Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

28 oktober 2021 - door Redactie

De beursgenoteerde GVV Xior, die investeert in studentenkamers, merkt een enorme interesse in studentenkamers.

Nu de coronalockdowns hopelijk achter de rug zijn, valt ook het campusleven op de hogescholen en universiteiten terug in een normaler ritme. Minder of geen videolessen betekent dat studenten weer fysiek aanwezig mogen zijn, waardoor zij ook opnieuw op zoek gaan naar een kot.

Xior is actief in 4 landen: België, Nederland, Spanje en Portugal. In alle landen begon het verhuurseizoen veel vroeger dan in normale jaren. In België begon de verhuur al begin maart, een volle maand eerder dan normaal. Er was veel vraag naar studentenkamers en de verhuur verliep dan ook erg vlot. Bij de start van het academiejaar waren alle kamers verhuurd. Ondertussen blijven er nog aanvragen binnenkomen van late beslissers en buitenlandse studenten die tijdelijk in België willen studeren. Om op termijn aan deze vraag tegemoet te komen heeft Xior 1.000 nieuwe kamers in ontwikkeling. Daarnaast wil Xior ook Quares Student Housing overnemen, om de absolute marktleider in België te worden.

Ook in Nederland, Spanje en Portugal kijkt Xior aan tegen een volledige bezetting en dikken de wachtlijsten aan.

Voor het huidige boekjaar stelt Xior een dividend voorop van 1,44 euro bruto per aandeel. Tegen een huidige beurskoers van zo'n 52 euro komt het nettodividend rendement van deze GVV dan neer op haast 2%, wat veel meer is dan wat je nog op een spaarrekening kan krijgen. Bovendien is het voor veel mensen op deze manier mogelijk om toch een beetje in vastgoed te investeren.


Laatste artikels over Sparen

Politiek zet druk op banken voor verhoging spaarrente

23 mei 2023

De hogere rente in Europa vertaalt zich in duurdere kredieten, maar bij spaarrekeningen wordt de intrest niet of te traag aangepast.
Lees meer


64 procent van Belgen is financieel kwetsbaar

03 maart 2023

Veel gezinnen geven maandelijks meer of bijna evenveel geld uit als ze verdienen.
Lees meer


Staatsbons keren terug met hoge coupon

23 februari 2023

België geeft nieuwe staatsbons uit met twee verschillende looptijden.
Lees meer


Kost een kind een huis?

03 februari 2023

Het is een gezegde in de volksmond: ‘een kind kost een huis, hoeveel huizen heb jij rondlopen?’.
Lees meer


Nieuwe broker Trade Republic pakt uit met hoge rente

08 januari 2023

De Duitse smartphonebroker Trade Republic, die sinds kort ook in België actief is, biedt 2% rente op bedragen die niet belegd worden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.