Je bent hier: Home > Nieuws > Rabobank.be vindt geen overnemer

Rabobank.be vindt geen overnemer

Rabobank.be vindt geen overnemer

22 juni 2021

Rabobank.be lokte jaren geleden massaal veel klanten met hoge rentevergoedingen, maar de bank gaat deze spaarrekeningen volgend jaar afsluiten.

Rabobank.be maakte enkele maanden geleden bekend dat het de activiteiten zou stopzetten in ons land. De bank ging op zoek naar een overnemer voor zo'n 228.000 klanten, maar zocht tevergeefs. Omwille van de negatieve rentevoeten is er bij andere partijen geen interesse in de portefeuille van Rabobank. Daarom wordt volgend jaar de stekker getrokken uit deze spaarrekeningen.

Ondertussen hebben al duizenden klanten zelf hun geld overgemaakt naar een andere bank. Toch gaat het nog steeds over 200.000 klanten die samen zo'n 6,5 miljard euro aan spaargeld bij de Rabobank hebben staan. Deze klanten krijgen nog een jaar de tijd om te verhuizen naar een andere bank.

Op 1 juli 2022 zullen alle spaarrekeningen worden afgesloten. Wie dan nog geen nieuwe bank heeft gekozen, zal zijn spaargeld nog kunnen opvragen op een zichtrekening van Rabobank, die nog een tijdje langer zal aangeboden worden.

Door de lage of zelfs negatieve rentevoeten is het aanbod aan lucratieve spaarrekeningen erg beperkt. Toch kan je bij enkele aanbieders een veel hogere vergoeding krijgen dan bij de traditionele banken. Het loont dus om spaarrekeningen te vergelijken. Momenteel zijn totale rente opbrengsten van 0,6% tot 0,7% zelfs nog mogelijk.

Wie evenwel een rendement wil realiseren dat hoger ligt dan de inflatie, komt bij beleggen in aandelen of investeren in vastgoed uit. Zelfs het kopen van bitcoin is populair als een hedge tegen hogere inflatie. Omwille van de hoge volatiliteit van cryptocurrency doe je dit best met slechts een heel klein deel van jouw vermogen.


Laatste artikels over Sparen

Bedrijfsprocessen in kaart brengen? 5 tips

24 augustus 2021

Een business developer houdt zich beter met business development, logisch toch?
Lees meer


Wat kost een laadpaal thuis?

08 juli 2021

Als je een elektrische auto hebt is een laadpaal thuis zeker een goede keus. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een plek om je auto te laden en wordt dit altijd op de meest goedkope en meest efficiënte manier gedaan.
Lees meer


Belgen kunnen 2,8 miljoen euro verliezen door negatieve rente

20 mei 2021

Het lijkt alleen een kwestie van tijd vooraleer meer Belgische banken een negatieve rente zullen hanteren op grote spaardeposito's...
Lees meer


ING rekent sneller strafrente aan op grote spaarsaldo's

23 april 2021

ING voerde in de tweede helft van 2020 al een negatieve rentevoet in voor spaarrekeningen die meer dan 1 miljoen euro bevatten. Die limiet wordt nu verlaagd.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 100 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken