Je bent hier: Home > Nieuws > Bijna anderhalf miljoen Belgen overwegen investering in cryptocurrency

Bijna anderhalf miljoen Belgen overwegen investering in cryptocurrency

Bijna anderhalf miljoen Belgen overwegen investering in cryptocurrency

12 september 2021

Ongeveer 6% van de Belgen bezit bitcoin. In totaal zou zo'n anderhalf miljoen Belgen cryptocurrency bezitten of sterk overwegen om te investeren in crypto.

De cijfers komen uit een nieuw onderzoek van de Nederlandse exchange Bitvavo in samenwerking met Markteffect. Zowel in Nederland, Duitsland als België werd een representatieve groep van 1.000 mensen ondervraagd.

Zo'n 12% van de Belgen zeggen dat ze ofwel al crypto bezitten, ofwel sterk overwegen om in de nabije toekomst te investeren in cryptomunten. Bitcoin blijft de bekendste cryptocurrency, waarbij 64% van de ondervraagden spontaan de naam bitcoin kon opnoemen. Ethereum en Dogecoin worden bij respectievelijk 9% en 8% van de ondervraagden spontaan opgenoemd.

Enorme koerswinsten trekken mensen aan

Bitcoin kopen in België gebeurt omdat mensen hopen op mooie returns. Omdat je al kan investeren vanaf enkele euro's is er geen hoge drempel. De crypto exchanges zien dan ook heel veel mensen die regelmatig voor enkele tientallen euro's kopen. Spaarrekeningen leveren haast niets meer op en een klein gokje op cryptomunten kan erg winstgevend zijn, zeker als je bereid bent om de mindere periodes uit te zitten. 

Wie kocht op de top van 2017 moest drie jaren geduld hebben vooraleer de bitcoin zijn verliezen weer had goedgemaakt. Maar tegen de huidige koersen zou deze belegger zijn inleg wel ruim verdubbeld hebben. Om dergelijke extremen te vermijden raden specialisten aan om regelmatig met kleine bedragen wat bitcoin te kopen, in plaats van meteen een groot bedrag te investeren. Op deze manier zou je misschien wel op de top van 2017 hebben gekocht, maar ook aan fors lagere koersen in 2018 en 2019, waardoor je bij een nieuwe stijging sneller op winst zal zitten.

Gebrek aan kennis

Zo'n 37% van de Belgen geeft aan dat ze een gebrek aan kennis hebben en daarom niet beleggen in cryptocurrency. Daarnaast maken ze zich ook zorgen over de risico's, zoals de hevige koersbewegingen. En hoewel er regelmatig prominente mensen opperen voor een verbod op bitcoin, zijn 71% van de Belgen tegen een dergelijke maatregel.

Interesse om zelf een klein bedrag in crypto te investeren? Lees hier alles over cryptocurrency kopen in België en ontdek dat dit even gebruiksvriendelijk is als online bankieren.

Bitcoin koers in euro


Laatste artikels over Beleggen

NewB lanceert NewB Invest

02 december 2021

De coöperatieve bank NewB Invest heeft voortaan een eigen duurzaam beleggingsfonds.
Lees meer


Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

29 november 2021

Het privaat investeringsfonds Forum Estates wil zich tegen eind 2022 omvormen tot GVV en naar de beurs trekken.
Lees meer


3 redenen om in goud te investeren

26 november 2021

De aandelenmarkten gingen vandaag flink onderuit door de angst voor het coronavirus, maar goud kon wel stijgen.
Lees meer


Opties handelen: hoe selecteer je de beste opties?

15 november 2021

Handelen in opties lijkt de nieuwe manier om snel geld te verdienen. Het rendement is hoger dan wanneer je in aandelen handelt, maar dat brengt natuurlijk ook meer risico mee.
Lees meer


ETF's doen het goed bij nieuwe beleggers

10 november 2021

Uit een onderzoek van de mobiele broker BUX blijkt dat nieuwe beleggers graag in Exchange Traded Funds beleggen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken