijke lening of krediet nemen?

Een zakelijke lening of krediet nemen?

22 mei 2021 - door Redactie

Elke onderneming heeft behoefte aan een kapitaal. Om een investering te doen of de aanschaf van bedrijfsmiddelen. Het is dan ook niet ongewoon om vreemd kapitaal aan te boren.

Er zijn tal van mogelijkheden afhankelijk van het doel.

Vergelijken loont

Een bedrijfskrediet aanvragen kan bij vele instellingen. Het is goed om verschillende aanbieders te vergelijken. Niet alleen op basis van rente, maar ook op de voorwaarden en aflosmogelijkheden. Er wordt zakelijk een verschil gemaakt in een lening of krediet. Het gaat dan met name om de besteding van het bedrag.

Een krediet is flexibel

Een zakelijk krediet heeft als doel om de cashflow te verstevigen. Het wordt gebruikt voor de betaling van directe kosten zoals een voorraad aanvulling of het financieren van een promotiecampagne. Meestal betreft het een limiet op een zakelijke bankrekening of een door de bank beschikbaar gesteld bedrag. Geld wat afgelost wordt, kan weer worden opgenomen tot het afgesproken limietbedrag. De kosten van een zakelijk krediet betreft naast de rente servicekosten die zijn gebaseerd op het limietbedrag.

Een lening heeft een specifiek doel

Een zakelijke lening is bedoeld voor eenmalige investeringen zoals aanschaf van computers of andere bedrijfsmiddelen. Met de lening wordt de aanschaf gerealiseerd. Voor de leningvorm wordt een vaste afbetaling en rente afgesproken, meestal voor de duur van het bedrijfsmiddel. De minimum lening periode is drie maanden en meestal is 60 maanden de maximale looptijd. De rente is onder andere afhankelijk van de looptijd. Aflossingen kunnen niet meer opgenomen worden zoals bij een zakelijk krediet. Geldinstellingen berekenen eenmalig afsluitkosten bij het aangaan van de lening.

Verschillende rentetarieven

Gemiddeld bedraagt de rente van een zakelijke lening of krediet 6 tot 9 procent. Het percentage is afhankelijk van de leningvorm en de bedrijfsratio. Ook de kosten zoals afsluit- en administratiekosten werken kostenverhogend. Voor een lening is het rentepercentage gunstiger dan bij een zakelijk krediet.

In België heet het zakelijk krediet een kaskrediet. De bank laat dan een roodstand toe tot een bepaald limiet. Bij een rood stand wordt minimaal twee procent afgelost.


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meer



Populair op Financeinfo.be



ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.