Je bent hier: Home > Nieuws > Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

20 juni 2021 - door Redactie

De nieuwe BOB-zomercampagne tracht het aantal slachtoffers door overmatig drankgebruik terug te dringen.

De matchen van de Rode Duivels zijn een waar volksfeest, maar helaas zorgt dit ook vaak voor meer verkeersongevallen. De verzekeraars ondersteunen daarom de BOB-campagne. Tijdens de Wereldbeker van 2018 verdubbelde het aantal letselongevallen namelijk na de wedstrijden van de Rode Duivels. De oorzaak ligt in het overmatig drankgebruik dat vaak bij de voetbalfeestjes hoort.

Om het verband tussen beide in de verf te zetten worden filmpjes op sociale media getoond. Beelden van ongevallen worden samengevoegd met voetbalcommentaar van Frank Raes en Filip Joos, om te onderstrepen dat drinken en rijden geen goede combinatie is.

Ook zonder lichamelijke schade kan een door jou veroorzaakt ongeval nare gevolgen hebben als je onder invloed aan het rijden was. Je krijgt haast zeker een boete, mogelijk zelfs een rijverbod en kan voor de politierechtbank moeten verschijnen. Daarnaast kan je autoverzekering de schade die werd betaald aan de tegenpartij nog eens van jou terug vorderen. Dit kan evenwel alleen als je wordt veroordeeld voor dronkenschap en als de verzekeraar een oorzakelijk verband tussen het ongeval en de dronkenschap kan aantonen.

Ook bij een omniumverzekering, die de schade aan jouw eigen voertuig zal vergoeden, zijn vaak clausules ingebouwd. Zo kan het zijn dat je vanaf een bepaald niveau promille in je bloed niet meer verzekerd bent.

De verzekeraars zijn met hun koepelvereniging Assuralia al 17 jaar lang een partner van de BOB-campagnes. Preventie blijft erg belangrijk omdat het aantal zware ongevallen amper daalt. Jaarlijks gaat het over zo'n 800 zware schadegevallen die meer dan 125.000 euro kosten. Ze vertegenwoordigen zo maar liefst 30% van de totale schadelast van alle ongevallen van de BA-autoverzekering.


Laatste artikels over Verzekeren

De verschillende typen autoverzekering in begrijpelijke taal

05 augustus 2022

Het verzekeren van je auto is een wettelijke verplichting. Voor veel mensen is het maken van de keuze voor een bepaald type verzekering tamelijk lastig.
Lees meer


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.
Lees meer


Waarom is het hebben van een brandverzekering belangrijk?

31 maart 2022

Met zoveel gevaren om ons heen durf je haast de woning niet meer te verlaten. En dan kom je erachter dat het juist dit huis is waar de meeste ongevallen plaatsvinden.
Lees meer


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.
Lees meer


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken