Je bent hier: Home > Nieuws > Gemiddelde huurprijs appartement stijgt boven 750 euro

Gemiddelde huurprijs appartement stijgt boven 750 euro

Gemiddelde huurprijs appartement stijgt boven 750 euro

15 augustus 2021

Uit de CIB Huurbarometer blijkt dat de prijzen van alle soorten huurwoningen blijven stijgen.

In de eerste helft van 2018 betaalde je gemiddeld een huurprijs van 690 euro voor een appartement of 761 euro voor een rijwoning. In de eerste helft van 2021 is deze prijs gestegen tot respectievelijk 755 en 818 euro. Voor de appartementen komt dat neer op een stijging van haast 10% in drie jaren tijd.

Het aantal transacties op de huurmarkt steeg fors tegenover dezelfde periode vorig jaar, het ging over een groei met 25%. De oorzaak ligt uiteraard in de coronacrisis die de huurmarkt in 2020 tijdelijk op slot deed. Door het krachtige herstel zitten we terug op het niveau voor het losbarsten van de coronacrisis.

Op de huurmarkt wordt er vooral gekozen voor appartementen. Twee op de drie verhuringen zijn appartementen. Dat verklaart ook waarom ze erg in trek zijn bij mensen die willen investeren in vastgoed om te verhuren. Zeker in het iets meer betaalbare segment is er veel meer vraag dan aanbod, waardoor de appartementen snel verhuurd worden en amper leegstand kennen.

Door de extreem lage rentevoeten op spaarrekeningen gaan mensen vaker op zoek naar alternatieven om hun geld te beleggen, waarbij vastgoed erg aantrekkelijk is. Wie niet meteen over voldoende geld beschikt of wie graag de risico's wil spreiden, kan kiezen voor beursgenoteerd vastgoed in de vorm van een GVV.

Steeds vaker zijn er ook jonge mensen die wat meer risico willen nemen, in de hoop een hoger rendement te realiseren. Zo wordt Bitcoin kopen in België steeds populairder onder de twintigers en dertigers.


Laatste artikels over Vastgoed

Zakelijk verhuizen? Dit moet je geregeld hebben

07 november 2021

Je kijkt tevreden om je heen en je ziet dat je bedrijf de laatste tijd een ontzettend grote groei heeft doorgemaakt...
Lees meer


Prijzen vastgoed flink in de lift

16 oktober 2021

Uit de notarisbarometer blijkt dat de prijs voor een woonhuis in de eerste negen maanden van dit jaar al met gemiddeld 6,7% is gestegen.
Lees meer


'Bewezen rendement' bij hotelvastgoed bleek niet realistisch

10 juli 2021

De groep Cayman is door de rechter veroordeeld voor bedrog bij het verkopen van hotelkamers voor Ibis in Aalst.
Lees meer


Verhuur studentenkamers loopt als een trein

30 april 2021

Uit een mededeling van de beursgenoteerde kotbaas Xior blijkt dat de studentenkamers erg gegeerd zijn.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken