Je bent hier: Home > Nieuws > Maestro bankkaart verdwijnt in de toekomst

Maestro bankkaart verdwijnt in de toekomst

Maestro bankkaart verdwijnt in de toekomst

20 oktober 2021

Betalingsreus Mastercard kondigt aan dat de betaalkaart Maestro in 2023 zijn laatste adem zal uitblazen.

Op de meeste bankkaarten staat het Maestro logo. Dit is een verwijzing naar het Maestro betalingsnetwerk. Er bestaat evenwel ook een apart Mastercard netwerk, dat veel groter is en beter geschikt is voor internationale betalingen of online betalingen in buitenlandse webshops.

Mastercard is momenteel vooral bekend van zijn kredietkaarten, maar het bedrijf biedt naast de Maestro kaarten ook debit kaarten aan op het Mastercard netwerk. En alle klanten zullen naar dat netwerk verhuisd worden, waarna het Maestro netwerk opgedoekt wordt.

Al wie momenteel een bankkaart bezit met daarop het Maestro logo, krijgt ergens in de toekomst zo'n nieuwe Mastercard debit kaart. Deze zal aan jouw bankrekening worden gekoppeld en vanuit gebruikersstandpunt wijzigt er dus niets, behalve dat je met deze debit card op meer plaatsen zal kunnen betalen.

Er is één partij in ons land die al afscheid aan het nemen is van de Maestro bankkaarten. BNP Paribas Fortis is sinds begin dit jaar al volop nieuwe kaarten aan het bezorgen aan zijn klanten. Zij hebben gekozen voor de Visa Debit cards, de grote concurrent van Mastercard dus.


Laatste artikels over Bankieren

Slachtoffers phishing naar de rechter tegen Argenta

28 november 2021

Een groep van Argenta klanten die het slachtoffer werden van phishing, eisen een schadevergoeding van hun bank.
Lees meer


Het geheim van een succesvolle webshop

19 juli 2021

Hoe doen ze het toch? Die knallende webshops, waar producten en diensten als zoete broodjes de online deur uitvliegen.
Lees meer


De juiste bureauhoogte is bepalend voor een gezonde werkhouding

14 juli 2021

De meeste van ons zijn wel op de hoogte over wat voor gezondheidsvoordelen aan een gezonde bureaustoel zijn vastgekleefd, maar een bureau heeft daarin net zo veel invloed.
Lees meer


Weldra maximumprijs voor zichtrekening

03 juli 2021

De regering en Febelfin werken aan een charter waarbij de banken maximumprijzen krijgen opgelegd voor manuele verrichtingen aan het loket.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken