Je bent hier: Home > Nieuws > Auto importeren in Nederland? Zo bereken je de BPM!

Auto importeren in Nederland? Zo bereken je de BPM!

Auto importeren in Nederland? Zo bereken je de BPM!

22 mei 2021

Ben je van plan om in Nederland een auto te importeren uit het buitenland, bijvoorbeeld van onze Oosterburen? Je bent niet de enige.

Jaarlijks worden er honderdduizenden auto’s geïmporteerd uit Duitsland, gevolgd door België en Spanje bezet de derde plek. Veruit de meest populaire automerken die geïmporteerd worden uit Duitsland zijn Volkswagen, Peugeot en Opel. Ook de import van A-automerken zoals BMW en MINI kent een stijgende lijn. We hoeven dus niet bang te zijn dat de Duitse auto-industrie een slecht jaar tegemoet gaat zien. Al is het alleen al om de reden dat de Duitse auto’s vaker voldoen aan de vraag van een Nederlandse klant. Daarnaast speelt ook de toenemende belangstelling voor private lease een belangrijke rol, maar ook de forse BPM-besparing die het een Nederlandse klant kan opleveren.

Als je jouw droomauto in Duitsland hebt gevonden, en je van plan bent om deze te importeren, doe je er misschien wel verstandig aan om dit aan professionals over te laten. Natuurlijk staat het je vrij om de auto zelfstandig te gaan importeren, maar je moet wel rekening houden met verschillende regels. Zo mag je een auto niet zonder Kurzzeitkennzeichen naar de Nederlandse grens vervoeren. Voor jouw informatie: Het Kurzzeitkennzeichen is een Duits kenteken met verzekeringsbewijs dat 5 dagen geldig is. En dan moet je natuurlijk ook nog verstand hebben van de benodigde keuring en de aangifte van de BPM. Door dit aan DAS Import (tevens RDW erkend) over te laten, ben je verzekerd van een deskundig team met jarenlange ervaring.

Waarom kiezen voor een import auto?

1. Compleet uitgeruste auto

We zullen er geen doekjes om winden: Duitsers rijden het liefst in compleet uitgeruste auto’s. Ook zijn ze een stuk minder trouw aan hun bolide, want ze ruilen hun nieuwe auto vaak binnen 1 of 2 jaren weer in voor een nieuw exemplaar. En laten wij Nederlands daar nou heel erg dol op zijn, maar niet de hoofdprijs voor willen betalen. Doordat Duitsland een autoland bij uitstek is en het aanbod jonge occasions een stuk groter is dan in Nederland, is er ook veel meer aanbod. Dat drukt ook direct de prijs. Daarbij worden Duitse auto’s over het algemeen veel beter onderhouden. Kwaliteit staat dus voorop!

2. Besparen op de BPM

Je bent in Nederland verplicht om Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen, kortweg afgekort naar BPM, te betalen. Door slim om te gaan met de belasting en BPM, blijft er na import vaak nog een flink voordeel over. Wil je de BPM berekenen? De BPM wordt aan de hand van een aantal factoren berekend, zoals de leeftijd van de auto, de netto catalogusprijs en de CO2-uitstoot. Je kunt vooral met een jonge auto (tot ongeveer twee jaar oud) uit het hogere segment rekenen op een aanzienlijke kostenbesparing. De Belastingdienst ziet een auto namelijk als gebruikt vanaf een leeftijd van minimaal 3 maanden en vanaf 1500 kilometers op de teller.


Laatste artikels over Belastingen

Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

26 april 2022

Boekhouders hebben ongetwijfeld een beetje een onterecht suffe reputatie. Het feit dat ze niet altijd de meest populaire professionals zijn, komt allicht door een verkeerd begrip van wat hun rol is en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.
Lees meer


Documenten opbergen? Zo vind je ze gemakkelijk terug!

25 augustus 2021

Documenten laten rondslingeren is nooit een goed idee. De kans dat je daardoor op een zeker ogenblik één of meerdere documenten verliest is namelijk ongelofelijk groot.
Lees meer


Tijd voor de belastingaangifte van 2020

09 mei 2021

Sinds enkele dagen kan je de belastingaangifte van 2020 invullen op Tax-on-web. Naar goede gewoonte zijn er weer extra codes bijgekomen.
Lees meer


Deze hulpmiddelen realiseren jouw professionele groei als bedrijf zijnde

07 mei 2021

Je hebt een goedlopend bedrijf en je hebt de ambitie om dat bedrijf verder te laten groeien? Dan is het belangrijk om voor jezelf op een rij te zetten welke mogelijkheden er zijn.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken