Je bent hier: Home > Nieuws > Senior en een hypotheek afsluiten? Dat kan!

Senior en een hypotheek afsluiten? Dat kan!

Senior en een hypotheek afsluiten? Dat kan!

25 augustus 2021

Je bent al iets meer op leeftijd en wilt graag een nieuwe hypotheek senioren afsluiten of jouw bestaande hypotheek verhogen, maar vraagt jezelf af of dit nog wel kan. Het antwoord op deze vraag is ‘Jazeker!’.

Er hoeft niet in onmogelijkheden worden gedacht, als er wél mogelijkheden zijn als je ouder bent. Hoe dat zit, leggen we in dit artikel uit. Lees snel verder!

Regel het op tijd

Hypotheekverstrekkers houden al vanaf je 57e levensjaar rekening met je pensioeninkomen. Dat maakt het dus een stuk lastiger dan voor bijvoorbeeld jonge woningbezitters. Echter, je kunt wel aan de kredietverstrekker vragen of zij bij het verstrekken van een hypotheek rekening willen houden met je (toekomstig) pensioeninkomen. Ook kunnen er andere inkomstenbronnen zijn, zoals een bankspaarrekening of een uitkerende lijfrenteverzekering, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je verantwoord leent, want je moet de jarenlange lasten ook kunnen dragen.

Hypotheek met NHG kiezen

Gelukkig zijn er ook nog mogelijkheden als je ouder dan 57 bent. Ben je bijvoorbeeld van plan om kleiner te gaan wonen, en heb je lagere of gelijkblijvende woonlasten, dan kun je in Nederland het beste kiezen voor een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). De NHG is een garantie op hypotheken voor koopwoningen met een koopprijs tot de gemiddelde huizenprijs. In 2021 is de NHG-grens €325.000. De kredietverstrekker mag je werkelijke woonlasten als uitgangspunt gebruiken voor je nieuwe hypotheek. Met andere woorden: Je kunt meer lenen bij een (deels) aflossingsvrije hypotheek, dan bij een variant die je volledig aflost. Naast dat de woning maximaal €325.000 mag kosten, moet je de rente minimaal 20 jaar vastzetten om in aanmerking te komen voor NHG.

Kleine bank met grote dromen en een rijke historie

Allemaal leuk en aardig, maar bij welke kredietverstrekker in Nederland kun je zoal terecht? Nou, bij NIBC Direct bijvoorbeeld! Een kleine bank met grote dromen en een rijke historie. Ze zijn er niet alleen voor startende ondernemers, expats, flexwerkers, investeerders of mensen die in loondienst werken. Ze zijn er ook voor senioren. Of je nu een bestaande hypotheek wilt overzetten of een nieuwe hypotheek wilt afsluiten, ze kijken niet naar leeftijd. Je kan tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen en ook rekenen op een scherpe rente. Los je extra af? Dan wordt dit beloond! Je mag namelijk tot jaarlijks 15% van de lening boetevrij terugbetalen.

Door te kiezen voor een maatwerk aanpak afgestemd op jouw persoonlijke situatie, is er voor iedere situatie wel een passende oplossing. Benieuwd geworden? Laat je dan eens informeren over de mogelijkheden door NIBC Direct! 


Laatste artikels over Leningen

Bank mag zelf woning schatten bij hypotheek

23 september 2021

Vorige week dook overal in de pers het bericht op dat er in de toekomst bij een hypothecaire lening een verplichte schatting moet gebeuren. Banken kunnen dit evenwel zelf doen.
Lees meer


Geen hypothecaire mandaten meer?

18 augustus 2021

Europa vindt dat hypothecaire mandaten te weinig waarborgen bieden wanneer banken woonkredieten verstrekken. Belgische ontleners zullen daarom aankijken tegen duurdere leningen.
Lees meer


Woonkredieten herstellen spectaculair tegenover vorig jaar

01 juni 2021

In april 2021 werden er zo'n 93% meer hypothecaire kredieten verstrekt dan in april 2020.
Lees meer


Rood staan wordt goedkoper

23 mei 2021

Wie zijn rekeningstand onder nul ziet gaan, krijgt daar een iets goedkopere strafrente voor aangerekend.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken