Je bent hier: Home > Nieuws > Belfius lanceert nieuwe beleggersapp

Belfius lanceert nieuwe beleggersapp

Belfius lanceert nieuwe beleggersapp

04 juli 2021

De enorme groei in het aantal beleggers is ook Belfius opgevallen. De bank lanceert daarom de nieuwe app Re=Bel, oftewel Resoluut Belfius

De FSMA maakte recent in een onderzoek bekend dat meer dan een half miljoen Belgen in de voorbije drie jaren aandelen hebben gekocht op de beurs. Omdat de klassieke banken hiervoor doorgaans hoge tarieven aanrekenen, kiezen de meeste beleggers voor gespecialiseerde aandelenbrokers.

Daarnaast is er onder impuls van grote buitenlandse apps zoals Robinhood ook steeds meer aandacht voor het zeer goedkoop of zelfs gratis beleggen. Omdat spaarrekeningen niets meer opbrengen, is de stap naar het beleggen al snel gemaakt. Grootbanken zien hun klanten veel geld overmaken aan beleggingsplatformen zoals BUX en Belfius heeft daarom besloten dat het tijd was om hiervoor zelf met een passend aanbod te komen.

Prijsbreker

Vooreerst zal de app Re=Bel geen bewaarloon aanrekenen, wat de meeste klassieke grootbanken nog wel doen. Beleggers moeten dan jaarlijks tientallen euro's betalen om aandelen in een effectendossier te bewaren. 

Voor het uitvoeren van orders worden doorgaans ook hoge kosten aangerekend. Bij Re=Bel zal een order op Euronext Brussel slechts 3 euro kosten voor een bedrag tot 2.500 euro. Tot 10.000 euro zal je 15 euro betalen. Bij Keytrade Bank, momenteel één van de marktleiders, betaal je 7,50 euro voor een order tot 2.500 euro en 24,95 euro voor een order van 10.000 euro. Belfius opent met Re=Bel dus de aanval op de gevestigde waarden op de markt van online brokers.

Promoten van duurzaam beleggen

Re=Bel zal het de klanten makkelijk maken om te investeren in hernieuwbare energie of andere thema's die duurzaam zijn. Bovendien zal de app de klant waarschuwen als deze een aandeel wil kopen van een bedrijf dat niet voldoet aan de duurzaamheidsprincipes van de bank. Het staat de klant vervolgens uiteraard volledig vrij om al dan niet tot een aankoop over te gaan.


Laatste artikels over Beleggen

Bijna anderhalf miljoen Belgen overwegen investering in cryptocurrency

12 september 2021

Ongeveer 6% van de Belgen bezit bitcoin. In totaal zou zo'n anderhalf miljoen Belgen cryptocurrency bezitten of sterk overwegen om te investeren in crypto.
Lees meer


Club Brugge sluit sponsordeal met cryptobedrijf

22 augustus 2021

De Nederlandse cryptocurrency aanbieder BLOX heeft een overeenkomst afgesloten met Club Brugge. Het logo van het bedrijf komt de komende twee seizoenen op de mouwen van de spelers.
Lees meer


BUX verdubbelt klantenbestand in België

20 juli 2021

De neobroker BUX lanceerde zichzelf vorig jaar in ons land en telt ondertussen al 65.000 klanten.
Lees meer


Belg wil meer kennis verwerven over beleggen

11 juli 2021

Uit een onderzoek in opdracht van Febelfin blijkt dat de Belg op zoek is naar betrouwbare informatie over beleggen. 
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 100 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken