Je bent hier: Home > Nieuws > Belg wil meer kennis verwerven over beleggen

Belg wil meer kennis verwerven over beleggen

Belg wil meer kennis verwerven over beleggen

11 juli 2021

Uit een onderzoek in opdracht van Febelfin blijkt dat de Belg op zoek is naar betrouwbare informatie over beleggen. 

Zo'n 30% van de Belgen zou graag willen beleggen maar doet dit niet omwille van drie redenen: te weinig kapitaal, te weinig kennis en de vrees voor verliezen. Vooral jongeren geven aan dat ze te weinig kennis hebben en daarom wordt de informatiecampagne 'Club Beleg' gestart. Hiermee wordt op een speelse en laagdrempelige manier informatie aangeboden, waarbij ook steeds gewezen wordt op de mogelijke risico's.

Ongeveer 40% van de Belgen geeft aan dat ze al alternatieven gezocht hebben voor de karige opbrengst van hun spaarrekening. Vooral beleggingsfondsen en verzekeringsproducten zijn daarbij populair. Ongeveer een derde van deze beleggers zegt dat ze ook zelf investeren in beursgenoteerde bedrijven. Uit eerder onderzoek van de FSMA bleek trouwens dat meer dan een half miljoen Belgen aandelen heeft gekocht.

Toch blijft zo'n 40% van de mensen zich zorgen maken over de wisselende rendementen van beleggingen. Voor advies trekt 55% naar hun bankier of verzekeraar, terwijl vooral jongeren vaker het internet gebruiken om informatie op te zoeken. De informatiecampagne 'Club Beleg' zet daarom sterk in op sociale media. Ondermeer Kamal Kharmach geeft uitleg in video's op Youtube.

Ook op onze website vind je tips om beter te beleggen.


Laatste artikels over Beleggen

BUX verdubbelt klantenbestand in België

20 juli 2021

De neobroker BUX lanceerde zichzelf vorig jaar in ons land en telt ondertussen al 65.000 klanten.
Lees meer


Belfius lanceert nieuwe beleggersapp

04 juli 2021

De enorme groei in het aantal beleggers is ook Belfius opgevallen. De bank lanceert daarom de nieuwe app Re=Bel, oftewel Resoluut Belfius
Lees meer


Meer dan half miljoen Belgen kocht aandelen

23 juni 2021

Uit een onderzoek van de FSMA blijkt dat de afgelopen drie jaren maar liefst 550.000 Belgen aandelen hebben gekocht op de beurs.
Lees meer


Nog een neobroker op komst

21 mei 2021

Trade Republic is een Duitse smartphonebroker die weldra ook zijn pijlen zal richten op de Belgische markt.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken