Je bent hier: Home > Nieuws > Bijna anderhalf miljoen Belgen overwegen investering in cryptocurrency

Bijna anderhalf miljoen Belgen overwegen investering in cryptocurrency

Bijna anderhalf miljoen Belgen overwegen investering in cryptocurrency

12 september 2021

Ongeveer 6% van de Belgen bezit bitcoin. In totaal zou zo'n anderhalf miljoen Belgen cryptocurrency bezitten of sterk overwegen om te investeren in crypto.

De cijfers komen uit een nieuw onderzoek van de Nederlandse exchange Bitvavo in samenwerking met Markteffect. Zowel in Nederland, Duitsland als België werd een representatieve groep van 1.000 mensen ondervraagd.

Zo'n 12% van de Belgen zeggen dat ze ofwel al crypto bezitten, ofwel sterk overwegen om in de nabije toekomst te investeren in cryptomunten. Bitcoin blijft de bekendste cryptocurrency, waarbij 64% van de ondervraagden spontaan de naam bitcoin kon opnoemen. Ethereum en Dogecoin worden bij respectievelijk 9% en 8% van de ondervraagden spontaan opgenoemd.

Enorme koerswinsten trekken mensen aan

Bitcoin kopen in België gebeurt omdat mensen hopen op mooie returns. Omdat je al kan investeren vanaf enkele euro's is er geen hoge drempel. De crypto exchanges zien dan ook heel veel mensen die regelmatig voor enkele tientallen euro's kopen. Spaarrekeningen leveren haast niets meer op en een klein gokje op cryptomunten kan erg winstgevend zijn, zeker als je bereid bent om de mindere periodes uit te zitten. 

Wie kocht op de top van 2017 moest drie jaren geduld hebben vooraleer de bitcoin zijn verliezen weer had goedgemaakt. Maar tegen de huidige koersen zou deze belegger zijn inleg wel ruim verdubbeld hebben. Om dergelijke extremen te vermijden raden specialisten aan om regelmatig met kleine bedragen wat bitcoin te kopen, in plaats van meteen een groot bedrag te investeren. Op deze manier zou je misschien wel op de top van 2017 hebben gekocht, maar ook aan fors lagere koersen in 2018 en 2019, waardoor je bij een nieuwe stijging sneller op winst zal zitten.

Gebrek aan kennis

Zo'n 37% van de Belgen geeft aan dat ze een gebrek aan kennis hebben en daarom niet beleggen in cryptocurrency. Daarnaast maken ze zich ook zorgen over de risico's, zoals de hevige koersbewegingen. En hoewel er regelmatig prominente mensen opperen voor een verbod op bitcoin, zijn 71% van de Belgen tegen een dergelijke maatregel.

Interesse om zelf een klein bedrag in crypto te investeren? Lees hier alles over cryptocurrency kopen in België en ontdek dat dit even gebruiksvriendelijk is als online bankieren.

Bitcoin koers in euro


Laatste artikels over Beleggen

Club Brugge sluit sponsordeal met cryptobedrijf

22 augustus 2021

De Nederlandse cryptocurrency aanbieder BLOX heeft een overeenkomst afgesloten met Club Brugge. Het logo van het bedrijf komt de komende twee seizoenen op de mouwen van de spelers.
Lees meer


BUX verdubbelt klantenbestand in België

20 juli 2021

De neobroker BUX lanceerde zichzelf vorig jaar in ons land en telt ondertussen al 65.000 klanten.
Lees meer


Belg wil meer kennis verwerven over beleggen

11 juli 2021

Uit een onderzoek in opdracht van Febelfin blijkt dat de Belg op zoek is naar betrouwbare informatie over beleggen. 
Lees meer


Belfius lanceert nieuwe beleggersapp

04 juli 2021

De enorme groei in het aantal beleggers is ook Belfius opgevallen. De bank lanceert daarom de nieuwe app Re=Bel, oftewel Resoluut Belfius
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 100 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken