Je bent hier: Home > Nieuws > Prijzen vastgoed flink in de lift

Prijzen vastgoed flink in de lift

Prijzen vastgoed flink in de lift

16 oktober 2021

Uit de notarisbarometer blijkt dat de prijs voor een woonhuis in de eerste negen maanden van dit jaar al met gemiddeld 6,7% is gestegen.

Er werden heel wat huizen en appartementen verkocht in de eerste negen maanden van 2021. Tegenover dezelfde periode vorig jaar steeg het aantal transacties met 20%. Door de coronalockdowns draaide de vastgoedmarkt vorig jaar wel op een lager pitje, waardoor je in eerste instantie zou denken dat dit de reden van de forse stijging is. Maar ook in vergelijking met het pre-covid jaar 2019 is het aantal transacties flink gestegen. Tegenover dezelfde periode in 2019 steeg het aantal transacties in 2021 met 16,2%.

Ook de prijzen van het vastgoed zitten sterk in de lift. De gemiddelde prijs voor een woning komt dit jaar uit op 327.107 euro. Tegenover de gemiddelde prijs van 2020 gaat het over een stijging van 6,7%. Vergeleken tegenover de gemiddelde prijs van 2016 gaat het zelfs over een stijging van 25,8%.

Bij appartementen zien we het zelfde verhaal, alleen is de prijsstijging daar wat minder. Tegenover de gemiddelde prijs van 2020 zien we een stijging met 5,3%. Tegenover de gemiddelde prijs van 2016 gaat het over een stijging van 21,7%. Voor een appartement betaal je nu gemiddeld 261.185 euro.

In de laatste maanden van dit jaar zal de markt vermoedelijk een beetje afkoelen. Dit komt vooral omdat de overheid de Vlaamse registratiebelasting op 1 januari 2022 zal aanpassen. Voor een eerste koopwoning zal het belastingtarief vanaf januari 3% bedragen, de helft van de 6% die je nu moet ophoesten.


Laatste artikels over Vastgoed

Zakelijk verhuizen? Dit moet je geregeld hebben

07 november 2021

Je kijkt tevreden om je heen en je ziet dat je bedrijf de laatste tijd een ontzettend grote groei heeft doorgemaakt...
Lees meer


Gemiddelde huurprijs appartement stijgt boven 750 euro

15 augustus 2021

Uit de CIB Huurbarometer blijkt dat de prijzen van alle soorten huurwoningen blijven stijgen.
Lees meer


'Bewezen rendement' bij hotelvastgoed bleek niet realistisch

10 juli 2021

De groep Cayman is door de rechter veroordeeld voor bedrog bij het verkopen van hotelkamers voor Ibis in Aalst.
Lees meer


Verhuur studentenkamers loopt als een trein

30 april 2021

Uit een mededeling van de beursgenoteerde kotbaas Xior blijkt dat de studentenkamers erg gegeerd zijn.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken