Je bent hier: Home > Nieuws > Maestro bankkaart verdwijnt in de toekomst

Maestro bankkaart verdwijnt in de toekomst

Maestro bankkaart verdwijnt in de toekomst

20 oktober 2021 - door Redactie

Betalingsreus Mastercard kondigt aan dat de betaalkaart Maestro in 2023 zijn laatste adem zal uitblazen.

Op de meeste bankkaarten staat het Maestro logo. Dit is een verwijzing naar het Maestro betalingsnetwerk. Er bestaat evenwel ook een apart Mastercard netwerk, dat veel groter is en beter geschikt is voor internationale betalingen of online betalingen in buitenlandse webshops.

Mastercard is momenteel vooral bekend van zijn kredietkaarten, maar het bedrijf biedt naast de Maestro kaarten ook debit kaarten aan op het Mastercard netwerk. En alle klanten zullen naar dat netwerk verhuisd worden, waarna het Maestro netwerk opgedoekt wordt.

Al wie momenteel een bankkaart bezit met daarop het Maestro logo, krijgt ergens in de toekomst zo'n nieuwe Mastercard debit kaart. Deze zal aan jouw bankrekening worden gekoppeld en vanuit gebruikersstandpunt wijzigt er dus niets, behalve dat je met deze debit card op meer plaatsen zal kunnen betalen.

Er is één partij in ons land die al afscheid aan het nemen is van de Maestro bankkaarten. BNP Paribas Fortis is sinds begin dit jaar al volop nieuwe kaarten aan het bezorgen aan zijn klanten. Zij hebben gekozen voor de Visa Debit cards, de grote concurrent van Mastercard dus.


Laatste artikels over Bankieren

Phishingfraude neemt af

04 mei 2022

Door sensibiliseringsacties bij consumenten en strengere monitoring door de banken neemt de schade door phishing eindelijk af.
Lees meer


Creatieve en leuke manieren om je eigen bedrijf te promoten

29 april 2022

Je bedrijf promoten kan op veel verschillende manieren. Uiteraard wil je dat jouw bedrijf door zoveel mogelijk mensen wordt gezien en herkend.
Lees meer


Juwelen en andere waardevolle bezittingen beschermen doe je zo

29 maart 2022

Waardevolle bezittingen, waar berg je ze het best op?
Lees meer


Acht procent van de Belgen bankiert nog niet online

17 maart 2022

De Febelfin studie 'Bankieren de klok rond' legt bloot dat het aantal abonnementen voor online banking het afgelopen jaar verder gestegen is.
Lees meer


Cloudsoftware als antwoord op hedendaagse uitdagingen voor kmo's

25 februari 2022

Ondernemers besteden per maand gemiddeld een kleine 8 uur aan de financiële administratie, een behoorlijk tijdrovende klus.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken