Je bent hier: Home > Nieuws > Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

28 oktober 2021

De beursgenoteerde GVV Xior, die investeert in studentenkamers, merkt een enorme interesse in studentenkamers.

Nu de coronalockdowns hopelijk achter de rug zijn, valt ook het campusleven op de hogescholen en universiteiten terug in een normaler ritme. Minder of geen videolessen betekent dat studenten weer fysiek aanwezig mogen zijn, waardoor zij ook opnieuw op zoek gaan naar een kot.

Xior is actief in 4 landen: België, Nederland, Spanje en Portugal. In alle landen begon het verhuurseizoen veel vroeger dan in normale jaren. In België begon de verhuur al begin maart, een volle maand eerder dan normaal. Er was veel vraag naar studentenkamers en de verhuur verliep dan ook erg vlot. Bij de start van het academiejaar waren alle kamers verhuurd. Ondertussen blijven er nog aanvragen binnenkomen van late beslissers en buitenlandse studenten die tijdelijk in België willen studeren. Om op termijn aan deze vraag tegemoet te komen heeft Xior 1.000 nieuwe kamers in ontwikkeling. Daarnaast wil Xior ook Quares Student Housing overnemen, om de absolute marktleider in België te worden.

Ook in Nederland, Spanje en Portugal kijkt Xior aan tegen een volledige bezetting en dikken de wachtlijsten aan.

Voor het huidige boekjaar stelt Xior een dividend voorop van 1,44 euro bruto per aandeel. Tegen een huidige beurskoers van zo'n 52 euro komt het nettodividend rendement van deze GVV dan neer op haast 2%, wat veel meer is dan wat je nog op een spaarrekening kan krijgen. Bovendien is het voor veel mensen op deze manier mogelijk om toch een beetje in vastgoed te investeren.


Laatste artikels over Sparen

Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

25 november 2021

Jarenlang positioneerde NIBC zich als een prijsbreker op de markt van de spaarboekjes, maar sinds gisteren is de rente ook verlaagd naar het minimum.
Lees meer


Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

11 november 2021

Onze samenleving heeft zich de laatste jaren steeds meer verplaats van offline naar online. Hierdoor hebben er binnen jouw bedrijf ongetwijfeld ook de nodige veranderingen plaatsgevonden.
Lees meer


Bedrijfsprocessen in kaart brengen? 5 tips

24 augustus 2021

Een business developer houdt zich beter met business development, logisch toch?
Lees meer


Wat kost een laadpaal thuis?

08 juli 2021

Als je een elektrische auto hebt is een laadpaal thuis zeker een goede keus. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een plek om je auto te laden en wordt dit altijd op de meest goedkope en meest efficiënte manier gedaan.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken