Je bent hier: Home > Nieuws > Wat kost een laadpaal thuis?

Wat kost een laadpaal thuis?

Wat kost een laadpaal thuis?

08 juli 2021

Als je een elektrische auto hebt is een laadpaal thuis zeker een goede keus. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een plek om je auto te laden en wordt dit altijd op de meest goedkope en meest efficiënte manier gedaan.

Vaak hoor je dat het aanschaffen van een laadpaal een flinke investering is. Maar wat kost een laadpaal thuis nou echt?

Kosten laadpaal thuis

Als je een laadpaal thuis laat installeren zijn er een aantal keuzes die je moet maken die de prijs van de laadpaal beïnvloeden. Wil je een ‘gewone’ laadpaal of ben je op zoek naar een laadpaal die over allerlei slimme functies beschikt? Daarnaast heeft ook het vermogen van de laadpaal invloed op de prijs. Kosten laadpaal? Hiervoor moet je denken aan een prijs die varieert tussen de 500 en 1.200 euro. Naast de gemaakte kosten voor het aanschaffen van de laadpaal betaal je ook een bedrag voor de installatie. Ook hier is geen standaardprijs aan verbonden omdat dit afhangt van het werk dat in de meterkast gedaan moet worden en de afstand tussen de meterkast en de laadpaal. Vaak liggen de gemiddelde installatie kosten van een laadpaal tussen de 300 en 2.000 euro. 

Installatie door een expert

Als je een laadpaal thuis wil aanleggen kunt je hier het beste een expert voor inschakelen. Zij beschikken over de kennis die nodig is om de laadpaal op de juiste manier te installeren zodat je het maximale uit de laadpaal kan halen. Het is niet verboden om hier zelf mee aan de slag te gaan, maar zonder elektrotechnische kennis kan dit een moeilijke opgave zijn. Het kan zelfs erg riskant zijn om dit zelf te proberen en gemaakte foutjes kunnen qua kosten hoog oplopen.  

De voordelen van een eigen laadpaal

Het installeren van een laadpaal vergt vooraf dus een investering. Maar de investering verdient zichzelf al snel terug. Het is per kWh een stuk voordeliger om een auto te laden aan een laadpaal thuis dan aan een openbare laadpaal. Bij een openbare laadpaal brengt de eigenaar namelijk vaak kosten in rekening voor de installatie, het onderhoud en om winst te kunnen maken. Bij een openbare laadpaal kunnen de laadkosten vaak drie keer zo duur zijn. Naast financiële voordelen biedt een eigen laadpaal ook veel gemak. Je hoeft na een lange dag niet meer op zoek te gaan naar een plek om de auto te kunnen laden, maar kan de auto inpluggen zodra je thuiskomt. Zo vertrek je elke dag weer met een volledig geladen auto en kun je zonder problemen je dagelijkse woon-werkverkeer afleggen.


Laatste artikels over Sparen

Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

25 november 2021

Jarenlang positioneerde NIBC zich als een prijsbreker op de markt van de spaarboekjes, maar sinds gisteren is de rente ook verlaagd naar het minimum.
Lees meer


Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

11 november 2021

Onze samenleving heeft zich de laatste jaren steeds meer verplaats van offline naar online. Hierdoor hebben er binnen jouw bedrijf ongetwijfeld ook de nodige veranderingen plaatsgevonden.
Lees meer


Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

28 oktober 2021

De beursgenoteerde GVV Xior, die investeert in studentenkamers, merkt een enorme interesse in studentenkamers.
Lees meer


Bedrijfsprocessen in kaart brengen? 5 tips

24 augustus 2021

Een business developer houdt zich beter met business development, logisch toch?
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken