Je bent hier: Home > Nieuws > Open eens een bankrekening bij de krantenboer

Open eens een bankrekening bij de krantenboer

Open eens een bankrekening bij de krantenboer

28 juni 2021

Binnen enkele maanden zal je bij de lokale krantenwinkel terecht kunnen voor nieuwe bankdiensten, aangeboden door de Franse neobank Nickel.

Nickel zag het levenslicht in Frankrijk en plaatste terminals in de zogenaamde 'buralistes', kleine lokale zaken waar je terecht kan voor tabakswaren en drank. Eind vorig jaar had Nickel op deze manier al 1,9 miljoen klanten gemaakt. De bank wil dit nu nog eens overdoen in België en gaat in zee met de zelfstandige krantenwinkels. Het sloot daarvoor al een akkoord af met de sectorverenigingen in zowel Vlaanderen als Wallonië.

Nickel is eigenlijk een neobank die eigendom is van de bankenreus BNP Paribas. Zoals alle neobanken kan je bij Nickel online een zichtrekening openen, maar door ook te kiezen voor lokale verkooppunten kan er een veel breder clienteel aangetrokken worden. Mensen die in hun dorp geen bankkantoor meer hebben, kunnen zich voortaan naar de krantenwinkel wenden. 

Voor 20 euro per jaar open je een zichtrekening en krijg je een Mastercard ter beschikking. Transacties kunnen online uitgevoerd worden of via een app. Cash kan in de krantenwinkel gratis afgehaald worden, om cash geld te storten wordt wel 2% aangerekend.

Voor de krantenwinkels gaat het over interessante nieuwe inkomsten, omdat hun traditionele omzet onder druk staat door de komst van het internet. Daarom zal je in de meeste krantenwinkels nu al veel extra diensten vinden, zoals een bPost verkooppunt of een afhaalpunt voor de pakjes van bijvoorbeeld PostNL. Bij het openen van een nieuwe zichtrekening zal de krantenwinkel een commissie krijgen, maar ook bij een geldafhaling of storting van cash is er een vergoeding voorzien. Kleine tabakszaken in Frankrijk melden dat ze jaarlijks zo'n 5.000 euro verdienen dankzij Nickel.

Om Nickel aan te bieden moeten de uitbaters nog wel een opleiding rond witwassen volgen bij de Nationale Bank, waarna ze ook een officiële goedkeuring zullen krijgen.


Laatste artikels over Bankieren

Slachtoffers phishing naar de rechter tegen Argenta

28 november 2021

Een groep van Argenta klanten die het slachtoffer werden van phishing, eisen een schadevergoeding van hun bank.
Lees meer


Maestro bankkaart verdwijnt in de toekomst

20 oktober 2021

Betalingsreus Mastercard kondigt aan dat de betaalkaart Maestro in 2023 zijn laatste adem zal uitblazen.
Lees meer


Het geheim van een succesvolle webshop

19 juli 2021

Hoe doen ze het toch? Die knallende webshops, waar producten en diensten als zoete broodjes de online deur uitvliegen.
Lees meer


De juiste bureauhoogte is bepalend voor een gezonde werkhouding

14 juli 2021

De meeste van ons zijn wel op de hoogte over wat voor gezondheidsvoordelen aan een gezonde bureaustoel zijn vastgekleefd, maar een bureau heeft daarin net zo veel invloed.
Lees meer


Weldra maximumprijs voor zichtrekening

03 juli 2021

De regering en Febelfin werken aan een charter waarbij de banken maximumprijzen krijgen opgelegd voor manuele verrichtingen aan het loket.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken