Je bent hier: Home > Nieuws > Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

20 juni 2021

De nieuwe BOB-zomercampagne tracht het aantal slachtoffers door overmatig drankgebruik terug te dringen.

De matchen van de Rode Duivels zijn een waar volksfeest, maar helaas zorgt dit ook vaak voor meer verkeersongevallen. De verzekeraars ondersteunen daarom de BOB-campagne. Tijdens de Wereldbeker van 2018 verdubbelde het aantal letselongevallen namelijk na de wedstrijden van de Rode Duivels. De oorzaak ligt in het overmatig drankgebruik dat vaak bij de voetbalfeestjes hoort.

Om het verband tussen beide in de verf te zetten worden filmpjes op sociale media getoond. Beelden van ongevallen worden samengevoegd met voetbalcommentaar van Frank Raes en Filip Joos, om te onderstrepen dat drinken en rijden geen goede combinatie is.

Ook zonder lichamelijke schade kan een door jou veroorzaakt ongeval nare gevolgen hebben als je onder invloed aan het rijden was. Je krijgt haast zeker een boete, mogelijk zelfs een rijverbod en kan voor de politierechtbank moeten verschijnen. Daarnaast kan je autoverzekering de schade die werd betaald aan de tegenpartij nog eens van jou terug vorderen. Dit kan evenwel alleen als je wordt veroordeeld voor dronkenschap en als de verzekeraar een oorzakelijk verband tussen het ongeval en de dronkenschap kan aantonen.

Ook bij een omniumverzekering, die de schade aan jouw eigen voertuig zal vergoeden, zijn vaak clausules ingebouwd. Zo kan het zijn dat je vanaf een bepaald niveau promille in je bloed niet meer verzekerd bent.

De verzekeraars zijn met hun koepelvereniging Assuralia al 17 jaar lang een partner van de BOB-campagnes. Preventie blijft erg belangrijk omdat het aantal zware ongevallen amper daalt. Jaarlijks gaat het over zo'n 800 zware schadegevallen die meer dan 125.000 euro kosten. Ze vertegenwoordigen zo maar liefst 30% van de totale schadelast van alle ongevallen van de BA-autoverzekering.


Laatste artikels over Verzekeren

Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.
Lees meer


Noodweer zorgt voor veel schadedossiers

24 juli 2021

De verzekeraars krijgen door de overstromingen te maken met heel wat aangiftes van schade. De banken geven ondertussen aan dat ze wat financiële ruimte kunnen scheppen voor de slachtoffers.
Lees meer


Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.
Lees meer


Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken