Je bent hier: Home > Nieuws > Senior en een hypotheek afsluiten? Dat kan!

Senior en een hypotheek afsluiten? Dat kan!

Senior en een hypotheek afsluiten? Dat kan!

25 augustus 2021 - door Redactie

Je bent al iets meer op leeftijd en wilt graag een nieuwe hypotheek senioren afsluiten of jouw bestaande hypotheek verhogen, maar vraagt jezelf af of dit nog wel kan. Het antwoord op deze vraag is ‘Jazeker!’.

Er hoeft niet in onmogelijkheden worden gedacht, als er wél mogelijkheden zijn als je ouder bent. Hoe dat zit, leggen we in dit artikel uit. Lees snel verder!

Regel het op tijd

Hypotheekverstrekkers houden al vanaf je 57e levensjaar rekening met je pensioeninkomen. Dat maakt het dus een stuk lastiger dan voor bijvoorbeeld jonge woningbezitters. Echter, je kunt wel aan de kredietverstrekker vragen of zij bij het verstrekken van een hypotheek rekening willen houden met je (toekomstig) pensioeninkomen. Ook kunnen er andere inkomstenbronnen zijn, zoals een bankspaarrekening of een uitkerende lijfrenteverzekering, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je verantwoord leent, want je moet de jarenlange lasten ook kunnen dragen.

Hypotheek met NHG kiezen

Gelukkig zijn er ook nog mogelijkheden als je ouder dan 57 bent. Ben je bijvoorbeeld van plan om kleiner te gaan wonen, en heb je lagere of gelijkblijvende woonlasten, dan kun je in Nederland het beste kiezen voor een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). De NHG is een garantie op hypotheken voor koopwoningen met een koopprijs tot de gemiddelde huizenprijs. In 2021 is de NHG-grens €325.000. De kredietverstrekker mag je werkelijke woonlasten als uitgangspunt gebruiken voor je nieuwe hypotheek. Met andere woorden: Je kunt meer lenen bij een (deels) aflossingsvrije hypotheek, dan bij een variant die je volledig aflost. Naast dat de woning maximaal €325.000 mag kosten, moet je de rente minimaal 20 jaar vastzetten om in aanmerking te komen voor NHG.

Kleine bank met grote dromen en een rijke historie

Allemaal leuk en aardig, maar bij welke kredietverstrekker in Nederland kun je zoal terecht? Nou, bij NIBC Direct bijvoorbeeld! Een kleine bank met grote dromen en een rijke historie. Ze zijn er niet alleen voor startende ondernemers, expats, flexwerkers, investeerders of mensen die in loondienst werken. Ze zijn er ook voor senioren. Of je nu een bestaande hypotheek wilt overzetten of een nieuwe hypotheek wilt afsluiten, ze kijken niet naar leeftijd. Je kan tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen en ook rekenen op een scherpe rente. Los je extra af? Dan wordt dit beloond! Je mag namelijk tot jaarlijks 15% van de lening boetevrij terugbetalen.

Door te kiezen voor een maatwerk aanpak afgestemd op jouw persoonlijke situatie, is er voor iedere situatie wel een passende oplossing. Benieuwd geworden? Laat je dan eens informeren over de mogelijkheden door NIBC Direct! 


Laatste artikels over Leningen

Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.
Lees meer


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.
Lees meer


Een groter deel van ons inkomen gaat naar onze lening

25 september 2022

De huizen zijn de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. Afhankelijk van waar je woont of wil wonen, zal je dit jaar maar liefst 10% (of meer) boven op je budget moeten rekenen, in vergelijking met vorig jaar.
Lees meer


Banken staan opnieuw betaalpauze toe

08 september 2022

De coronacrisis is nog niet verteerd of de banken moeten alweer betaalpauzes toestaan, deze keer omwille van de hoge energiekosten.
Lees meer


FCA Bank gaat samenwerken met Mazda

07 september 2022

FCA Bank Belgium, gekend van autofinancieringen, gaat nu ook samenwerken met Mazda Motor Belux in België en Luxemburg.   
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken