Je bent hier: Home > Nieuws > BUX verdubbelt klantenbestand in België

BUX verdubbelt klantenbestand in België

BUX verdubbelt klantenbestand in België

20 juli 2021

De neobroker BUX lanceerde zichzelf vorig jaar in ons land en telt ondertussen al 65.000 klanten.

BUX maakte in de tweede helft van vorig jaar het gratis beleggen mogelijk in België. Onze landgenoten zaten hier duidelijk op te wachten, want tegen het einde van het jaar had de broker al 30.000 klanten aangetrokken. En nauwelijks een half jaar later is dat klantenbestand al meer dan verdubbeld tot 65.000 klanten.

BUX surft mee op de golf die door het Amerikaanse Robinhood gestart werd, waarbij handige apps het mogelijk maken om aandelen te kopen zonder dure commissies te betalen. In de VS werd zo al een heel leger jonge beleggers aangetrokken die ondermeer met GameStop bewezen dat ze de markten in beweging krijgen.

Ook in Europa zijn dergelijke apps een schot in de roos. BUX Zero, waarbij de commissie op een transactie nul kan zijn, werd pas in september 2019 gelanceerd in Nederland. In 2020 werden Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België aan het rijtje toegevoegd en dit jaar kwam Ierland erbij.

Door de lage rente op spaarrekeningen zijn spaarders op zoek naar alternatieven voor hun centen. Heel vaak komen ze dan uit op het beleggen in aandelen en die interesse wordt tegenwoordig al op jongere leeftijd aangewakkerd. Daar waar vroeger de meeste beleggers al gauw 40 of 50 plussers waren, zijn er tegenwoordig ook heel wat twintigers en dertigers actief op de markten. Jonge beleggers die brokers vergelijken en hun eerste stappen in het beleggen zetten hebben duidelijk een voorkeur voor goedkope en gebruiksvriendelijke mobiele brokers zoals BUX.

BUX biedt naast BUX Zero nog andere apps aan, bijvoorbeeld BUX Crypto waarbij gebruikers toegang krijgen tot de cryptocurrency markten en op een eenvoudige manier bitcoin kunnen kopen. Een andere app is BUX X, waarbij gebruikers kunnen handelen in CFD's, die overigens niet mag aangeboden worden in België. Over alle landen heen telt BUX ondertussen al meer dan een half miljoen klanten.


Laatste artikels over Beleggen

NewB lanceert NewB Invest

02 december 2021

De coöperatieve bank NewB Invest heeft voortaan een eigen duurzaam beleggingsfonds.
Lees meer


Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

29 november 2021

Het privaat investeringsfonds Forum Estates wil zich tegen eind 2022 omvormen tot GVV en naar de beurs trekken.
Lees meer


3 redenen om in goud te investeren

26 november 2021

De aandelenmarkten gingen vandaag flink onderuit door de angst voor het coronavirus, maar goud kon wel stijgen.
Lees meer


Opties handelen: hoe selecteer je de beste opties?

15 november 2021

Handelen in opties lijkt de nieuwe manier om snel geld te verdienen. Het rendement is hoger dan wanneer je in aandelen handelt, maar dat brengt natuurlijk ook meer risico mee.
Lees meer


ETF's doen het goed bij nieuwe beleggers

10 november 2021

Uit een onderzoek van de mobiele broker BUX blijkt dat nieuwe beleggers graag in Exchange Traded Funds beleggen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken