Je bent hier: Home > Nieuws > Noodweer zorgt voor veel schadedossiers

Noodweer zorgt voor veel schadedossiers

Noodweer zorgt voor veel schadedossiers

24 juli 2021

De verzekeraars krijgen door de overstromingen te maken met heel wat aangiftes van schade. De banken geven ondertussen aan dat ze wat financiële ruimte kunnen scheppen voor de slachtoffers.

De watersnood zorgde voor duizenden huizen die water en modder binnen kregen, waardoor heel wat meubels en toestellen verloren zijn gegaan. Daarnaast is er ook grote schade aan de huizen zelf. Vaak zijn zelfs de lokale verzekeringskantoren zelf getroffen, waardoor klanten er niet terecht kunnen. De verzekeraars hebben daarom bussen gestuurd om klanten ter plekke te helpen met de schade aangiftes.

Uit de eerste vaststellingen blijkt alvast dat veel mensen onderverzekerd zijn. Ze hebben dan wel een brandverzekering die de schade aan de woning dekt, maar voor de inboedel hebben ze vaak geen verzekering. Dat wordt een zware financiële dobber voor mensen die alles kwijt zijn. Mogelijk komt het Rampenfonds nog tussen, gezien de toch uitzonderlijke omvang van de overstromingen.

Ook de schade aan de auto's is niet bij iedereen verzekerd. Dat is alleen het geval als er gekozen werd voor een omnium autoverzekering.

Financiële problemen

Mensen die onderverzekerd zijn zullen dus al gauw tegen financiële problemen aankijken als ze hun huisraad opnieuw moeten kopen of als ze een nieuwe wagen moeten aanschaffen. De banken roepen daarom op om meteen te komen praten over dergelijke problemen. De hypotheeklening kan bijvoorbeeld tijdelijk gepauzeerd worden, zodat de maandelijkse aflossing van het kapitaalsdeel gedurende een paar maanden niet moet betaald worden. Dat zorgt alvast voor wat extra financiële ruimte.


Laatste artikels over Verzekeren

Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.
Lees meer


Waarom is het hebben van een brandverzekering belangrijk?

31 maart 2022

Met zoveel gevaren om ons heen durf je haast de woning niet meer te verlaten. En dan kom je erachter dat het juist dit huis is waar de meeste ongevallen plaatsvinden.
Lees meer


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.
Lees meer


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.
Lees meer


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken